- Strever med å være den moren jeg vil

Kathrine Sørland utforsket morsrollen i ny TV-dokumentar.

Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Kathrine Sørland (32) raste ned i vekt da hun prøvde å slanke seg til en Size Zero i TLC-dokumentaren ved samme navn. Da det ble fare for Sørlands helse valgte en lege å stoppe det dramatiske prosjektet. 

Nå har Sørland kastet seg ut i en ny utfordring der hun tester sine egne egenskaper som mor. I TV-dokumentaren «Supermamma» ser modellen nærmere på sitt forhold til sønnen Leon (4) og hans oppdragelse. 

- Å være mamma er sannelig ikke enkelt, men det er også veldig fint. Jeg har lært utrolig mye i løpet av programmet, sier hun til Seoghør.no. 

- Jeg strever med å være den moren jeg vil være, legger Sørland til i programmet. 

Sørland besøker seks familier med ulike regler og tanker bak barneoppdragelse. En familie har valgt å gå tilbake i tid og lever en rolig tilværelse i naturen sammen med barna, mens andre dyrker frem barnas musikalske talenter. 

- Jeg føler at kanskje jeg burde jobbe litt hardere, pushe Leon litt mer og være mer hjemme, sier ettbarnsmoren i «Supermamma». 

Med programlederjobber, modelloppdrag og stilling som moteansvarlig i Lindex blir det mye jobbing for Sørland som kjenner at hun burde være mer hjemme med sønnen.  

- Kanskje jeg ikke burde jobbe så mye og slutte å tenke så mye på meg selv? undrer Kathrine som setter spørsmålstegn ved om det er verdt å balansere jobb og karriere. 

Hun har blant annet fortalt at hun hadde lite overskudd til sønnen under innspillingen av slankedokumentaren, og at hun da slet med skyldfølelse.  

En av mødrene Kathrine besøker har valgt å være hjemme sammen med barna. Sørland føler at hun kommer litt til kort sammenlignet med de «perfekte» mødrene som baker kaker og rundtstykker, hjelper barna med leksene og utvikler deres talenter. 

- Jeg er som mange mødre flest, opptatt av at alle skal se hvor fint jeg har det, og hvor flink jeg er til å bake, hvor rent det er og hvor fint ungene er kledd. Det er jeg opptatt av, selv om det høres helt teit ut, innrømmer hun. 

I samtale med de andre mødrene lærte hun mer om seg selv og sine prioriteringer. 

- Jeg har lært mye om meg selv i søken etter å bli den perfekte mor. At jeg kan bli flinkere til å sette grenser og at det ikke er så viktig for meg å pushe Leon, men at jeg vil være tilstede for ham. Jeg har skjønt at det ikke finnes den perfekt mor, men det er veldig mange måter å være en god mor på, forteller hun i programmet. 

«Supermamma» sendes onsdag kl. 21.00, og du kan bruke Seoghør.nos store TV-guide for å få med deg når resten av favorittprogrammene dine går!


LES OGSÅ: - Dette er oppskriften på spiseforstyrrelse
Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer