Kygo:

Strålte på egen premierefest: - Nervøs

Filmen om Kygo sørget for stort kjendisoppmøte i New York.

GLADGUTT: Da Kygo troppet opp på den røde løperen i forkant av premieren på sin egen film, fortalte han til reporterne at han var smålig nervøs, men også at han gledet seg. Video: AP, NTB scanpix Vis mer Vis mer

(Seoghør.no): Kyrre Gørvell-Dahll, bedre kjent verden rundt som den populære EDM-artisten Kygo, har virkelig tatt musikkbransjen med storm de siste årene.

Hans tropiske låter har flere hundre millioner avspillinger på diverse strømmetjenester, han har spilt på verdens største festivaler og man kan sjelden ta en tur på byen uten å høre en av megahitene hans.

Det ligger det mye arbeid bak, noe kanskje ikke alle innser. Dagliglivet er hektisk, og krever mye - spesielt for en ung 25-åring fra Bergen. Nå får verden et eksklusivt innblikk i hvordan det er å være Kygo, via en dokumentar om ham.

Den har fått tittelen «Stole The Show», oppkalt etter en av hans egne låter, og hadde premiere i New York nå nylig. Da stilte den blide bergenseren opp på løperen, og fortalte åpenhjertig til pressen at han var litt nervøs.

- Nervøs

- Jeg gleder meg mest, og er veldig fornøyd med hvordan denne dokumentaren ble. Jeg er også glad for at Apple Music ville gi den ut med oss. Jeg gleder meg mest, men er kanskje også litt nervøs, forteller 25-åringen til nyhetsbyrået AP sin utsendte reporter.

Det var VG som først omtalte at artistens liv skulle bli dokumentar. Filmen følger artisten frem til en av hans største konserter, som fant sted i Barclays Center i New York tidlig i fjor. Tidligere i juli la Apple selv ut en trailer til filmen, der det kom frem at den ville bli tilgjengelig via deres tjenester i dag - den 26. juli.

EGEN FILM: Dokumentaren om Kygo har nå hatt premiere, og ligger tilgjengelig på Apple sin egen strømmetjeneste. Kygo tror filmen gir et annet innblikk i livet hans enn hva fansen ser til vanlig. Foto: NTB scanpix
EGEN FILM: Dokumentaren om Kygo har nå hatt premiere, og ligger tilgjengelig på Apple sin egen strømmetjeneste. Kygo tror filmen gir et annet innblikk i livet hans enn hva fansen ser til vanlig. Foto: NTB scanpix Vis mer

Kyrre sier at filmen om ham kommer til å gi fansen et annet innblikk enn det vi vanligvis får se - en blid gutt med caps som snurrer plater.

- Det er veldig personlig, og dokumentaren viser at det har skjedd mye i kulissene. Det har vært mange kaotiske øyeblikk de siste årene, forteller han og legger til at fansen forhåpentligvis kommer til å like det.

Det var ikke bare bergenseren som var til stede under premierevisningen. Flere av artistene han har jobbet med de siste årene dukket også opp. På den røde løperen lot musikere som Adrian Grenier, Rose McGowan, Geneva og Daisy Spencer seg fotografere.

- Jeg har jobbet med mange som jeg har sett opp til gjennom karrieren, forteller Gørvell-Dahll.

Dokumentaren er foreløpig bare anmeldt av VG i norske medier, hvor avisen gir filmen terningkast fire. På Twitter er det allerede flere som kommer med lovord om filmen.

Stor suksess

I disse dager lever 25-åringen fra Fana ut DJ-livet til det fulle.

I februar ble han avbildet på britenes store musikkutdeling Brit awards på 02 Arena i London. Uka før det festet han med superstjernen og samarbeidspartneren Selena Gomez på amerikanernes musikkfest Grammy.

Kygo har opplevd enorm suksess både her til lands og internasjonalt med monsterhiter som «Firestone», «Stole the Show» og «Stay».

Artisten er sammen med Marten Platou. Sammen deler de ofte bilder av hverandre på sosiale medier. De har tidligere uttalt seg om utfordringene som kommer med et langdistanseforhold.

SLAPP OPPVASKEN: Søstrene til Kygo, Jenny og Johanne Gørvell-Dahll forteller om hvordan broren slapp unna oppvasken på hjemmebane. De ble intervjuet på Spellemannsprisen 2015 da de mottok «Årets spellemann» for Kygo som ikke kunne være tilstede. Vis mer Vis mer Vis mer

- Det er en utfordring fordi vi er i et avstandsforhold, men det fungerer veldig bra så langt. Jeg tror hun bare er glad på mine vegne, sa Kygo til TV 2 i fjor.

Han forklarte at Platou er med ham på turné når det lar seg gjøre, men at hun i hverdagen er opptatt med studier i Ålesund.

- Hun var med til Praha nå i helgen, også kommer hun til London på avslutningen av turneen, men hun studerer og må fokusere på skole. Når hun har tid så er hun med. Det er veldig gøy for meg å ha henne med, sa Gørvell-Dahll til nettstedet.

LES OGSÅ: - Jeg vet ikke om hun flytter inn