Vendela Kirsebom:

- Stort savn og en lengsel

«Kompani Lauritzen»-deltakeren forteller om sitt første møte med faren.

UTEN FAR: Vendela Kirsebom vokste opp uten en far. Foto: Espen Solli / Se og Hør
UTEN FAR: Vendela Kirsebom vokste opp uten en far. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer
Publisert

Vendela Kirsebom (56) kan trygt sies å være en av Norges største modeller noensinne, og kan se tilbake på en karriere hvor hun blant annet har prydet forsida av Sports Illustrated.

I seinere tid har hun også blitt et godt kjent TV-fjes, og det var faktisk gjennom deltakelsen i «Farmen kjendis» at hun møtte det som nå er hennes ektemann, Petter Pilgaard (43). Nå er hun igjen aktuell som en av deltakerne i «Kompani Lauritzen».

Kirsebom har flere ganger vært åpen om at hun vokste opp uten en far, og at hun ikke møtte sin biologiske far før hun var 45 år gammel. I et nytt intervju med VG Helg forteller hun nå ærlig om det første møtet.

Det blir tårevått da Vendela Kirsebom skal snakke med befalet. Video: TV 2 Vis mer

- Jeg løy

- Jeg tror jeg fikk mer kjærlighet enn hva mange andre barn opplever, men jeg hadde ingen pappa. Det var et stort savn og en lengsel. Jeg kjente ingen rundt meg som ikke hadde en far, så jeg løy og lagde historier om at min var borte på business-reise. Jeg ville ikke være annerledes, forteller 56-åringen til avisen.

Hun vokste opp med moren og mormoren i Stockholm. Hun visste at faren var fra Tyrkia, og moren hadde fortalt henne en del om ham, men de hadde ingen kontakt.

Ikke før produksjonen bak TV-programmet «Hva har du i bagasjen?» sporet opp faren, hadde far og datter sitt første møte.

BRYLLUP: Gjennom den nye serien «Vendela + Petter gifter seg» får man et innblikk i bryllupsplanleggingen til realityparet som møttes på «Farmen Kjendis». Video: TV 2 Play/Reality Awards Vis mer

Kirsebom og Ahmet Özkal møttes i Amsterdam i 2012. Det møtet skulle gi svar på mange ubesvarte spørsmål.

- Plutselig forsto jeg hvorfor jeg er som jeg er. I alle år har det vært sider av meg som jeg ikke skjønte. Jeg har et kraftig temperament. Det hadde verken mormor eller mama. Jeg spiste på en annen måte enn dem og utseendemessig var jeg ulik dem. Så møter jeg pappa og forstår alt.

Mistet faren

Naturligvis var det knyttet store forventninger til møtet. Hvordan var han? Ville han avvise henne? Hvordan kom det til å gå?

Bekymringene skulle vise seg å være uten grunn. Møtet ble en stor suksess og endelig ble Kirsebom kjent med sin tyrkiske familie.

ELLE GALLAEN: Petter og Vendela forteller om tiden etter bryllupet. Reporter: Jenny Aas. Video: Celina Morken Vis mer

Bare ett år seinere døde derimot Özkal.

- Det er ikke så mye mer å si enn at ja, han har gått bort. Begravelsen fant sted i går. Det er kjempe, kjempe, kjempetrist at jeg har mistet pappaen min, fortalte Kirsebom til Dagbladet den gang.

Den tidligere supermodellen har beholdt kontakten med resten av familien etter at faren gikk bort, og befant seg i Tyrkia på familiebesøk da jordskjelvet rammet tidligere i år.

LES OGSÅ: - Var veldig viktig for meg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer