STORMER SCENEN: Under Storbritannias bidrag stormet en ukjent mann scenen. Video: NRK. Foto: AP Photo/Armando Franca Vis mer Vis mer

Eurovision

Stormet scenen under Eurovision-finalen

Mannen kom seg på scenen og tok artistens mikrofon.

Publisert
Sist oppdatert

LISBOA (Se og Hør): Lørdag kveld er det fest i Lisboa etter at vinneren av Eurovision Song Contest 2018 ble kåret.

Alexander Rybak (31) og det norske bidraget kom seg godt gjennom opptreden sin, men da det var Storbritannias tur, gikk det imidlertid ikke som planlagt. En mann stormet nemlig scenen under Storbritannia og artisten SuRies' bidrag på scenen i Lisboa.

Mannen kom seg opp på scenen og tok artistens mikrofon.

Der skal han ha ropt: «Nazis of the UK media, we demand freedom.» (Nazistene i britiske medier, vi krever frihet).

Mannen er nå pågrepet av politiet, men mannens identitet er foreløpig ikke bekreftet.

- Ganske sikker på at det er han

BBC-programleder Stephen Nolan skriver følgende.

- Fyren som invaderte mitt liveshow på BBC gikk under det samme navnet. Jeg er ganske sikker på at det er han igjen under Eurovision, skriver Nolan.

Mannen som stormet scenen han hadde både sosiale medier-profilen og tittelen på hans nye «bok» trykket på T-skjorta.

Mannen, som også bare går under navnet Dr. A.C., omtales av tabloidavisa Daily Mail som en «wannabe rapper».

På sosiale medier promoterer mannen seg som filosof, aktivist og DJ. På sosiale medier har han erklært «krig» mot dem som har «sosial makt». Han har deretter nevnt TV, teater og forlag.

- Sjokkert

På sosiale medier stormer det i ettertid.

- Det var nesten en Jimmy Jump-versjon 2-0 her, sier Eurovision-kommentator Olav Viksmo Slettan. Han sier det er uklart hva som skjedde, men at det vil komme mer informasjon.

På grunn av scenestormingen fikk SuRie muligheten til å synge på nytt etter siste sang, opplyste Viksmo Slettan på direkten.

Det ønsket derimot ikke den britiske artisten å gjøre.

«SuRie og hennes team er ekstremt stolte over sin opptreden og sammen bestemt at det overhodet ikke er noen grunn til å skulle synge på nytt», står det i en twitter-melding fra den britiske Eurovision-delegasjonen.

KK-redaktør Ingeborg Heldal sier til Se og Hør et hun er sjokkert over hva som skjedde.

- Jeg må gi Lisboa massiv kudos for en av de mest fantastiske Eurovision-scenene jeg noensinne har sett! Men jeg må innrømme at jeg fikk helt sjokk da det britiske bidraget ble avbrutt av at en mann klarte å ta seg opp på scenen midt i opptredenen hennes. Det er helt krise, og jeg fatter ikke at de ikke har bedre sikkerhet rundt scenen, sier hun.

William Lee Adams, som driver Wiwibloggs - den største internasjonelle siden for Eurovision, raser mot sabotasjen ifølge Expressen.

- Den her sabotasjen har ødelagt det som skulle bli en «en gang i livet» opplevelse for SuRie.

- ... Det her har skapt en stor distraksjon. Ikke bare for SuRie men også for seerne som nå ignorerer bidragene som kommer etter henne, fortsetter han.

I etterkant av hendelsen har EBU kommentert skandalen.

- EBU beklager scenestormingen som fant sted under Storbritannias opptreden i Eurovison Song Contest finalen i Lisboa denne kvelden. Personen som stormet scenen er nå i politiets varetekt.

Saken fortsetter under.

- Stressa

Alexander Rybak kom seg på sin side uforstyrret gjennom finaleshowet sitt. Expressens anmelder Anders Nunstedt synes 31-åringen så noe stress i Rybaks blikk i starten av framføringa.

- Føler han på presset hjemmefra? Har han hørt snakk om at han har sunket som en stein på bettinglistene? Jeg vet ikke, men det var forsert, sier Nunstedt, som spår topp ti-plassering på Rybak.

- Østeuropa har ikke så mange låter å stemme på i kveld, og jeg tror at stjernestatusen hans fra Moskva-triumfen i 2009 gjør at Rybak kan reise hjem med en slags heder i behold. Ikke mer.

Også tidligere MGP-general Per Sundnes opplevde at ikke alt var helt som det skulle i starten av framføringa.

- Alexander virket litt nervøs på innmarsjen , men dette var skikkelig lekent og løst. Han er en mester på scenenærvær, og gjengen rundt ga ham topp dynamikk. Jeg satser på at han feirer 32-årsdag med en gullmedalje rundt halsen.

LES OGSÅ: - Modig av Rybak å komme tilbake

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer