«Skal vi danse»:

Stygt brudd med dansepartneren

Én er snart psykolog, en annen er bartender og en opplevde et stygt brudd med dansepartneren. Dette er proffdansernes ukjente sider.

PROFFDANSERE: Benjamin Jayakoddy, Helene Spilling og Tarjei Svalastog driver alle med andre ting når de ikke danser. Foto: Espen Solli / TV 2
PROFFDANSERE: Benjamin Jayakoddy, Helene Spilling og Tarjei Svalastog driver alle med andre ting når de ikke danser. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 16. sesongen av «Skal vi danse» ruller i disse dager over skjermene. Nå står det bare to par igjen, og lørdag kveld skal vinneren endelig kåres. Det blir utvilsomt en heseblesende og spennende finale.

Å vinne «Skal vi danse» er ikke bare gøy og prestisjetungt for kjendisen som er med - det er også viktig for proffdanserne. Disse danserne har siden 2006 lært rundt 160 kjendiser opp i den edle dansekunsten, i varierende grad av suksess.

Når de ikke danser med kjendiser, har faktisk en del av danserne nokså forskjellige liv.

FINALE: Både Nate Kahungu og Andreas Wahl er klare for finalen i «Skal vi danse». Her røper de detaljer om finalen. Video: Ruben Pedersen/Lars Eivind Bones Vis mer

Kurs med legende

En av årets store favoritter er NRK-vitenskapsmann Andreas Wahl (37), som i år svinger seg på parketten med Mai Mentzoni. Det er femte gang Mentzoni er med som proffdanser, og hun har hele to ganger tidligere havnet på andreplass med sine partnere - Cengiz Al og Markus Bailey.

- Vi er selvsagt sultne på finale, men tiden vil vise hvordan det går, sier hun til Se og Hør.

Når Mentzoni ikke er å finne på dansesenteret på Bislett, har hun frem til nå slitt ned benkene på Blinderns mange lesesaler. Hun studerer nemlig psykologi, og er på femte året av profesjonsstudiet nå.

STUDERER: Mai Mentzoni studerer psykologi, men tok permisjon. Foto: Espen Solli / TV2
STUDERER: Mai Mentzoni studerer psykologi, men tok permisjon. Foto: Espen Solli / TV2 Vis mer

- Men nå har jeg tatt permisjon. Dette halvåret blir det for vanskelig med smitte og avstand, så jeg tar ikke sjansen. All tiden mi går jo i tillegg til «Skal vi danse» om dagen, så det er deilig med en liten pause fra studiene, sier hun.

Hun ligger likevel ikke på latsiden hva gjelder dansingen resten av året. Mentzoni kan nemlig fortelle at hun, sammen med «Skal vi danse»-legende Nadya Khamitskaya, holder dansekurs på Stabæk. Hun holder også kurs for barn på Romerike.

- Jeg elsker dans, og har egentlig drevet med det hele livet. Jeg har bodd i Tyskland for å konkurrere, og danser fortsatt mye. Det er vanskelig å gi seg, og jeg håper egentlig ikke at jeg må det på sikt, sier hun.

Stygt brudd

Årets andre finalist er Helene Spilling. Hun har danset seg til finalen med realityprofil Nate Kahungu (24), og har imponert dommerne flere ganger i løpet av sesongen. Faktisk har de hatt høyest poengsum hele sju kvelder.

Spilling satset i en periode av livet alt på dansen, og bodde blant annet i Litauen for å fokusere på det. Tidligere i år kom hun tilbake til Norge, etter et stygt brudd med dansepartneren der nede.

NEGLTEKNIKER: Helene Spilling har utdanning som negltekniker. Foto. Espen Solli / TV 2
NEGLTEKNIKER: Helene Spilling har utdanning som negltekniker. Foto. Espen Solli / TV 2 Vis mer

- For å være ærlig ble ikke partnerskapet avsluttet på en god måte, og det gikk ut over min helse. Jeg bestemte meg derfor for å legge dansen på hylla. Etter at jeg kom til Norge, tok jeg negletekniker-utdannelse og startet mitt eget firma. Jeg har jobbet litt med det frem til nå, har hun uttalt til Her og Nå.

Dansegleden har imidlertid ikke svunnet helt hen for 24-åringen, som har imponert seerne i år. Om hun fortsetter når programmet er over, er hun foreløpig ikke sikker på.

SKAL VI FLØRTE?: «Skal vi danse»-favorittene Nate Kahungu og Helene Spilling har måttet tåle å få spørsmål om deres forhold i hele høst, og de er ikke fremmed for å dra på litt ekstra i løpet av høsten. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Frierbrevene renner inn

En av årets helt ferske proffdansere, er 22 år gamle Tarjei Svalastog. Han fikk i oppgave å gjøre radioprofil Siri Kristiansen til en spenstig danser, noe han også klarte - fram til Kristiansen røk ut.

LEI AV DANS: Tarjei Svalastog har planer om å legge danseskoa på hylla. Foto: Espen Solli / TV 2
LEI AV DANS: Tarjei Svalastog har planer om å legge danseskoa på hylla. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

I tillegg til å være fersk i programmet, er han også den yngste proffdanseren som er med. Selv om han synes det er kjempegøy å danse på direkten hver lørdag, har han planer om å fase dans ut av livet.

- Jeg begynte da jeg var seks år gammel, men sluttet aktivt å konkurrere i januar. Pandemien dukket jo så opp, så jeg har egentlig ikke danset spesielt mye før nå i høst igjen, sier han, og fortsetter:

- Jeg er litt lei det strenge danselivet. Før måtte jeg planlegge halvår på halvår, og jeg fløy gjerne rundt om i Europa flere ganger i måneden for å konkurrere. Jeg vil ikke måtte planlegge livet sånn, jeg vil leve i nuet, sier han.

HARD MEDFART: Det gikk ikke helt som planlagt for radioprofil Siri Kristiansen og dansepartneren Tarjei Nøstvold Svalastog under lørdagens «Skal vi danse». Video: «Skal vi danse», TV 2 / Privat / Rød Løper Vis mer

Første steg på veien var å begynne på lærerstudiet, noe han gjorde i fjor. Han valgte imidlertid å droppe ut av forskjellige grunner, men utelukker ikke mer tid på skolebenken i framtida.

- Men jeg har på ingen måte dårlig tid, jeg er bare 22 år, forklarer han.

Tida kan han eksempelvis bruke på kjærligheten. Det har nemlig ikke vært mangel på frierbrev etter at han dukket opp på skjermen. Selv er Svalastog hemmelighetsfull om sitt eget kjærlighetsliv.

- Vi får se, humrer han.

- Ikke så spennende

Vi fikk dessverre ikke sett mye av proffdanser Maria Lie Ramella i år. Hun måtte nemlig først ut av konkurransen, etter at dansepartneren - Øystein Lihaug Solberg fra «Ex on the Beach» - ble stemt ut. Nå er hun borte fra skjermen, men hun har nok å holde på med.

DANSER PROFESJONELT: Lie Ramella driver med dans på fulltid. Foto: Espen Solli / TV 2
DANSER PROFESJONELT: Lie Ramella driver med dans på fulltid. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

- Resten av året mitt er dessverre ikke så spennende, sier hun, og fortsetter:

- Jeg danser profesjonelt sammen med min faste dansepartner Catalin. Vi har vært mange år på landslaget, og har trent og konkurrert rundt om i Norge og Europa. Samtidig underviser vi alt fra små barn, til gode konkurransedansere, sier hun.

Dansepartneren hun nevner er Catalin Andrei Mihu, som danset med Kristin Gjelsvik i år. Han flyttet til Norge i 2012, og har altså holdt koken med Ramella siden den gang. Han jobber primært med dans, mens Ramella også har andre interesser:

DANSET SAMMEN: Catalin Andrei Mihu med Kristin Gjelsvik. Foto: Espen Solli / TV 2
DANSET SAMMEN: Catalin Andrei Mihu med Kristin Gjelsvik. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

- Ved siden har jeg tatt bachelorgrad i statsvitenskap. Nå vurderer jeg å søke en ny jobb eller studere videre, samtidig som jeg skal fortsette å undervise i dans, sier hun.

Alltid i bevegelse

I fjor var Santino Mirenna fersk danser i programmet, da han svingte seg på parketten med Emilie «Voe» Nereng. Han imponerte stort, og var en selvskreven kandidat til comeback i år - sammen med Synnøve Skarbø (50).

Italieneren bor i Bergen, der han i flere år har jobbet på en danseskole. Han jobber også som personlig trener, noe han utdanner seg til i disse dager. Mirenna har uttalt at han ønsker å trene både barn og voksne. Han er altså, så å si, alltid i bevegelse.

STUDERER: Santino Mirenna jobber som personlig trener. Foto: Espen Solli / TV 2
STUDERER: Santino Mirenna jobber som personlig trener. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Benjamin Jayakoddy har med årene vist seg å være en av «Skal vi danses» aller beste proffdansere. I år ble det en tredjeplass på ham, som danset med programleder Marte Bratberg (31).

Privat driver han et event- og managementselskap. Bedriften SB Entertainment driver han sammen med to svenske kollegaer. Der jobber han med alt fra bedrifter til nattklubber og privatfester.

I «Skal vi danse»-sesongen går han litt ned i prosent for å kunne delta.

