TENKER STORT: Petter Stordalen ble rik på hoteller, nå investerer han i fred også. Foto: Jan-Petter Dahl, Se og Hør
TENKER STORT: Petter Stordalen ble rik på hoteller, nå investerer han i fred også. Foto: Jan-Petter Dahl, Se og HørVis mer

Stordalen investerer i fred

Duoen Geldof-Stordalen starter internasjonal fredskanal.

SEHER.NO: Verdenstjernen Bob Geldof er mannen bak kjempearrangementet Live Aid i 1985 og Live 8 i 2005. Nå er Geldof inngått samarbeid med Petter Stordalen om en internasjonal fredskanal som vil få hovedkontor i Stavanger.

I går møttes Geldof, Stordalen og Rune Hersvik på Restaurant Eik, hvor Stordalen gjorde det klart at han ville donere fem millioner kroner til prosjektet.

- Da jeg ble kjent med Petter Stordalen, forsto jeg at han var en engasjert fyr. Derfor vil jeg ha ham med. Selvfølgelig er det ok at han også har penger, sier Geldof til VG.

Også blant annet UD og et næringslivsnettverk har bidratt, men trioen på Eik skal være initiativtakerne.

Rune Hersvik har jobbet med Geldof ved mange anledninger, deriblant ved Live Aid. Han var forøvrig produsenten ved den første Nobelkonserten i 1994.

Og på kanalen vil nettopp tidligere Fredsprisvinnere som for eksempel Aung San Suu Kyi og Wangari Maathai kommunisere over webkamera, slik at de kan kommentere konflikter, delta i debatt og dele sin kunnskap.

LES OGSÅ: Kjøper sexy hotell