Stoppet rekord-joint

En gruppe nederlendere måtte onsdag avlyse et forsøk på å røyke verdens største marihuanajoint.

I TÅKA: Nedelendere røyker mye tjall, som her på coffeshop-en Dampkring i Amsterdam. Foto: AP
I TÅKA: Nedelendere røyker mye tjall, som her på coffeshop-en Dampkring i Amsterdam. Foto: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
I tåka!

Rekordforsøket skulle holdes i Amsterdam samtidig med det nederlandske parlamentsvalget. Deltakerne skulle rulle og røyke verdens største joint på halvannen meter og med en halv kilo ren marihuana. Den planlagte rekorden ble imidlertid avlyst, skriver Jyllands-Posten.

MER MORO: Se og le!

Til tross for at Amsterdam er kjent for å være en liberal by, var ikke politiet like begeistret for det planlagte rekordforsøket. Politiet varslet på forhånd at de ville gripe inn.

Initiativtakerne mente at forsøket ville være lovlig dersom 100 personer møtte opp med fem gram marihuana hver, den mengden som er tillatt å ha på seg i Nederland. Politiet mente derimot at en joint bestående av en halv kilo cannabis ville være «å overskride grensen».

Selv om forsøket hadde blitt gjennomført, ville det heller ikke ha kommet i Guinness Rekordbok. En talsmann for rekordboka sier at slike rekordforsøk ikke blir tatt opp.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer