GIKK I PROTEST: Gørild Mauseth ble ikke bli da det kom henne for øre at også TV 2 ville vise den mye omdiskuterte sexscenen fra "Brent av frost". Foto: SCANPIX
GIKK I PROTEST: Gørild Mauseth ble ikke bli da det kom henne for øre at også TV 2 ville vise den mye omdiskuterte sexscenen fra "Brent av frost". Foto: SCANPIXVis mer

Stormet ut av Senkveld-studio

Gørild Mauseth forlot TV 2 i sexscene-protest.

SEHER.NO: Skuespillerinnen Gørild Mauseth (36) var i går kveld på plass i TV 2s studio i Nydalen for å gjøre opptak til ukens Senkveld. Men da skuespillerinnen fikk greie på at Torsdagsklubben ville sende et utdrag fra den mye omtalte fiskesex-scenen fra "Brent av frost" ble ikke Gørild særlig blid.

36-åringen stormet ut av studio i protest og nektet å være med på opptakene til Thomas Numme og Harald Rønnebergs fredagsprogram, hvor hun skulle være en av hovedgjestene.

- Jeg ble oppringt av VG Nett, som kunne fortelle at Torsdagsklubben på TV 2 skulle vise et klipp fra sexscenen. Da kunne jeg ikke gjøre noe annet enn å snu i døren, sier Gørild Mauseth til Dagbladet.
Og:

- Jeg er litt i sjokk over det som har skjedd...

Da Mauseth spilte inn "Brent av frost" fikk hun ordnet en klausul i sin kontrakt som forhindret av sexscenen mellom henne og Stig Henrik Hoff i en båt full av fisk skulle vises andre steder.

I fjor viste likevel NRKs "Store studio" et klipp av scenen i forbindelse med lanseringen av den samiske splatter-komedien "Kill Buljo", hvor fiskesex-scenen parodieres.

Det likte Mauseth dårlig, og derfor han hun saksøkt statskanalen og krever 260 000 kroner i erstatning og oppreisning.

Hvorvidt hun nå også vil saksøke TV 2, har hun ifølge Dagbladet ennå ikke bestemt seg for.

- Mauseth har ikke sett hva som skal sendes i Torsdagsklubben. Men hvis hun føler det på denne måten, er det selvfølgelig greit. Vi tvinger ingen til å være på Senkveld, sier TV 2s programdirektør Nils Ketil Andresen til avisen. Han forstår ikke helt hvorfor Mauseth tok sånn på vei.

- Nei, jeg forstår det ikke helt. Men hun får gjøre sine vurderinger. Torsdagsklubben er en type program  som skal kommentere ukens hendelser, og da viste vi klippet for å illustrere saken. Vi har bare benyttet oss av sitatretten.

Har du tips om norske skuespillere? Tips oss på seher@seher.no

LES OGSÅ: - Sex og makrell er interessant