STRID OM STRUTSEDUELL: «Senkveld»-gutta Thomas Numme (bildet) og Harald Rønneberg, samt gjesteutfordrerne Anne Rimmen og Marte Stokstad red på struts i fredagens «Senkveld»-duell. Mange synes innslaget var morsomt, mens andre reagerer kraftig på st Foto: Skjermdump TV 2
STRID OM STRUTSEDUELL: «Senkveld»-gutta Thomas Numme (bildet) og Harald Rønneberg, samt gjesteutfordrerne Anne Rimmen og Marte Stokstad red på struts i fredagens «Senkveld»-duell. Mange synes innslaget var morsomt, mens andre reagerer kraftig på st Foto: Skjermdump TV 2Vis mer

Strutse-duell setter sinnene i kok

Både TV-seere og Dyrebeskyttelsen reagerer på «Senkveld»-duellens behandling av struts.

SEOGHØR.NO: Fredag kveld var Thomas Numme (43) og Harald Rønneberg (40) tilbake med sitt suksesshow «Senkveld» på TV 2.

Mange seere var nok glade over å se den energiske duoen tilbake på skjermen. Men det var enkelte TV-tittere som reagerte på «Senkveld»-duellen, der programlederne konkurrerte mot Anne Rimmen (32) og Marte Stokstad (35) i en slags strutserodeo.
 
«Stakkars, stakkars struts», «dyreplageri» og «dyremishandling» var blant de negative reaksjonene som ble ytret på det sosiale mediet Twitter.
 
Mens TV 2 Sportens Fin Gnatt spurte om det så ut som at fuglene trivdes på sin Twitter-profil.


Utnytter dyrs frykt
Dyrebeskyttelsen Norge, som tidligere har reagert på Thomas og Haralds tyrefektingsduell, understreker at man ikke bør la seg underholde på bekostning av noen dyrs velferd.

- Nå har ikke jeg sett innslaget, men på et generelt grunnlag kan jeg si at vi har vært kritiske til «Senkveld» tidligere.

- Det er vanskelig å si hva slags belastning dyrene har vært utsatt for i det konkrete tilfellet, men i mange tilfeller vil man utnytte dyrenes frykt for å få dem til å løpe, uttaler pressekontakt Linn Krogstad i Dyrebeskyttelsen til Seoghør.no.
 

Opptatt av dyrenes ve og vel
I strutseduellen, som foregikk i Tunisia i Nord-Afrika, ser man strutsen nærmest «løpe løpsk» mens deltakerne klamrer seg fast til ryggen på den så lenge som mulig.

Det kan kanskje se brutalt ut, men presseansvarlig for «Senkveld» i TV 2, Anne Martha Leidland, understreker at strutsestuntet var gjennomtenkt.

- Vi er selvsagt opptatt av dyrenes ve og vel, og dette er naturligvis forhold vi har med i vurderingene i forkant. I Tunis er strutseløp vanlig, og vårt klare inntrykk var at strutsen ble godt ivaretatt av de som hadde ansvar for dem, uttaler hun i en e-post til Seoghør.no.

Linn Krogstad i Dyrebeskyttelsen Norge etterlyser på sin side bedre lytteegenskaper i TV 2.

- Vi har som nevnt vært kritiske til programmet før, men opplevd veldig lite gehør og seriøsitet fra TV 2. Kanalen bør kanskje sette seg bedre inn i problemstillingene rundt dyrevelferd, påpeker  Krogstad.

LES OGSÅ: Brast i gråt i dusjen