FULL JOBB: Benjamin Jayakoddy driver et selskap sammen med to kollegaer på si. Foto: Espen Solli / TV 2
FULL JOBB: Benjamin Jayakoddy driver et selskap sammen med to kollegaer på si. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

- Samtidig driver jeg jo min egen bedrift, så jeg jobber mye på PC-en og har friheten til å jobbe fra hvor som helst. Mens jeg er på «Skal vi danse» holder de andre fortet, sa han til Se og Hør i fjor.

Historisk

Bjørn Wettre Holthe gikk helt til topps i den aller første sesongen av «Skal vi danse», sammen med Katrine Moholt, og ble dermed historisk. I fjor danset han med politiker Sandra Borch, mens han i år var å se på parketten med Youtube-fenomenet Agnete Husebye (24).

I LUFTA: Bjørn Wettre Holthe jobber som flyvert når han ikke svinger seg på parketten. Foto: Espen Solli / TV 2
I LUFTA: Bjørn Wettre Holthe jobber som flyvert når han ikke svinger seg på parketten. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Når han ikke svinger seg på TV 2-parketten, har han vært å finne i skyene. Holthe begynte for seks år siden å jobbe som flyvert i SAS, en jobb han i utgangspunktet tok for å ha på deltid ved siden av studier ved BI.

Etter ett år på BI bestemte han seg derimot for å bli flyvert på fulltid, og siden har han gått inn i full stilling. Pandemien har imidlertid bidratt til at han ikke får flydd noe for øyeblikket, gitt at han er permittert.

Han ligger likevel ikke på latsiden, og har jobbet som servitør i sommer.

FLYVERT: For fem år siden valgte Bjørn å få seg ny jobb. Han er for tida permittert. Foto: Gaute Gjøl Dahle
FLYVERT: For fem år siden valgte Bjørn å få seg ny jobb. Han er for tida permittert. Foto: Gaute Gjøl Dahle Vis mer

Traver i bransjen

Ewa Trela danset i fjor sammen med Per Sandberg, mens hun i år var å se på parketten med radiolegende Michael Andreassen. De kom et godt stykke på vei, men det ble ingen finale for duoen.

Dansegleden ble imidlertid ikke slukket av det. Hun har danset så lenge hun kan huske, og har valgt å gjøre levebrød av lidenskapen sin.

LEVER AV DANSEN: Ewa Trela driver danseskole i Oslo. Foto: Espen Solli / TV 2
LEVER AV DANSEN: Ewa Trela driver danseskole i Oslo. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

- Jeg har min egen danseskole som heter Ewa Trela Dans, som holder til på Vulkan. Jeg har et eget studio der, også har jeg forskjellige kurs i blant annet salsa og selskapsdans. Jeg har også privattimer for brudepar, og dansetimer for barn og forskjellige eldresentre, sa hun til Se og Hør i fjor.

Ifølge Her og Nå har pandemien sørget for litt færre oppdrag, men hun holder fortsatt koken - med litt mindre dansegrupper enn normalt.

Lillian Aasebø driver imidlertid med noe helt annet. Hun danset i år med artist Fred Buljo, og måtte forlate konkurransen som andre par i år. Når hun ikke er å se svingende på parketten på TV 2, har hun jobbet som makeupartist og stylist.

STYLIST: Lillian Aasebø jobber som makeupartist og stylist. Foto: Espen Solli / TV 2
STYLIST: Lillian Aasebø jobber som makeupartist og stylist. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Hun er dessuten ofte dommer i dansekonkurranser. Hun er også et godt medmenneske - for tiden jobber hun nemlig med behandling av respiratorpasienter i Stavanger.

Sykepleier

Rikke Lund var en av danserne som imponerte stort i fjor, da hun danset med Youtube-stjernen Victor Sotberg. I år ble hun geleidet av skilegenden Thomas Alsgaard over parketten. Han hadde aldri danset før, men som team klarte de likevel å komme seg langt ut i sesongen.

SYKEPLEIER: Rikke Lund jobber som sykepleier. Foto: Espen Solli / TV 2
SYKEPLEIER: Rikke Lund jobber som sykepleier. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Hun har danset hele livet, noe hun de siste årene har kombinert med studier til å bli sykepleier. I beskrivelsen hennes på Instagram står det at hun er både danser og sykepleier.

En annen som driver med noe helt annet enn dans til vanlig, er Philip Raabe. Han hadde sin første sesong i år, sammen med Birgit Skarstein. Dansene deres inspirerte tusenvis, og det var mange som mente det var sjokkerende da paret brått røk ut for noen uker siden.

SERVITØR: Philip Raabe jobber som servitør, bartender og resepsjonist. Foto: Espen Solli / TV 2
SERVITØR: Philip Raabe jobber som servitør, bartender og resepsjonist. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Han har drevet med dans store deler av livet, men tjener pengene sine på andre måter. Han jobber nemlig som servitør, bartender og resepsjonist på X Meeting Point på Hellerudsletta utenfor Oslo.

LES OGSÅ: Deler overraskende orgasme-avsløring

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer