VANSKELIG TID: Julia Roberts har ikke vist seg de siste ukene etter at søsteren døde av en overdose i begynnelsen av februar. Søndag kveld strålte hun likevel på Oscar-utdelingen i Los Angeles.  Foto: REX/Stewart Cook/All Over Press
VANSKELIG TID: Julia Roberts har ikke vist seg de siste ukene etter at søsteren døde av en overdose i begynnelsen av februar. Søndag kveld strålte hun likevel på Oscar-utdelingen i Los Angeles. Foto: REX/Stewart Cook/All Over PressVis mer

Strålte på Oscar-utdelingen etter tragedien

Julia Roberts trosset sorgen for å delta på Academy Awards.

SEOGHØR.NO: Død og sykdom har kastet skygger over skuespiller Julia Roberts’ (46) vanligvis så solfylte liv i California. Spekulasjonene har vært mange om hvorvidt den nominerte skuespilleren i det hele tatt orket å delta på årets Oscar-utdeling.

Søndag kveld kastet hun derimot glans over filmprisen da hun viste sitt berømte smil foran fotografene. 46-åringen nevnte ikke søsterens dødsfall på den røde løperen, men strålte i en  sort blondekjole fra Givenchy.

TULLET MED FOTOGRAFENE: Julia Roberts var i storslag på den røde løperen.  Foto: Russ Einhorn / Splash News/ All Over Press
TULLET MED FOTOGRAFENE: Julia Roberts var i storslag på den røde løperen. Foto: Russ Einhorn / Splash News/ All Over Press Vis mer


Roberts var nominert til «Beste kvinnelige birolle» for innsatsen i filmen «Familien August: Osage County». Nominasjonen er et etterlengtet lysglimt etter en rekke dramatiske hendelser i livet til den folkekjære skuespilleren.

- Julia bare gråter og gråter

Tidligere denne måneden tok lillesøsteren selvmord. Nancy Motes hadde lenge slitt med depresjoner og narkotikamisbruk, og 9. februar endte hun livet, bare 37 år.

Motes la aldri skjul på at hun var deprimert som en følge av overvekt og mobbing, og i avskjedsbrevet står det at de verste mobberne var hennes egen familie. Spesielt hennes verdensberømte søster.

- Det var pinlig å være lillesøsteren til hele verdens «Pretty Woman», mens jeg selv var en dundre på 132 kilo, fortalte Nancy i et intervju i fjor høst.

Nancy og Julia hadde en vond og tung oppvekst. Nancys pappa og Julias stefar,  Michael Motes (68), var nemlig alkoholisert og voldelig.

TRAGISK DØD: Julias søster Nancy Motes hadde lenge slitt med depresjon og døde nylig av en overdose.  Foto: Bulls
TRAGISK DØD: Julias søster Nancy Motes hadde lenge slitt med depresjon og døde nylig av en overdose. Foto: Bulls Vis mer

Men mens det gikk bra med Julia, gikk det verre med Nancy. Hun ble mobbet under oppveksten, og søkte tilflukt i mat. I fjor brukte hun 200 000 kroner på en gastric bypass-operasjon.

Julia prøvde gjentatte ganger å strekke ut en hjelpende hånd til søsteren. Men de rakk aldri å reparere vennskapet før søsteren avsluttet livet.

- Julia bare gråter og gråter, sier en kilde til avisen The Mirror.


Moren er dødsyk

Dødsbudskapet kom bare måneder etter den grusomme beskjeden om at moren, Betty Lou Motes (80), lider av lungekreft.

SYK: Julias mor fikk nylig diagnosen lungekreft. Foto: All Over Press
SYK: Julias mor fikk nylig diagnosen lungekreft. Foto: All Over Press Vis mer

Nå har Julia trosset sin hektiske hverdag som trebarnsmor, og flyttet moren inn i familiens luksusvilla i Malibu. Her steller superstjernen for sin meget syke mor som har operert bort den ene lungen og får intensiv strålebehandling.

Det er dessverre ikke Julias første møte med den brutale sykdommen. Hun var bare ti år da faren Walter Roberts døde av strupekreft.

Pretty Woman-stjernen har siden brukt sin berømmelse for å hjelpe andre kreftrammede.

- Det er en helt forferdelig sykdom. I USA dør seks barn av kreft hver eneste dag, sa hun under en innsamlingsaksjon til foreningen «Stand Up to Cancer» for to år siden.

Se vårt etter Oscar show der Jan Thomas kaster tening på kjendisene:

Kast terning på Oscar-kjolene her:

[views:embed:node_embed:block:69695]

LES OGSÅ: Snublet på Oscar - igjen!