Amalie Snøløs:

- Stressa for å ikke komme meg hjem

23-åringen frykter hun blir coronafast i New York.

I NEW YORK: De siste ukene har Amalie Snøløs oppholdt seg i USA grunnet jobb. Nå frykter 23-åringen at hun må bli værende i landet grunnet coronaviruset. Foto: Morten Eik/ Se og Hør
I NEW YORK: De siste ukene har Amalie Snøløs oppholdt seg i USA grunnet jobb. Nå frykter 23-åringen at hun må bli værende i landet grunnet coronaviruset. Foto: Morten Eik/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste ukene har utbruddet av coronaviruset i svært stor grad preget nordmenns hverdagsliv. Det er innført strenge tiltak for å hindre smitte av viruset som hittil har blitt påvist hos over 3 200 nordmenn, og som 14 i Norge har mistet livet av.

Et av tiltakene har også vært å hindre reisende å komme inn til Norge, samt at nordmenn i utlandet har blitt oppfordret til å reise hjem. En rekke kjendiser har derfor de siste ukene reist tilbake til Norge fra utlandet, blant dem milliardærarvingen Katharina Andresen (25), som til vanlig studerer i London.

En som derimot ikke har valgt å reise hjem til tross for myndighetenes anbefalinger, er Amalie Snøløs (23). Hun oppholder seg for tiden i New York i USA, hvor hun forsøker å slå gjennom som modell og tar modelloppdrag.

I USA: Amalie Snøløs befinner seg for tiden i New York. Her er hun under «Skal vi danse» i 2018. Foto: TV 2
I USA: Amalie Snøløs befinner seg for tiden i New York. Her er hun under «Skal vi danse» i 2018. Foto: TV 2 Vis mer

I et intervju med TV 2 sier modellen at det foreløpig er usikkert hvor lenge hun blir værende i USA.

- Akkurat nå er jeg usikker på om jeg klarer å komme meg hjem til Oslo. Flyet jeg skulle ta på lørdag ble kansellert uten forvarsel, sier Snøløs til kanalen.

- Jeg er stressa

Hun legger ikke skjul på at situasjonen stresser henne.

– Jeg er stressa for å ikke komme meg hjem. Bestiller jeg nå en ny billett hjem risikerer jeg at den også blir kansellert, i verste fall at flygingen videre etter mellomlandingen også kanselleres. I så fall blir jeg værende i en by uten bosted på ubestemt tid. Det kan fort koste meg 15 tusen kroner ekstra, sier Snøløs til TV 2.

BEKLAGER: De siste dagene har det stormet mot komiker og tv-profil Herman Flesvig etter at det ble kjent at han i helga hadde reist på hyttetur. Nå beklager han. Video: Instagram/@hermanflesvig Vis mer

Snøløs er tilknyttet det norske modellbyrået Heartbreak Management. Hun har også tidligere tatt på seg modelloppdrag. Nylig delte hun et innlegg på Instagram om hvordan coronasituasjonen i New York er.

– Det er nesten ingen ute. Politibiler kjører rundt i gatene og sier ifra om det er for mange samlet på ett sted, forteller hun videre til TV 2.

USA har de siste ukene blitt hardt rammet av coronaviruset, og over tusen mennesker i landet har gått bort. Nærmere 70 000 har fått påvist smitte.

Se og Hør har forsøkt å få en kommentar fra Amalie Snøløs til denne saken, uten å lykkes.

- Skremmende

Da Se og Hør snakket med Snøløs kort tid etter at hun landet i New York i midten av mars, fortalte hun at det var skremmende å befinne seg på den andre siden av jordkloden, og at situasjonen endret seg raskt.

Til tross for kaoset beholdt hun foreløpig roen, og mente at det er viktig å tenke på dem som ikke er like friske i denne situasjonen.

- For meg er det viktig å tenke på dem som ikke er like friske som meg. Så uansett hvor fristende det er å gå ut, er det viktig å holde seg hjemme. Min mor jobber som renholdsleder i Arendal kommune, så er det én ting jeg har fått inn med morsmelken, så er det hvor viktig håndhygiene er.

En rekke andre kjendiser har også oppholdt seg i utlandet den siste tiden, men de fleste valgte å reise hjem til Norge da myndighetene innførte strenge tiltak for litt over to uker siden.

Blant andre Ferd-arving Katharina Andersen besluttet å dra hjem fra London, hvor hun til vanlig bor og studerer. Hun ønsket å returnere til hjemlandet for å være med venner og familie.

SYNGER OM VIRUSET: Norges Eurovision-finalist Ulrikke Brandstorp ser det lyse i hverdagen, som for tiden og i likhet med andre nordmenn er preget av coronaviruset COVID-19. Video: Instagram / @Ulrikkeofficial Vis mer

- Skolen jeg går på i London ble også stengt inntil videre, så det var ikke noe som gjorde at jeg måtte bli værende i London, fortalte hun til Se og Hør tidligere i mars.

Også toppblogger Isabel Raad (25) kom hjem fra Sri Lanka nylig - og da ventet to uker i karantene.

LES OGSÅ: - Hun svarer ikke når vi ringer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer