ORDERUD, TOSKA OG BHATTI: De stilte alle i strikk fra Dale Of Norway i retten. - Vi ler litt av det, sier merkevarens salgs- og markedssjef. Foto: Scanpix
ORDERUD, TOSKA OG BHATTI: De stilte alle i strikk fra Dale Of Norway i retten. - Vi ler litt av det, sier merkevarens salgs- og markedssjef. Foto: ScanpixVis mer

Strikkegensere til besvær

- Vi ville aldri ha valgt en rettssal i vår markedsføring.

SEHER.NO: - Vi vet ikke helt hva vi skal synes. Det er jo litt morsomt, at hver gang det er en stor kriminalsak i Norge, så blir vi dratt inn i det.

Dette sier salgs- og markedssjef Arnstein Raunehaug i Dale of Norway til Bt.no.

Både trippeldrapdømte Per Orderud, NOKAS-raner David Toska og terrortiltalte Arfan Bhatti har stilt i retten iført Dale Of Norway-strikk.

Raunehaug jubler ikke.

- Vi har jo ikke noe imot det, sånn sett. Vi ler litt av det, men vi jubler ikke, for å si det sånn. Men vi liker ikke at produktene våre brukes som alibi for at de skal virke som snille gutter, sier han.

Han sier at han ikke tror fenomenet skader merkevaren.

- Vi har jo ikke gjort noe for å få denne oppmerksomheten. Men vi ville aldri ha valgt en rettssal i vår markedsføring. Det er helt malplassert. Men vi har ikke mistet noen forhandlere, sier han, og legger til at han er litt redd for at de som har kjøpt seg en ny Dale-genser føler at den er forringet.

Dessuten tror han at offentlige personer passer på hva de tar på seg.

- Nå kan jo for eksempel ikke justisministeren stille i samme genser som Bhatti - det ville jo bli oppfattet som sympati, selv om Bhatti ikke er dømt for noe ennå.

LES OGSÅ: "Glemte" å betale for genser