Stoppet på vei til EM-jobb

TV 2-profilen Davy Wathne ba sjåføren ha klampen i bånn da han skulle på jobb! Da kom lovens lange arm snikende ut av buskene…

TRAVELT: I morgentimene mandag hadde Davy Wathne det travelt da han skulle fra Hotel Cosmopolite til pressesenteret på Nasjonalstadion.  Foto: TV 2 Sporten
TRAVELT: I morgentimene mandag hadde Davy Wathne det travelt da han skulle fra Hotel Cosmopolite til pressesenteret på Nasjonalstadion. Foto: TV 2 Sporten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Davy Wathne (52) og fotograf Frode Hoff er for tiden i Kiev, Ukraina, på jobb i forbindelse med fotball-EM.

I morgentimene mandag hadde han det travelt da han skulle fra Hotel Cosmopolite til pressesenteret på Nasjonalstadion. Han ga også beskjed om dette til taxisjåføren.

I håp om å få noen ekstra tipskroner presset sjåføren gassen i bånn. Men kort avstand fra fotballstadion sto politiet og hadde lasermåling. Taxisjåføren ble pent stoppet og vinket inn til siden fordi han hadde kjørt for fort.

- Da han ble stoppet virket det som han skjønte prosedyren. Han tok med seg lommeboken da han gikk ut av bilen og betalte politimannen noen penger. Jeg så ingen betalingsblankett, det ble ikke skrevet noen papirer, slik vi er vant til i Norge for å si det sånn. Den boten er neppe noe som blir ført inn i offisielle registre! sier Davy til Se og Hør og ler før han fortsetter:

– Dette er en vanlig måte å loppe folk for penger. Det er bare sånn systemet er.

Siden Davy ikke kjørte bilen selv vet han ikke hvor fort sjåføren angivelig skal ha blitt målt til eller hva fartsgrensen var på stedet. Men som et lite plaster på såret ga de litt ekstra tips til sjåføren.

– Det hele så ut som en bestikkelse, men det er anerkjente metoder her nede. Som plaster på såret ga vi litt ekstra tips. Det var vel 10 hryvviner (myntenheten i Ukraina) vi ga ham, sier Davy muntert før han haster inn på pressesenteret.

For dem som måtte lure: Med dagens kurs tilsvarer 10 hryvviner hele 75 øre…

– Vi kunne ikke gi mer. Vi får jo aldri kvitteringer fra taxisjåførene her nede. Vi kan ikke legge ut for alle turene fra egen lomme når vi er på jobb! slår fast Davy med godt humør.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer