- Stykket er tett opp til egen historie

Den høyt meritterte regissøren har kvidd seg i mange år.

FAR OG DATTER JOBBER SAMMEN: Stein Winge og datteren Viktoria Winge jobber sammen med stykket, «Lang dags ferd mot natt». Dette er noe den høyt merriterte regissøren har kvidd seg til i mange år.  Foto: Scanpix
FAR OG DATTER JOBBER SAMMEN: Stein Winge og datteren Viktoria Winge jobber sammen med stykket, «Lang dags ferd mot natt». Dette er noe den høyt merriterte regissøren har kvidd seg til i mange år. Foto: Scanpix Vis mer
SEHER.NO:  Teaterregissør Stein Winge, og datteren Viktoria Winge (30), jobber sammen i oppsetningen av «Lang dags ferd mot natt», på Riksteater. Dette er noe den høyt merriterte regissøren har kvidd seg til i mange år.
 
- Helt siden jeg takket ja til å iscenesette stykket, har jeg tenkt tilbake på barndommen og ungdommen. Man vil helst fortrenge det som er vondt. Mors skjebne var tragisk. Jeg skjønte vel at hun var pillenarkoman da jeg var rundt 12, fordi jeg stadig måtte løpe rundt på apoteker og hente tabletter til henne. Jeg var redd. Det var mor også, og far stakk på jobb så for han kunne, forteller regissøren til VG Helg.

I oppsetningen av «Lang dags ferd mot natt», er Stein intruktør for datteren, Viktoria Winge, som spiller rollen som tjenestejente. Hun støtter faren.

- Dette er et stykke som er så tett opp til pappas egen historie. Jeg tror det er sunt for ham å sette det opp nå. Det er viktig for ham å bearbeide fortiden, kanskje finne tilgivelse. Etter hvert vil han kanskje skjønne bedre hvorfor ting skjedde, og gjennom det gi slipp på det, sier Viktoria.

Far og datter jobber også sammen i den kommende TV-serien «Koselig med pels».

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Hadde avtale om utroskap