BAFTA-utdelingen:

Strålte i gjenbruk

Hertuginnen lette gjennom klesskapet før BAFTA-utdelingen i London søndag kveld.

ALEXANDER MCQUEEN: Hertuginne Kate har brukt denne kjolen tidligere, sist i 2012. Her ankommer hun søndagens BAFTA-utdeling i London sammen med ektemannen, prins William. Foto: NTB Scanpix
ALEXANDER MCQUEEN: Hertuginne Kate har brukt denne kjolen tidligere, sist i 2012. Her ankommer hun søndagens BAFTA-utdeling i London sammen med ektemannen, prins William. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag kveld ble den årlige BAFTA-utdelingen arrangert i London, og som vanlig var en rekke kjente fjes å se på den røde løperen før showet.

Årets arrangement var imidlertid noe annerledes enn tidligere, da det i forkant ble opplyst om at BAFTA-utdelingen ville være karbonnøytral.

Målet for kvelden var nemlig at det ikke skulle bli noen økning i globale utslipp av klimagasser i atmostfæren etter arrangementet, og på bakgrunn av dette oppfordret de også gjestene til å ta litt ansvar.

Det skriver Elle.

Strålte i gjenbruk

«Det mest miljøvennlige plagget er et vi allerede eier», het det i en guide gitt til alle gjestene i forkant, der de altså ble bedt om å gå for gjenbruk.

Det ble også foreslått at stjernene kunne kle seg i vintage-antrekk eller leie et antrekk til den store kvelden.

En av dem som fulgte oppfordringen og kledde seg opp i en kjole som allerede var å finne i klesskapet, var hertuginne Kate (38). Hun ankom den røde løperen i en Alexander McQueen-kjole.

Hertuginnen brukte kjolen sist i 2012, under en middag i Malaysia.

Bærekraftige materialer

Hertuginnne Kate var imidlertid ikke den eneste som valgte kveldens antrekk med miljøet i bakhodet. Det gjorde også Joaquin Phoenix (45).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer