Skattelister 2021:

Stordalen-barna taper stort

Gunhild og Petters skattetall var et mysterium i fjor.

FEITE LOMMEBØKER: Stordalen-familien har tjent godt på pappa Petters hotellvirksomhet. Her er familien avbildet under en fest på Sommerro. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
FEITE LOMMEBØKER: Stordalen-familien har tjent godt på pappa Petters hotellvirksomhet. Her er familien avbildet under en fest på Sommerro. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da likningstallene for 2020 ble offentliggjort i desember i fjor, var det ett spørsmål som sto ubesvart.

Dagbladet spurte seg nemlig den gang: Hvor er Petter og Gunhild?

Etter 14 år som par bestemte Petter (60) og Gunhild Stordalen (43) seg i 2019 for å offentliggjøre at de flyttet fra hverandre.

Paret har etter alt å dømme beholdt et godt vennskap etter skilsmissen. Under pandemien fant også Petter kjærligheten på ny, med svenske Märta Elander Wistén (32).

SKATTELISTER: Influenserne og tvillingsøstrene Wanda og Vita Mashadi hadde et god inntektsår i 2021. Men én detalj vekker oppsikt. Vis mer

Oppklarte mysterium

I fjor forklarte Gunhild Stordalen overfor Se og Hør grunnen til at hun og den tidligere ektemannen hadde forsvunnet fra listene. Den gang sa hun at det rett og slett var snakk om en forsinkelse.

- Både Petter og jeg fikk våre ordinære skattefastsettinger først 1. desember. Skattelistene som pressen har fått tilgang til ble etter det opplyste kjørt ut før 30. november, sa hun, og fortsatte:

- Dette betyr at verken Petter eller jeg er med på de listene som pressen nå har fått tilgang til. Det at vi fikk våre skattelistefastsettinger så sent skyldes ene og alene forsinkelser i Skatteetaten.

Likningstallene for Gunhild og Petter i 2020 ble imidlertid offentliggjort bare noen dager seinere. Da viste tallene at Petter hadde en formue på 676 millioner, og en inntekt på 1,4 millioner.

Gunhild Stordalen hadde i 2020 en formue på 2,4 millioner, og en inntekt på 298 kroner.

I år har det tidligere ekteparet sluppet å bli rammet av forsinkelser, slik som i fjor. Dermed kan man også se at Petter Stordalens formue har gått ned betraktelig - fra 676 millioner til 418 millioner.

Han står med en inntekt på 990 000.

Gunhild har på sin side gjort et hopp i både inntekt og formue. I likningstallene fra 2021 står hun oppført med 5400 i inntekt og 4,7 millioner i formue, mot fjorårets 2,4 millioner.

Stordalen-barna

I 2018 ble det kjent at Petter hadde overført formuen og aksjene i Strawberry Holding til sine tre barn, Emilie (30), Henrik (28) og Jakob (25). Selv beholdt Stordalen 0,01 prosent av aksjene, men det er fremdeles han som sitter i førersetet i familiebedriften.

I 2019 sto de tre barna oppført med en formue på mellom 563 og 566 millioner. I 2020 hadde tallene imidlertid sunket for Jakob og Emilie, til henholdsvis 230 millioner og 226 millioner.

OVERRASKELSESFEST: Tirsdag kveld var det duket for en spektakulær feiring av hotellkongen Petter Stordalen. Av hans mangeårige venn Christian Ringnes, får Stordalen en gave som kan smake. Reporter: Sofie Losen. Video: Nora Skavhaug. Vis mer

Nå viser tallene at Stordalen-barna ligger langt jevnere enn de har gjort tidligere, men at formuen har sunket ytterligere.

Emilie og Jakob Stordalen står begge oppført med en inntekt på 13 millioner - henholdsvis 13,9 og 13,1 millioner. Henrik ligger under søsknene med 10 millioner.

Stordalen-barnas formue ligger på mellom 4,6 millioner og 6,9 millioner, hvor Henrik har høyest formue.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer