REDAKTØR: Australske Rhonda Byrne er redaktør av boken og mener det er tankene som styrer livet.  Foto: AP
REDAKTØR: Australske Rhonda Byrne er redaktør av boken og mener det er tankene som styrer livet. Foto: AP Vis mer

Suksess med hemmeligheter

Norske kjendiser gjør som utenlandske superstjerner - de elsker selvhjelpsboka "Hemmeligheten".

SEHER.NO: Selvhjelpsboken "Hemmeligheten" er blitt en kjempesuksess verden over og superstjerner som Scarlett Johansson (23), Oprah Winfrey (52) og Nicole Kidman (40)leser den slavisk, skriver Dagbladet.


Ifølge bokens redaktør, australske Rhonda Byrne, er det nemlig  tankene som styrer livet ditt og i innledningen hevder hun at de som leser boken kan få, være og gjøre alt de ønsker.


I tilllegg skriver hun at menn og kvinner har brukt hemmeligheten til å komme seg gjennom livstruende sykdommer, skaffe seg rikdom og overvinne motgang.


Og nå har "Hemmeligheten"-feberen også kommet til Norge.


Denne uken ligger selvhjelpsboka på andreplass på Dagbladets bestselgerliste og flere norske kjendiser har allerede gått til innkjøp.


- Jeg har alltid boka med meg i bagen. Alle kan lære av den. Du må bare lese den. Da får du vite hemmeligheten, sier artist Mira Craig (24) til Dagbladet.


Men ikke alle er like positive til bestselgeren.


Ifølge Asbjørn Dyrendal, redaktør for Skepsis.no, kan bøker som denne være svært farlige.


- Dette er et forsøk på å lage mystikk rundt banaliteter. På sitt beste består boka av pseudovitenskapelig sludder. På sitt verste kan boka skade folks liv. Ta for eksempel et menneske med kreft som blir ledet til å tro at positive tanker gjør en frisk og derfor unngår oppfølging fra lege. Forskning viser at positive tanker dessverre ikke helbreder, sier han til Dagbladet.


LES OGSÅ: - Baby, bok og tv for Elin