Stormet inn på hotellet etter nederlaget

Anna smilte tappert og forsøkte å skjule den store skuffelsen...Se video!

TYDELIG PREGET: Anna Bergendahl smilte tappert og tøyset med de andre delegasjonsmedlemmene da hun ankom Plaza hotell etter semi-finalen. At ungjenta var lei seg, var likevel tydelig, da hun ikke ønsket å snakke med pressen, og ble geleidet kjapt inn i Foto: Anders Myhren/Seher.no
TYDELIG PREGET: Anna Bergendahl smilte tappert og tøyset med de andre delegasjonsmedlemmene da hun ankom Plaza hotell etter semi-finalen. At ungjenta var lei seg, var likevel tydelig, da hun ikke ønsket å snakke med pressen, og ble geleidet kjapt inn i Foto: Anders Myhren/Seher.no Vis mer
SEHER.NO: Se Anna storme inn på hotellet nederst i saken!


Torsdag bød på tidenes svenske-sjokk i MGP, da den andre semifinalen i Eurovision gikk av stabelen på Telenor arena i Bærum.

Etter at alle stemmene var talt opp, ble det nemlig klart at storfavoritt Anna Bergendahl (18) og låten «This Is My Life» ikke klarte å sikre svenskene en plass i finalen.

Dermed er Sverige for første gang siden 1958 ikke å finne blant landene som konkurrerer om førsteplassen i Europas viktigste popmusikk-konkurranse. 

Seher.no var som eneste norske medie tilstede da Anna kom tilbake på Plaza hotell etter det sviende nederlaget. 

Og da den svenske delegasjonsbussen ankom hotellet nærmere klokken halv to fredag morgen, var det lett å se at 18-åringen fortsatt var svært sjokkert og lei seg. 

Uten å gi kommentar til presse eller fans nærmest stormet Bergendahl inn på hotellet, og selv om hun smilte tappert og tøyset åpenlyst med de andre delegasjonsmedlemmene, var hun langt fra like utadvendt som hun har vært tidligere denne uken. 

Seher.no fulgte henne helt inn til heisen på hotellet, og det eneste 18-åringen sa, var at hun nå skulle opp på rommet sitt og drikke champagne.  

- Nå skal vi på hotellrommet og drikke skumpa, smilte hun.

 
At skuffelsen er stor for Anna, kommer ikke som noen overraskelse, da hun lenge har blitt regnet som en av de soleklare favorittene i årets Eurovision. 

Men da 18-åringen møtte svensk presse etter semi-finalen torsdag, kunne hun likevel fortelle at hun er fornøyd med sin egen innsats i konkurransen, skriver Aftonbladet. 

- Jeg er veldig stolt over dette. Jeg er så glad for at jeg fikk denne muligheten til å konkurrere og representere Sverige. Jeg er veldig stolt og veldig fornøyd, og det skal bli herlig å komme hjem til Sverige. Jeg kjenner meg overhodet ikke som noen taper, sa hun til pressefolkene utenfor arenaen.

Svenske journalister, MGP-eksperter og fans er imidlertid ikke de eneste som er overrasket over torsdagens hendelser. Også svenske Henrik Sethsson, en av låtskriverne bak Danmarks bidrag, innrømmer overfor Seher.no at nyheten kom som et stort sjokk. 

- Det er kjemperart! For meg som sangskriver for Danmarks bidrag blir det veldig rart når ikke Sverige er med, for jeg synes hun var fantastisk. Det var superbra. Men sånn går det, sier Sethsson til Seher.no, og forteller at han er usikker på hvordan Sverige vil ta dette nederlaget: 

- Jeg vet faktisk ikke hvordan de tenker. Men det er jo en konkurranse og det er musikk, og det er så mange land. Til neste år kan Sverige like gjerne vinne. Man vet ikke. Men det som er viktigst er at den svenske artisten Anna gjorde en superjobb. De var fantastiske. Men det var et sjokk, for det var så greit.

Irlands representant, Niamh Kavanagh (42), var blant deltagerne som gikk videre i den andre semifinalen. Og selv om hun var ekstatisk på egne vegne, innrømmet 42-åringen, som vant Eurovision i 1993, at hun synes det var svært trist at Anna røk ut.
 
- Jeg var veldig skuffet på Annas vegne. Jeg synes hun var kjempeflink, en nydelig jente. Men hun er ung, og hun burde være veldig stolt av det hun har gjort, og jeg tror hun har en lang vei foran seg. Hun gjorde alt hun kunne, du taper ikke ansikt når du gjør det, sier Kavanagh til Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:  - Svenskesjokk i Eurovision

Se Anna storme inn på hotellet nedenfor:[obj:media:8662]