Petter Stordalen:

Stordalen selger forlagene

Ønsker å satse digitalt i Norge.

SELGER: Petter Stordalen kvitter seg med forlagene i Sverige og Danmark. Her er han med eksen Gunhild Stordalen og Sveriges kronprinsesse Victoria. Foto: NTB Scanpix
SELGER: Petter Stordalen kvitter seg med forlagene i Sverige og Danmark. Her er han med eksen Gunhild Stordalen og Sveriges kronprinsesse Victoria. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Petter Stordalens Strawberry Publishing selger forlagene i Sverige og Danmark til Bonnier Books. Det melder VG.

- Bonnier har vært vår største konkurrent, derfor er det ekstra morsomt at vi kom i mål med dem. Det er ingen man respekterer mer enn de man må har kriget hardest med, sier Petter Stordalen i en uttalelse sendt på mail til avisa.

Han sier videre at bakgrunnen for salget er at Strawberry ønsker å satse stort digitalt i Norge.

VANSKELIG: Petter Stordalen forteller om den vanskelige økonomiske situasjonen selskapene hans er i på besøk hos Anne Lindmo. Video: NRK Vis mer

- Må selge

Nyheten kommer kort tid etter at Stordalen gjestet NRKs «Lindmo» og fortalte om den økonomiske knipa hans hoteller står i som følge av coronakrisen.

- Pengene er i hotelleiendommer, de er i Hurtigruta og de er i andre selskap. Noen tror at dette er penger jeg har på bok, men det er ikke det. Jeg har ikke en bank jeg kan gå og hente dette fra. Jeg må selge ting eller gå til banken. Jeg har solgt ganske mye av det som kan selges, men det løser ikke veldig mye, sa 57-åringen i NRK-opptaket.

Ifølge VG vil forlagsgruppa ha behov for kapital i forkant av digitalsatsinga i Norge.

- Bokbransjen er midt i en voldsom digitalisering som vil kreve alt vårt fokus i Norge, og derfor føles det naturlig å overlate stafettpinnen i Sverige og Danmark til Bonnier som er ledende også på det feltet, sier Stordalen til avisa.

ÅPENHJERTIG: I et av sine siste intervjuer før nyheten om bruddet ble kjent, forteller Gunhild Stordalen åpenhjertig om støtten hun har fått av Petter Stordalen gjennom sykdommen. Video: TV Norge. Vis mer

Omsetningen på virksomhetene i Sverige og Danmark var nær 50 millioner på ett år, ifølge Stordalen. Avtalen skal ikke få noen konsekvenser for norske utgivelser.

Denne saken ble først publisert på Dagbladets finansnettsted Børsen.

LES OGSÅ: Har forlatt Danmark i hemmelighet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer