- Størrelsen hindret meg i å få jobber

Skuespiller Anne Marit Jacobsen hevder hun flere ganger har mistet roller på grunn av kroppsfasongen.

VETERAN: Anne Marit Jacobsen har underholdt det norske folk på scene og skjerm i snart 40 år. Her er hun avbildet i NRK-serien «Etaten». Foto: NRK
VETERAN: Anne Marit Jacobsen har underholdt det norske folk på scene og skjerm i snart 40 år. Her er hun avbildet i NRK-serien «Etaten». Foto: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Gjennom flere tiår har Anne Marit Jacobsen (67) vært en av Norges mest folkekjære skuespillere.

Men Jacobsen, som blant annet har spilt i TV-serier som «Etaten» og «Hvaler», har også opplevd baksiden av skuespilleryrket.

Anne Marit forteller til Aftenposten, ifølge Her og Nå, at kroppsfasongen hennes flere ganger har satt en stopper for skuespillerkarrieren.

- Det har hindret meg i å få roller. Dumme folk har ment at jeg ikke kan gjøre. Dette er ikke hyggelig å snakke om, men det er viktig. Fordi det begrenser virkeligheten vi skal skape på scenen, forteller Jacobsen.

Anne Marit forteller at hun er glad for at ting nå er i ferd med å forandre seg, og for at det er en del begavende kvinner som er litt runde og gode, og med kropper som er menneskelige.

FÅR ROS: Anne Marit beundrer Henriette Steenstrup sitt forhold til sin egen kropp. Foto: FameFlynet
FÅR ROS: Anne Marit beundrer Henriette Steenstrup sitt forhold til sin egen kropp. Foto: FameFlynet Vis mer

- Henriette Steenstrup, for eksempel, er jo smellvakker. Jeg skulle ønske jeg hadde hatt hennes forhold til min egen kropp. Det må jo være rom for alle på scenen, forteller Jacobsen til avisen.

LES OGSÅ:      Trosset sin gammeldagse far

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer