Stordalen pynter med dronning Sonjas kunst

Hotellkongens nyeste tilvekst får en helt spesiell utsmykning.

EKSKLUSIV KUNST: Petter Stordalens nye hotel «The Thief» blir pyntet med eksklusiv kunst når det åpner på Tjuvholmen i Oslo i 2013. Foto: Thethief.com
EKSKLUSIV KUNST: Petter Stordalens nye hotel «The Thief» blir pyntet med eksklusiv kunst når det åpner på Tjuvholmen i Oslo i 2013. Foto: Thethief.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: I det stille har Petter Stordalen (49) brukt hundrevis av millioner av kroner på kunstinnkjøp til sine hoteller.

Kronen på Stordalens kunstinvesteringer blir hans nye superhotell på Tjuvholmen i Oslo. Hvert eneste av de 120 rommene vil ha unike kunstverk på veggene.

Dronning Sonja er blant de som vil være representert på The Thief med et utvalg av sine grafiske arbeider. Andre kjente kunstnernavn er Sir Peter Blake, Chris Gianakos og Tony Cragg.

Stordalen legger ikke skjul på at han gleder seg til alt er på plass, når det nye hotellet åpner i 2013.

- Det blir helt rått. Til og med i heisen vil det bli levende kunstanimasjoner, faktisk av en av mine favorittkunstnere Julian Opie. Det er en utrolig fin animasjon som viser en vakker koreansk kvinne som skal til og gifte seg, hun beveger seg ikke så mye - men i et så uvant miljø blir det en ganske sterk opplevelse, sier han til Seoghør.no

Kurator Sune Nordgren sier utsmykkingen har kostet flere millioner.
- Investeringene har vært enorme, bare på de det nye hotellet Clarion Hotel Post i Gøteborg og Clarion Hotel & Congress Trondheim er det investert mer enn 30 millioner kroner i kunst alene.

- Sånn sett er Stordalen på mange måter Europas svar på den amerikanske kunstselskeren og hotellkongen Steve Wynn, bare med kontroll på albuene, sier kurator Sune Nordgren.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Slik blir Stordalens superhotell

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer