Frank Løke:

- Stor fare for ras i området

Frank Løke er på vei opp et av verdens høyeste fjell.

FARLIG: Frank Løke er for tiden på vei opp K2, som ligger mellom Pakistan og Kina i Asia. Foto: Privat / Instagram
FARLIG: Frank Løke er for tiden på vei opp K2, som ligger mellom Pakistan og Kina i Asia. Foto: Privat / Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den tidligere håndballspilleren Frank Løke (42) befinner seg på vei opp et av verdens høyeste fjell, nemlig K2 som ligger i fjellkjeden Himalaya mellom Pakistan og Kina.

42-åringen dro fra Norge 23. juni, og har de siste dagene ventet på at været skal bli bra nok slik at han og reisefølge kan forlate base camp.

Over satellittelefon kan Løke, via hans pressekontakt Torkjel Haabeth, avsløre at de har nettopp har ankommet camp 1.

Etter en ni timers trekking, og nesten 1000 høydemeter fra base camp, var 42-åringen og hans reisefølge fremme ved campen. Turen opp ble derimot svært dramatisk.

NÅR TOPPEN: Frank Løke (41) har nådd toppen av Mount Everest. Video: @tpemba_sherpa Vis mer

- Blodig og i sjokk

«Det første som skjer er at en mann sklir utenfor kanten, men treffer noen steiner og får stanset. Han blir stående blodig i sjokk nede på en avsats, mens noen av lagkameratene får hentet ham».

Turen opp K2 skal etter planen gå via tre ulike camper. I en pressemelding kommer det imidlertid frem at turen kan bli enda farligere enn først antatt, ettersom de er nødt til å legge seg 300 meter fra den opprinnelige plassen til camp 3.

«Dette er ikke ideelt da det er stor fare for ras i området, men dette er eneste mulighet til å forsøke et summit push. I 2016 rev et ras med seg hele camp 3, så området er svært utsatt», het det i pressemeldingen.

KONTROVERSIELL: Fargeklatten Frank Løke markerer seg på den populære appen TikTok - i kjent Løke-stil. Video: Rød Løper Vis mer

Videre skriver pressekontakten at Løke sover med klatreselen festet i et tau på utsiden av teltet av sikkerhetsmessige årsaker.

«Frank sier at dette er så sykt at han bare må legge bort frykten. Det kommer steiner flygende gjennom luften hele tiden og flere har nesten blitt truffet.»

- Dødsfall vanskelig å unngå

Turen er både farlig og krevende, men Løke er fast bestemt på å nå toppen i løpet av uken. Det skal også være mange mennesker i fjellet for tiden, som kan by på utfordringer.

FORNØYD: En fornøyd Frank Løke er tilbake på norsk jord etter å ha besteget Mount Everest. Reporter: Marlene Lundberg Holm. Video: Jenny Emilie Aas Vis mer

«Det er over 200 folk i fjellet, så dødsfall vil være vanskelig å unngå.»

Hvis alt går etter planen vil gjengen gå direkte fra camp 3 til toppen på torsdag. Camp 4 dropper de som følge av dårlig vær, som er meldt fra fredag.

«Frank føler seg veldig bra til tross for den lange turen. Han skryter av sherpaen sin Pemba Tashi, som er meget sterk og selvsikker. Frank sier han virkelig får testet seg nå og at alt er farlig.»

I fjor gikk den tidligere håndballspilleren opp verdens høyeste fjell, Mount Everest.

LES OGSÅ: Kjørte utfor stup - deler skrekkdetaljer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer