Angelina Jordan (14):

Storfavoritt til å vinne «America's Got Talent»

Dommerne bruker ord som «hypnotiserende», «superstjerne» og «spesiell» etter finaleopptredenen til den norske 14-åringen.

FIKK SKRYT: Angelina Jordan deltar i «The Champions» i USA og imponerte stort i finalen. Video: «America´s Got Talent» Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Finaleopptredenen til Angelina Jordan, som fylte 14 år i januar, ble lagt ut fredag, og nordmannen viser igjen at hun har dommerne bergtatt.

Med en nytolkning av Elton Johns «Goodbye Yellow Brick Road» får hun dommer Heidi Klum, som sendte henne rett til finalen med gullknappen, til å reise seg i ekstase.

- Jeg kjenner det helt inn til skjelettet. Du er på vei til å bli en superstjerne. Melankolien du setter i Elton John-låten er fantastisk. Du er så flink og jeg er så spent på dine vegne, forteller supermodellen entusiastisk.

- Hypnotiserende

De tre andre dommerne er også langt fra immun mot Jordans talent.

- Det er ett ord som kommer til meg - hypnotiserende. Jeg blir dratt inn i stemmen din og opptredenen, og ingenting rundt meg betyr noe - det handler kun om deg, sier en beveget Howie Mandel.

Alesha Dixon kaller Jordan en «gammel sjel i en ung persons kropp», og forklarer at de alle ble fengslet av det de nettopp var vitne til. Simon Cowell mener 14-åringen tok en risiko, men at han elsket det.

FINALEKLAR: Norske Angelina Jordan imponerer stort i amerikanske «The Champions». Video: Angelina Jordan / NBC. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer

- Jeg kommer til å huske denne opptredenen i åresvis. Den sangen er vel 40-50 år? Du fikk den til å høres ny, og relevant ut, sier den anerkjente talentspeideren.

- Jeg synes du er en spesiell person, en fantastisk sjel, et enestående talent. Du gjorde finalen mye bedre, for du satte standarden her.

Forhåndsfavoritt

Opptredenen er spilt inn på forhånd, og hele episoden hvor de ti finalistene konkurrerer mot hverandre vises mandag.

Uka etter er resultatet klart, og om det blir norsk seier er slettes ikke utenkelig. Nettstedet GoldDerby har gjennomført en spørreundersøkelse rundt hvem tv-seerne mener fortjener å vinne talentprogrammet.

Per 5. februar ønsker hele 63 prosent at Jordan skal gå helt til topps.

Også i kommentarfeltet under finalevideoen på YouTube, har flere satt sitt favorittstempen på den unge nordmannen.

- Det finnes bare én som er så unik som Angelina Jordan i denne verdenen, skriver en bruker.

- Jeg kan ikke tro at hun er så ung. Hennes vokalkontroll og helhetlige opptreden var helt perfekt. Wow, skriver en fan fra Taiwan.

UTSTEMT: Opptredenen til den norske dansegruppa «Quick Style» ble ikke tatt godt imot av dommerpanelet i den internasjonale talentkonkurransen «America's got talent: The Champions». Bilder: NBC / TV 2 / Rød løper Vis mer

Tidlig karriere

Flere påpeker at hun fortjener å vinne hele sulamitten.

- Alle er fantastiske, men her er den verdige vinneren. Enestående fortryllende, utrolig stemme, skriver en tredje bruker.

Jordan vant i 2014 talentprogrammet «Norske Talenter», bare 7 år gammel. Opptredenene hennes den gangen gikk verden rundt, og superstjerner som Gene Simmons og Chris Brown har hyllet henne. Samme år gjestet hun også det amerikanske talkshowet «The View».

Jordan har ikke bare et sangtalent - hun spiller også piano, fiolin, fløyte og gitar. 14-åringen bor i Oslo, men har tidligere bodd i USA.

I 2015 ble det gitt ut en bok som forteller hennes historie om da hun møtte en fattig, foreldreløs jente i Asia, som gir bort skoene sine. Boken er illustrert av Jordans bestemor.

LES OGSÅ: Norske Angelina kom på rød løper med Kiss-legende

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer