Coronavirus:

«Stuck» i Sverige: - Savner luksus

Den svenske realityprofilen ble brått coronafast i hjemlandet.

SAVNER LUKSUSLIVET: Den svenske realitydeltakeren og influenseren Julia Franzén er strandet i Sverige. Hun savner luksuslivet i Los Angeles. Foto: Privat / Gjengitt med tillatelse
SAVNER LUKSUSLIVET: Den svenske realitydeltakeren og influenseren Julia Franzén er strandet i Sverige. Hun savner luksuslivet i Los Angeles. Foto: Privat / Gjengitt med tillatelse Vis mer
Publisert

Det er vanskelig å så tvil om at hverdagen til folk flest har totalforandret seg de siste månedene. Pandemien har satt en stopper for alt fra reising til familiebesøk, noe som igjen har påvirket blant annet arbeidsplasser.

De fleste biter det imidlertid i seg, og innser at den kollektive dugnaden må opprettholdes for at smittekurven skal havarere. I Sverige er situasjonen derimot en annen. Mens eldre og andre i risikogruppen blir bedt om å holde seg innendørs, går livet for «folk flest» sin vante gang.

For en svenske er dette derimot ikke nok. Den svenske «Robinson»-deltakeren Julia Franzén (29) er nemlig corona-fast i sitt eget hjemland.

Savner luksusen

- Jeg ville være i Sverige for å være sammen med min familie etter at jeg kom hjem fra «Robinson», men nå er jeg strandet her, forteller hun til Expressen.

Det har seg nemlig slik at Franzén, som driver med YouTube og er personlig trener, de siste årene har bodd i Los Angeles. Der lever hun et luksusliv få kan drømme om. Hun fester med stjernene, reiser verden rundt og deler det mer enn gjerne med sine rundt 40 000 følgere på Instagram.

BOR PÅ HOTELL: Julia Franzén er vant med luksus. I den kommende perioden skal hun bo på hotell i Stockholm, før hun får flydd tilbake til Los Angeles. Foto: Privat / Gjengitt med tillatelse
BOR PÅ HOTELL: Julia Franzén er vant med luksus. I den kommende perioden skal hun bo på hotell i Stockholm, før hun får flydd tilbake til Los Angeles. Foto: Privat / Gjengitt med tillatelse Vis mer

Hun har drevet med bikinifitness, vært modell og ambassadør for flere produkter. Slik har mye av luksusen og reisingen vært betalt, noe hun ikke klager på den dag i dag.

Selv om 29-åringen etter svenske regler kan leve relativt normalt, betyr ikke dette at hun ikke gjerne skulle ha vært tilbake på den solfylte vestkysten i USA. Der har hun nemlig festet med stjerner som Justin Bieber, Paris Hilton og Cristiano Ronaldo.

SJOKKERER: Den latinamerikanske influenseren Lele Pons har lagt ut en TikTok som sjokkerer. Vis mer

- Det er ikke like glamorøst nå som jeg er vant til. Jeg tenkte kanskje at «Robinson» skulle få snudd om tankene, men det har det ikke gjort. Etter innspilling innså jeg hvor mye jeg elsker luksus. Jeg elsker å være bekvem, sminke og fine kjoler. Jeg klarer meg ikke uten, sier hun.

Franzén klarte seg likevel 41 dager under innspillingen på Fiji, og kom til finaleuka. Hun måtte derimot se seg slått på målstreken.

MARERITT: Elin Kjos skulle sjekke hvorfor hun hosta i så lang tid. Nå kjemper hun for livet. Video: Instagram @elin.kjos Reporter: Celina Morken Vis mer

Bor på hotell

Planen nå er å bo på hotell i Stockholm fram til hun får reise tilbake til Los Angeles. Den siste tiden har hun bodd i Göteborg, men hun ønsker altså å oppholde seg i hovedstaden. USA har innført nasjonal unntakstilstand og et innreiseforbud, som trådte i kraft i midten av mars.

Landet har begynt å åpne opp smått igjen for innreise, blant annet for profesjonelle idrettsutøvere, men det er fortsatt strevsomt å komme seg inn.

Når Franzén en dag får reise tilbake til USA, ønsker hun å stifte familie, forteller hun til avisen.

- Jeg er klar for det. Jeg kjenner at jeg har lyst på barn. Om jeg fryser eggene mine slipper jeg å stresse over tanken på at de råtner. Da kan jeg date i ro og mak, uten å måtte forhaste meg.

- STRANDET: 29-åringen forteller at hun savner vakre kjoler og luksusen USAs vestkyst byr på. Foto: Privat / Gjengitt med tillatelse
- STRANDET: 29-åringen forteller at hun savner vakre kjoler og luksusen USAs vestkyst byr på. Foto: Privat / Gjengitt med tillatelse Vis mer

Nabolandet vårt har valgt en annen strategi enn samtlige land i Vest-Europa. Sverige har verken stengt skoler, grenser eller samfunnet for øvrig under coronapandemien. Hjemmesitting har vært begrenset til de som er syke eller er i risikogrupper.

I to dager forrige uke hadde Sverige den høyeste dødsraten per innbygger i hele verden. Mandag viste ferske tall at dødstallet i Sverige har passert 4000. Til sammenlikning hadde 235 dødd av viruset i Norge onsdag ettermiddag.

WHO-topp Michael Ryan har tidligere uttalt at han tror svenskene er inne på noe med sin strategi.

- Dersom vi nå er på vei til å oppnå den nye normalen, så mener jeg at Sverige på mange måter representerer en framtidig modell for hvordan vi kan gå tilbake til samfunn som ikke er helt nedstengt.

ANGRER: Ireland Tate var sikker på at hun ikke skulle bli syk. Så ble hun corona-smittet. Reporter: Marie Røssland / Dagbladet TV Vis mer

LES OGSÅ: - Som å leve i et mareritt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer