Stor jubel for Carlsens hjemkomst

- Nå skal jeg slappe av og sove litt, sa Carlsen til pressen.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Sjakkverdensmester Magnus Carlsen (22) ankom onsdag ettermiddag Gardermoen.

I bagasjen hadde verdensmesteren med seg pokalen og medaljen som beviser at han er den nye verdensmesteren i sjakk etter å ha beseiret inderen Viswanathan Anand (43) i den indiske byen Chennai.

Da Carlsen kom ut i ankomsthallen ble sjakkspilleren møtt av en stor mengde fans, venner og familie, presse og Bærums ordfører Lisbeth Hammer Krog. Den ferske verdensmesteren kan fremover forvente seg en rekke markeringer for å hedre den fantastiske prestasjonen.

- Nå skal jeg slappe av og sove litt, sa Carlsen til pressen.

22-åringen sa han syntes det var deilig å være hjemme igjen, og at han har fulgt med litt på hva som har blitt skrevet om ham mens han var i India.

- Jeg har sett litt. Det har jo gått bra, og da er alt positivt, og det er enklere å se på ting. Det er ikke så hyggelig å lese om ting når det går dårlig, fortalte Carlsen.
 

POPULÆR: Verdensmesteren Magnus Carlsen har gjennom VM-kampen fremprovosert en enorm interesse for sjakk i Norge. Foto: REX/Alex MacNaughton Photography/All Over Press
POPULÆR: Verdensmesteren Magnus Carlsen har gjennom VM-kampen fremprovosert en enorm interesse for sjakk i Norge. Foto: REX/Alex MacNaughton Photography/All Over Press Vis mer

Magnus Carlsens VM-kamp har skapt en enorm sjakkinteresse i Norge. Sendingen fra mesterskapet, både på VGTV og NRK har hatt enormt høye seertall og VM-kampen har blitt fulgt av store deler av Norges befolkning, uansett aldersgruppe.

Sjakk-VM startet 9.november og varte til fredag. Da avgjorde Carlsen kampen med en remis i det tiende partiet. Kampen var egentlig satt opp over tolv pariter, men med stillingen 6,5 - 3,5 var det hele avgjort i nordmannens favør.

LES OGSÅ:  - Norge er stolte av deg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer