AVLYSER: Petter og Gunhild Stordalen har hatt et vanskelig år, og dropper derfor å arrangere den tradisjonsrike festen dagen før nasjonaldagen.  Foto: Andreas Fadum
AVLYSER: Petter og Gunhild Stordalen har hatt et vanskelig år, og dropper derfor å arrangere den tradisjonsrike festen dagen før nasjonaldagen. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Stordalen dropper 16. mai-festen i år

Petter og Gunhild Stordalen arrangerer ikke den tradisjonsrike kjendisfesten dagen før nasjonaldagen. Årsaken er Gunhilds alvorlige sykdom.

Publisert

SEOGHØR.NO: Hotellkongen Petter Stordalen (53) og kona Gunhild Stordalen (37) har som tradisjon å arrangere en såkalt «dagen-før-dagen»-fest den 16. mai.

Festene har som oftest millionbudsjett og gjestelisten pryder landets aller største kjendiser. Ekteparet gir virkelig alt for å gi gjestene en minneverdig kveld.

Ifølge Nettavisen har ekteparet imidlertid valgt å droppe den årlige festen i år - som i fjor. 

Fikk tilbakefall

Kilder forteller til Nettavisen at årsaken er er at paret har gått gjennom en tøff periode og at de er lei seg over at de ikke får arrangert den storslåtte festen i år. 

Saken fortsetter nedenfor.

STORSLÅTT: Under 16.mai-festen i 2014 hadde Petter og Gunhild matchende antrekk.  Foto: NTB scanpix
STORSLÅTT: Under 16.mai-festen i 2014 hadde Petter og Gunhild matchende antrekk. Foto: NTB scanpix Vis mer

I 2014 ble nemlig Gunhild diagnostisert med den livstruende sykdommen systemisk sklerodermi, og nylig fortalte hun at hun har hatt et tilbakefall.

 – Jeg ble nesten frisk, og tok det nesten for gitt at jeg kom til å bli helt frisk. Men så fikk jeg et alvorlig tilbakefall i høst. Det ser ut som at den effekten jeg hadde av cellegift og stamcellebehandlingen var kortvarig, og at sykdommen er tilbake, sa Stordalen nylig i et intervju med God Morgen Norge.

Gunhild har gjennomgått en tøff cellegiftbehandling som førte til hårtap, samt eksperimentell stamcelletransplantasjon i Nederland.

I fjor høst så det ut til at behandlingen virket, men så kom tilbakefallet.

Saken fortsetter under bildet.

ALVORLIG SYK: Gunhild Stordalen lider av en svært sjelden og alvorlig bindevevssykdom, og har gjennom gått en rekke behandlinger.  Foto: Aftonbladet
ALVORLIG SYK: Gunhild Stordalen lider av en svært sjelden og alvorlig bindevevssykdom, og har gjennom gått en rekke behandlinger. Foto: Aftonbladet Vis mer

Temafester 

I fjor valgte også Stordalen-ekteparet å droppe arrangeringen av 16. mai-festen, også da på grunn av Gunhilds sykdomsforløp. 

Den gang valgt de heller å samle sine nærmeste venner til en mindre fest på Stordalens Oslo-hotell The Thief på Tjuvholmen.

Året før arrangerte ekteparet festen på hotellkjeden Choice sitt hovedkontor på Frogner i Oslo, der temaet var «norske helter.»

Murbygningen ble gjort om til selveste «slottet» - og var en tro kopi av kong Harald og dronning Sonjas hjem, mens gjestene hyllet sine norske helter ved å kle seg ut som dem.

Herr og Fru Stordalen ankom festen i «Mariusgenser»-inspirerte antrekk.

- Mønsteret er fra 1953, og ble laget til filmen «Troll i ord» som jeg er veldig fan av. Dette var jo et moteplagg på 50-tallet - og er fremdeles et moteplagg, fortalte Stordalen til Se og Hør. 

Se høydepunktene fra Stordalens 16. mai-fest i 2014 her:

LES OGSÅ: På denne tiden skjulte hun tilbakefallet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer