«Tiger King»:

Stor tabbe i gigantserien

Full forvirring rundt «Tiger King»-feil.

TABBE: I Netflix-serien «Tiger King» har det nå dukket opp en stor feil. Personen det gjelder virker derimot å ta det hele med knusende ro. Foto: Netflix
TABBE: I Netflix-serien «Tiger King» har det nå dukket opp en stor feil. Personen det gjelder virker derimot å ta det hele med knusende ro. Foto: Netflix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Man kan trygt si at Netflix-serien «Tiger King» har tatt verden med storm de siste ukene. Ikke bare målbandt den seere verden over, men hovedpersonen Joe Exotic har på sin egen måte sjarmert seg inn i hjertene til tusenvis av fans.

Dokumentarserien følger blant annet en rekke mennesker som gjennom flere år forsøkte å få dyreparken G. W. Zoo til å gå rundt. Dermed har Exotics tidligere ansatte fått en stor rolle i serien, og forteller åpenhjertig om livet i Wynnewood, Oklahoma.

En av disse er Kelci «Saff» Saffery (33), som sjokkerte seerne med sin oppsiktsvekkende historie fra dagene i dyreparken. Tidlig i serien får vi nemlig være vitne til de dramatiske sekundene etter at han er blitt angrepet av en tiger.

Tigeren rev av både hud og nerver, og deler av armen måtte senere amputeres. 33-åringen var imidlertid tilbake i dyreparken bare fem dager etter hendelsen, noe han har mottatt flere hyllester for i ettertid.

Det som nå kanskje overrasker seere mest, er én vesentlig feil som har blitt gjort i serien. Gjennom hele seriens gang blir nemlig tigerentusiasten omtalt som kvinne, samt kalt Kelci.

De siste 20 årene har imidlertid 33-åringen svart til navnet Saff Saffery og identifisert seg som mann.

LØGN: Dagbladet har intervjuet Tiger King-karakter Doc Antle. Bilder fra Netflix. Vis mer

Omtalt feil

I et intervju med Esquire åpner Saffery opp om gleden av å kunne diskutere temaet helt åpent - noe han har gjort flere ganger etter at serien hadde premiere.

- Åpenbart er det ikke noe jeg har gjort et stort nummer av, men da Rob (Robert Moore, journ.anm) spurte meg «hva foretrekker du? Saff eller Kelci?» svarte jeg åpenbart Saff, fordi det er det jeg har blitt kalt de siste 20 årene, forteller han i intervjuet.

Selv understreker han at det ikke er et stort problem for ham å bli omtalt ved feil kjønn og navn.

- Jeg bryr meg ikke om de kaller meg «hun». Jeg bryr meg ikke om de kaller meg «han». På daglig basis blir jeg kalt 17 forskjellige ting. Jeg har aldri egentlig tatt det til meg, sier 33-åringen.

Til tross for dokumentarens ville suksess, er det ikke første gangen historien om Joe Exotic har blitt fortalt. Ovennevnte Robert Moore, som er journalist, har nemlig både produsert en podkast og skrevet en artikkel for New York Magazine, samt dekket rettssaken mot «tigerkongen».

- Aldri noe problem

Dermed har han også tidligere intervjuet Saffery, der han gjentatte ganger ble fortalt at 33-åringen identifiserer seg som mann. I en Twitter-melding fra mars oppfordrer han alle andre til å gjøre det samme.

«Saff, personen som ble skamfert av en tiger, fortalte meg gjentatte ganger at han er transseksuell, foretrekker å bli kalt Saff (ikke Kelci), og bruker han/ham. Så vennligst gjør det samme», skriver Moore.

I intervjuet forteller også Saffery om bakgrunnen for navnet.

- Før jeg jobbet i parken var jeg i militæret, og der bruker de alltid etternavn. Så Saff er navnet jeg foretrekker. Og jeg har alltid - siden jeg lærte meg å snakke - brukt han/ham. Familien min var alltid veldig støttende, så det var aldri noe problem.

Netflix-serien «Tiger king» har tatt verden med storm. Vis mer

Lagt det bak seg

Avslutningsvis i intervjuet forteller 33-åringen at han ikke har kontakt med noen av menneskene fra dokumentaren, inkludert Joe Exotic, som for tiden sitter i fengsel.

I dag er Saffery bosatt i California og forsøker, tross seriens popularitet, å leve et liv utenfor rampelyset. Hva han bedriver tiden sin med holder han imidlertid for seg selv, men opplyser om at det ikke involverer ville dyr.

Han var også en av de som forlot dyreparken etter at Joe Exotic ble fengslet.

- Årsaken til at jeg var der ble borte, så jeg dro, sa han i et nylig intervju.

I et intervju med Oxygen.com forklarer han at han har lagt parken og alle involverte bak seg.

LES OGSÅ: «Tiger King»-stjernen isolert i fengsel

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer