Krigen i Ukraina:

Støttet Russland - én detalj vekker avsky

Sonia Plotnikova får hard medfart etter russisk støtteerklæring.

FAR OG DATTER: Sonia Plotnikova og faren Vladimir Plotnikov, som er medlem av den russiske dumaen. Foto: Skjermdump/Instagram
FAR OG DATTER: Sonia Plotnikova og faren Vladimir Plotnikov, som er medlem av den russiske dumaen. Foto: Skjermdump/Instagram Vis mer
Publisert

Tidligere denne måneden skrev Se og Hør om flere barn av styrtrike russere som bruker sosiale medier til å fordømme både krigen og landets president Vladimir Putin.

«Putin vil ha krig med Ukraina. Den største og mest suksessfulle løgnen fra Kremls propaganda er at de fleste russere stiller seg bak Putin», skrev blant annet Sofia Abramovitsj (26), datteren til den russiske oligarkmilliardæren og Chelsea-eier Roman Abramovitsj.

STOLT OG TRIST: Superstjernene Ashton Kutcher og Mila Kunis er stolte av Ukraina, og tar oppgjør med Russland og donerer enorme summer i forbindelse med krigen. Vis mer

En som derimot stiller seg bak Putin, er russiske Sonia Plotnikova.

Plotnikova er datter av Vladimir Plotnikov, som medlem av den russiske dumaen og en av Putins allierte, skriver tyske RTL.

«Russland er det sterkeste landet»

Tidligere denne uken publiserte rikmannsdatteren et bilde av seg selv på Instagram, hvor hun i teksten hyller og støtter opp om hjemlandet.

«Vi vil overvinne vanskelighetene! Russland er det sterkeste landet. Hele denne situasjonen har brakt oss russere nærmere hverandre. Vi har bare blitt enda mer patriotiske», skriver Plotnikova - og avslutter teksten med et gjeipefjes og en vinkende hånd.

Samtidig har hun lagt til at hun befinner seg på den menneskelagde luksusøya The Palm Jumeirah i Dubai, De forente arabiske emirater.

Slakt

Innlegget har skapt harme og misnøye blant den unge kvinnens 130 000 følgere. Blant bæsj- og spyemojier, viser folk avsky i de over 7900 kommentarene:

«Patrioter, som sitter i Dubai med stjålne penger», skriver en bruker i kommentarfeltet.

FINGEREN: Mandagens BAFTA-utdeling, der blant annet Renate Reinsvee var nominert, fikk flere til å reagere. Grunnen var at kveldens vert, Rebel Wilson, kom med et sleivspark til Russlands president Vladidmir Putin. VIDEO: Bafta. Reporter: Jonas Gard Steen Andersen Vis mer

«Vel, dra til frontlinjen og jobb som sykepleier. Bevis patriotismen», foreslår en annen, mens en tredje tydelig er oppgitt:

«Vi ser hva slags patriot du er. Det er godt å sitte i Dubai og være patriot. Les den russiske ordboken, jeg tror du har misforstått hva ordet betyr.»

«Sonia, kom hit og se hva faren din har gjort med landet. Og hvem som står her samlet. Halve landet er dypt deprimerte og demoralisert. De er redde for å si hva de mener (...)»

Plotnikova har foreløpig ikke besvart de mange kommentarene, men legger fortsatt ut bilder fra Dubai-oppholdet.

LES OGSÅ: - Russere dreper bevisst barn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer