Amanda-utdelingen:

Stormet scenen:
- Man blir jo litt «shaky»

Fortsatt har ingen hørt fra Leon Bashir etter scenestormingen lørdag kveld.

TATT PÅ SENGA: Amanda-prisutdelerne Jonas Hoff Oftebro (22) og Kathrine Thorborg Johansen (28) visste ikke helt hva de skulle gjøre da regissør og skuespiller Leon Bashir (t.v) plutselig stormet scenen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TATT PÅ SENGA: Amanda-prisutdelerne Jonas Hoff Oftebro (22) og Kathrine Thorborg Johansen (28) visste ikke helt hva de skulle gjøre da regissør og skuespiller Leon Bashir (t.v) plutselig stormet scenen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da årets Amanda-utdeling, Norges svar på Oscar, ble arrangert i Haugesund lørdag kveld - var det særlig én som sørget for å stjele showet.

Det var under utdelingen av Folkets Amanda, delt ut av de «Skjelvet»-aktuelle skuespillerne Jonas Hoff Oftebro (22) og Kathrine Thorborg Johansen (28), at regissør og skuespiller Leon Bashir (39) plutselig bestemte seg for å løpe opp på scenen.

HVA SKJER NÅ? Leon Bashir var tydelig beruset da han stormet scenen og viste fingeren lørdag kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
HVA SKJER NÅ? Leon Bashir var tydelig beruset da han stormet scenen og viste fingeren lørdag kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Ifølge Dagbladet skal Bashir ha grepet mikrofonen og holdt en tale der han, tydelig beruset, blant annet sa: «Jeg har lyst til å si fuck off til de fleste».

Måtte starte på nytt

Bashir viste deretter fingeren, før han umiddelbart ble ført ut av salen.

Både Hoff Oftebro og Thorborg Johansen erkjente overfor avisen, like etterpå, at de ble tatt på senga av det uanmeldte stuntet.

- Det eneste jeg tenkte, var at vi hadde kommet så godt i gang med introduksjonen, og at vi nå måtte gjøre det samme én gang til, forteller førstnevnte, som påpeker at Bashirs opptreden ikke var et stort problem.

- Han kom bare opp på scenen. Han skulle si det han skulle si. Det var greit, det, sier Oftebro.

Hans kvinnelige «Skjelvet»-kollega takker nettopp Oftebro for at situasjonen endte opp som en relativt udramatisk affære.

Saken fortsetter under.

Vis mer Vis mer Vis mer

- Han er trygg og god. Vi taklet det veldig fint, og forholdt oss rolig. Men man blir jo litt «shaky», selvfølgelig, innrømmer hun.

Stille dagen derpå

Dagbladet fikk Bashir i tale da han var på vei ut av utdelingen, men skuespilleren, som selv var nominert til pris, hadde ikke spesielt mye til å tilføye annet enn at kritikken var rettet mot den norske filmbransjen.

TV 2 har fortalt til Dagbladet at stuntet ikke vil få konsekvenser for Bashir. De rakk riktignok å klippe ut scenestormingen fra selve tv-sendingen.

Hva regissøren egentlig hadde på hjertet, og hvorfor han gikk så langt som å avbryte Film-Norges viktigste festkveld, forblir et mysterium fram til han gir lyd fra seg. Bashir har ikke besvart Se og Hørs henvendelser søndag formiddag.

Jonas Oftebro var på plass i Haugesund sammen med kjæresten Olly Johanne Lid. De to viste seg sammen for første gang under filmpremieren av «Fast & Furious 8» i april i fjor.

TOK MED KJÆRESTEN: Jonas Oftebro sammen med Olly Johanne Lid i Haugesund lørdag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TOK MED KJÆRESTEN: Jonas Oftebro sammen med Olly Johanne Lid i Haugesund lørdag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Ja, vi er kjærester. Ellers vil vi ikke si så mye utover det, fortalte paret til Se og Hør den gang.

- Annen hverdag

Jonas er sønn av skuespillerparet Nils Ole Oftebro (73) og Anette Hoff (57), samt halvbror til «Kon Tiki»-stjernen Jakob Oftebro (32), og er selv spådd en lovende skuespillerkarriere.

Nylig ble det kjent at 22-åringen har kommet inn på Teaterhøyskolen, en nyhet han selv var glad for å dele med det norske folk.

- Endelig gikk det! Alle gode ting er tre, fortalte han i et intervju med VG.

Også youtuber og «Farmen kjendis»-profil Dennis Vareide (28) var på plass ved Amanda-utdelingen lørdag, der han og makker Preben Fjell (27) kunne vinne pris for «Prebz og Dennis: The Movie».

Vareide ble nylig singel etter bruddet med kjæresten Katrine Olset Rikoll, og la ikke skjul på at singeltilværelsen er uvant.

- Det er en annen hverdag. Det er surrealistisk at det er så mye fokus på at jeg er singel. Det er jeg ikke vant til i det hele tatt, fortalte Vareide på den røde løperen.

LES OGSÅ: - Tror jeg har gått på en skattesmell

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer