TO SJARMØRER: På Grill Farao ble lille Victor (2) underholdt av hovmesteren under hele måltidet. Foto: Se og Hør
TO SJARMØRER: På Grill Farao ble lille Victor (2) underholdt av hovmesteren under hele måltidet. Foto: Se og HørVis mer

Stor guide for småsultne

Victor (2) og Martine (5 md.) ble med mamma og pappa for å lete etter de mest barnevennlige restaurantene på Gran Canaria. Klart de lyktes!

SEHER.NO: Gran Canaria er et populært reisemål for barnefamilier. Vi har testet barnevennligheten på et knippe restauranter.

Billigst!
MANDARIN
Barnemeny: Ingen egen barnemeny, men vår vennlige servitør fortalte at alle rettene på menyen kunne lages som halve porsjoner. Og pommes frites var ikke noe problem. (Terningkast 3)
Pris: Svært billig. 20 kroner for pommes frites. 30 kroner for en gjennomsnittlig hovedrett. Regningen kom på 200 kroner for hele familien. (Terningkast 6)
Service: Meget bra. Barnestol kom raskt, og det ble funnet egen plass for barnevognen. Servitørene var jevnlig innom og vartet opp barna. Middagsglasset til fem måneder gamle Martine ble varmet opp perfekt. Maten kom også svært kjapt, og etter måltidet vanket det kjærlighet på pinne til Victor. (Terningkast 6)
Hvor finner du den: Ligger helt inntil hovedveien midt i sentrum av Arguineguin.

Rikholdig meny
GRILL FARAO
Barnemeny:
Øyas beste meny? Hamburger, fisk, kyllingbiter, pizza, makaroni, spagetti, toast, pølser og chips. Et rikt utvalg for alle barn. (Terningkast 6)
Pris: Alle rettene kostet fra 20-30 kroner som er meget gunstig. Regningen kom på 260 kroner for middag til alle fire med drikke. (Terningkast 6)
Service: Selv om det er trapper ned til spisestedet, kom servitørene ilende for å hjelpe til med barnevognene. Victor ble underholdt under hele måltidet av hovmesteren. Tok litt for lang tid med maten til at restauranten får en klar sekser på terningen. Vi var innom stedet både til lunsj og middag, og servicen var topp begge gangene. Kan trygt anbefales. (Terningkast 5)
Hvor finner du den: Langs promenaden like nedenfor hotell Gran Hotel Costa Meloneras.

Oppmerksomme kelnere
CHO' JUANILLO STEAK HOUSE
Barnemeny: Stor meny med kylling, omelett, pizza, lasagne, spagetti, hamburger og svinekoteletter. (terningkast 5)
Pris: Alle rettene kostet 35 kroner. Rimelig, men likevel i overkant av andre restauranter på øya. Regningen kom på 260 kroner for middag til alle fire med drikke. (terningkast 4)
Service: Meget bra. Før vi rakk bort til bordet, var servitøren på plass med barnestol. Stort pluss for svært god plass rundt bordet, så selv med to barnevogner hadde vi rikelig med boltreplass. Maten kom kjapt, og servitørene var stadig innom og ”lekte” med barna. Et meget vennlig sted. (terningkast 5)
Hvor finner du den: Helt øverst på Faro 2-senteret i Maspalomas.

Best i test
EL RANCHO STEAK HOUSE
Barnemeny:
Stort utvalg med retter som biff (i små biter), Hotdog ”Texas City”, pizza, kyllingbiter, chips og spagetti. (terningkast 6)
Pris: 40 kroner for samtlige retter, men så følger det også med is til dessert. Regningen kom på 300 kroner for hele familien. (terningkast 5)
Service: En soleklar sekser. Victor hadde knapt satt seg før hovmesteren kom med tegnestifter og ark. Hvorfor har ingen andre lært dette? Maten kom på fem minutter, og barna ble underholdt fra de kom til de gikk. Nesten synd at vi var så kjapt ferdige, for dette er virkelig Gran Canarias vinner. (terningkast 6)
Hvor finner du den: Ved inngangen til Kasbah-senteret på Playa del Ingles

Rolig for de voksne
CHINO ROYAL
Barnemeny: Litt smått med retter, men likevel noe for alle. Kylling-nuggets, fiskebiter, omelett, spareribs og chips. Selvsagt var det mulig å få ”halve” porsjoner av alle kinarettene i voksenmenyen. (terningkast 5)
Pris: 40 kroner per rett er innenfor det akseptable. Regningen kom på 240 kroner for middag til alle fire med drikke. (terningkast 4)
Service: Fantastisk bra. Barnestol kom på et blunk, og maten ble kjapt levert. Stort pluss for at servitøren uoppfordret skar opp maten for Victor. Mamma og pappa fikk virkelig slappet av. Melken til den minste ble varmet opp lynkjapt, og da storebror slo seg vrang mot slutten av middagen, kom servitøren ilende til med kjærlighet på pinne. Da smilte han igjen. Slik skal det gjøres! (terningkast 6)
Hvor finner du den: Faro 2-senteret i Maspalomas.

Reportasje: Jan-Petter Dahl

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.