HAR LETT VERDEN RUNDT: "Tore på sporet" har tatt Tore Strømøy verden rundt. Her er han sammen med søskenparet Ken og Tove på den irske øya Arranmore. Foto: NRK
HAR LETT VERDEN RUNDT: "Tore på sporet" har tatt Tore Strømøy verden rundt. Her er han sammen med søskenparet Ken og Tove på den irske øya Arranmore. Foto: NRKVis mer

Strømøy blåser i netthetsen

- Jeg er blitt mye flinkere til å gi blaffen.

SEHER.NO: Tore Strømøy har hatt stor suksess med over en million seere per program i høstens runde av sin NRK-serie "Tore på sporet".

Men 49-åringen har ifølge Her og Nå også mottatt en rekke nedsettende kommentarer på NRKs nettsider.

"Kan ledelsen i NRK være så snill å gi denne mannen en sluttpakke slik at vi kan få ham bort fra skjermen", er en av flere meldinger som er lagt inn i en nettdebatt.

Strømøy hevder at han tidligere fikk vondt i magen av å lese slike kommentarer om seg selv, men nå har lært seg å ikke la de gå innpå seg.

- Jeg er blitt mye flinkere til å gi blaffen i slikt nå enn jeg var før, sier han til Her og Nå.

I tillegg til de gode seertallene trøster han seg også med at det er mange som løper til hans forsvar i nettdebattene. Ifølge Strømøy har tilhengere til og med tilbudt seg å banke opp navngitte kritikere på vegne av programlederen.

- Når én person ytrer seg negativt, legger han seg frivillig oppi et badekar fullt av pirajaer. Da raser det inn med støtteerklæringer, sier han til Her og Nå.

Det har gått tre år siden programmet sist gikk på lufta, men etter det fikk den populære programlederen problemer. Fra flere hold ble det nemlig hevdet at Strømøy utnyttet folk i en vanskelig livssituasjon for å lage TV-underholdning.

- Det føltes helt forferdelig. Jeg har jo alltid prøvd å være ordentlig,og når du da leser om deg selv at du er ond og ondsinnet, så gjør detnoe med deg, uttalte Strømøy til Seher.no under NRKs høstlansering iaugust.

Nå skal Strømøy jobbe med en ny TV-serie. Serien "Dette må jeg gjøre før jeg dør" skal etter planen sendes på NRK i 2011.

- Vi kan vel si at serien er en slektning av "Tore på sporet". Det skal handle om mennesker med drømmer de vil ha oppfylt, og vi skal hjelpe dem med det, har Strømøy sagt om programmet til NRK.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no,ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPStil 1901.

LES OGSÅ: 21 foreldre i opprør mot Strømøy