BRÅKEBØTTE: Heath Ledger i rollen som pøbelen Scott Irwin i "Home and Away".
BRÅKEBØTTE: Heath Ledger i rollen som pøbelen Scott Irwin i "Home and Away".Vis mer

Strand-suksess i 20 år

TV-serien "Home and Away" har hatt mye storfint besøk siden starten i 1988. Her er noen av høydepunktene.

SEHER.NO: TV-serien "Neighbours" hadde allerede banet vei for stjerner som Kylie Minogue og Jason Donovan i flere år da nykommeren "Home and Away" tok opp kampen om såpetronen i 1988.

Serien ble raskt en suksess både i hjemlandet og internasjonalt. Her til lands var serien på sendeskjemaet til TV 2 da kanalen startet sine første sendinger i 1992.

Og i likhet med "Neighbours" ble serien raskt et utstillingsvindu for kommende stjerner.

En av skuespillerne som har blitt mest kjent etter å ha bidratt med intriger i den tilsynelatende idylliske landsbyen Summer Bay, er nylig avdøde Heath Ledger.

Ledger - som døde 22. januar etter en overdose - spilte pøbelgutten Scott Irwin i 10 episoder i 1997, før han forlot serien for å satse på en filmkarriere i Hollywood.

- Jeg klarte meg såvidt, ved å bo hos venner, har Heath sagt i et intervju om tiden før gjennombruddet i "Home and Away".

Siden fulgte den ene suksessen etter den andre, med rollen som homofil cowboy i "Brokeback Mountain" som høydepunkt.

Men Heath er langt i fra den eneste kjendisen som har bodd en periode i Summer Bay.

Rocke-artisten John Farnham har spilt seg selv i serien, det samme har den australske tennisproffen Leyton Hewitt. Hewitt takket ja til  en gjesterolle i srien etter at han gifitet seg med "Home and Away"-stjernen Rebecca Cartwright i 2005.

Andre stjerner som har vist seg fram i serien, er Russel Crowes kone Danielle Spencer, "King Kong"-stjernen Naomi Watts, "Nip/Tuck"-skuespiller Guy Pearce og "Wedding Crashers"-skuespilleren Isla Fisher.

Minogue-comeback

Etter å ha sett søsteren Kylie bli et internasjonalt popikon ved hjelp av TV-serien "Neighbours" var det kanskje ikke så rart at også lillesøster Dannii prøvde å gå samme vei.

Dannii spilte den populære ungjenta Emma Jackson fra 1989 til 1990, før hun sluttet for å satse på en musikk- og motekarakteren.

Men til "Home and Away"-fansens glede, vurderer Dannii Minogue nå å gjøre et sensasjonelt comeback.

Ifølge avisa Boston Globe har Dannii blitt spurt om å gjøre en gjesterolle i forbindelse med seriens 20-års jubileum.

- Hun vil være i Australia uansett, for å dømme i konkurransen "Australia's got talent", så det vil ikke være noe problem for henne å stikke innom settet, sier en kilde nær Dannii til avisa.

"Home and Away" blir daglig sett av av rundt 130 000 nordmenn.

- Det er svært gode tall for en dagserie. Det er mange unge som ser på, og selv om noen av de som begynte å følge serien for mange år siden har falt fra, kommer det stadig nye til, sier informasjonsmedarbeider Kari Austefjord i TV 2 til Seher.no.

Hun kan berolige "Home and Away"-fansen med at kanalen ikke har noen planer om å slutte med å sende den populære serien - som fortsatt er i produksjon i Australia.

Det er foreløpig ikke kjent når de eventuelt nye episodene med Dannii Minogue vil bli sendt i Norge.

HVA GJØR DE NÅ?: Les mer om dine favoritt-skuespillere her!

Se stjernene som har gjestet "Home and Away" i vår store bildespesial:

SUKSESS: TV-serien "Home and Away" feirer i år 20-års jubileum
COMEBACK?: Dannii Minogue vurderer nå å gjøre comeback i "Home and Away" 18 år etter at hun forlot serien. Foto: All Over Press
SKUESPILLER-PAR: Russel Crowes kone Danielle Spencer har også en fortid i "Home and Away". Foto: All Over Press
FRU "BORAT": Isla Fisher fikk sitt store gjennombrudd som Shannon Reed i "Home and Away". Nå er hun best kjent som kona til Borat-stjernen Sacha Baron Cohen.
GJESTEROLLE: Tennisproffen Leyton Hewitt falt også for en "Home and Away"-stjerne - og fikk gjesterolle som seg selv i serien. Foto: AP
BRÅKEBØTTE: Heath Ledger i rollen som pøbelen Scott Irwin i "Home and Away".
LEGE-STJERNE: Etter rollen som Ben Lucini i "Home and Away", har Julian McMahon blant annet gjort suksess i TV-serien "Nip/Tuck". Foto: TV 3
ROCKER LØS: Den australske sangeren John Farnham (t.h.) har spilt seg selv i en gjesterolle i "Home and Away". Foto: AP
AUSTRALSK STJERNE: Før hun ble en Hollywood-stjerne spilte Naomi Watts Julie Gibson i "Home and Away". Bildet er fra filmen "The International". Foto: All Over Press
FILM-SUKSESS: Etter rollen som David Croft i "Home and Away", har Guy Pearce blant annet spilt inn filmen "Factory Girl" med Sienna Miller. Foto: All Over Press