Emilie Stordalen:

Stordalen-gåten hylles: - Viktig

- Kampen om likestilling handler blant annet om å rette oppmerksomheten mot forutinntatte holdninger, sier hun til Se og Hør.

HYLLES: I anledning den internasjonale kvinnedagen har Emilie Anker Stordalen delt en gåte med følgerene sine. Den får store mengder oppmerksomhet. Her fotografert med Gunhild Stordalen under åpningen av The Hub i fjor. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
HYLLES: I anledning den internasjonale kvinnedagen har Emilie Anker Stordalen delt en gåte med følgerene sine. Den får store mengder oppmerksomhet. Her fotografert med Gunhild Stordalen under åpningen av The Hub i fjor. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag, søndag 8. mars, markeres kvinnedagen verden over. I flere norske byer har tusenvis gått i tog under paroler omhandlende helse, fordommer, utdanning, rett over egen kropp og lønn. I tillegg er det blitt holdt appeller av både kjente og ukjente feminister, om viktigheten av dagen.

8. mars har dype historiske røtter, og en nasjonal kvinnedag ble første gang arrangert i USA i 1909 - før en internasjonal variant gikk av stabelen i København året etter. Nordmenn begynte først å markere dagen i 1915, og den har siden hatt stor betydning for likestilling og feminisme.

I sosiale medier flommer det i dag over av engasjement, der flere kjente menn og kvinner har delt lovord, politisk engasjement og informasjon om sine kampsaker.

Kjønnsgåte

Emilie Anker Stordalen (28), datter av Petter Stordalen og Ingrid Fuglehaug, engasjerte søndag med en gåte på sin Instagram-konto. Den hylles og diskuteres av flere.

Uten å oversette alt direkte, handler gåten - som du kan lese i Stordalens innlegg nedenfor - om forutinntatte holdninger. Telefonen til en gutt ringer mens han er med sin far, som kjører gutten til et jobbintervju, og det er «direktøren av et aksjeselskap» som ringer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer