STOPPES: Jakten på Berlusconi skulle i utgangspunktet ha førpremiere på TV 2 Sumo i helgen. Nå stoppes premieren, fordi kinosjefer truer med å boikotte filmen. Her er Morten Ramm og Henriette Steenstrup i filmen. Foto: Filmweb
STOPPES: Jakten på Berlusconi skulle i utgangspunktet ha førpremiere på TV 2 Sumo i helgen. Nå stoppes premieren, fordi kinosjefer truer med å boikotte filmen. Her er Morten Ramm og Henriette Steenstrup i filmen. Foto: FilmwebVis mer

Stopper TV-premiere av norsk film

Kinobransjen truet med boikott.

SEOGHØR.NO: Denne helgen skulle den nye noske filmen «Jakten på Berlusconi» i utgangspunktet ligge ute i 48 timer på TV 2 Sumo, før kinopremieren som er 12. september.

FRA FILMEN: Skuespillerne Jon Øigarden og Arthur Berning fra en av filmens scener. Foto: Filmweb
FRA FILMEN: Skuespillerne Jon Øigarden og Arthur Berning fra en av filmens scener. Foto: Filmweb Vis mer

Men etter at kinosjefer landet rundt har truet med boikott på grunn av TV-førpremieren, snur nå TV 2, og stopper visningen av filmen.

Det går fram av en pressemelding sendt ut av kanalen.

- Flere norske kinosjefer har gitt beskjed om at de vil boikotte spillefilmen «Jakten på Berlusconi» på grunn av helgens førpremiere på TV 2 Sumo. Vi i TV 2 har investert penger i denne filmen og har en klar avtale med produksjonsselskapet. Men når kinosjefer over hele landet vil boikotte filmen fordi den skal vises i 48 timer på TV 2 Sumo, vil det i så fall bety en økonomisk katastrofe for Produksjonsselskapet 4 1/2 og distributør Euforia, sier TV 2-direktør Trond Kvernstrøm.

Tanken bak førpremieren var rett og slett å selge flere kinobilletter, sier distributør Vibeke Skistad i Euforia Film.

- Vi hadde stor tro på dette som markedsføringstiltak, og var med på idéen kun av én årsak, nemlig å selge flere kinobilletter. Vi har god erfaring med førvisninger på kino, og ser på dette som en variant av det. Tanken var at dette skulle gavne både kinoene og filmen. Vi ønsket ikke å handle i konflikt med kinoenes interesser, men vi ser helt tydelig nå at dette behandles som en prinsippsak. Da kinoene er vår soleklart viktigste kunde og samarbeidspartner, er vi glad for at vi har kommet fram til en løsning med TV2, forteller hun.

På bakgrunn av denne saken vil TV 2 nå evaluere og vurdere sin videre støtte til norsk film.

- TV 2 bidrar hvert år med betydelige summer for å vise norsk film på TV. Vi ønsket med «Jakten på Berlusconi» å prøve noe nytt - ved å tilby en begrenset førpremiere på TV 2 Sumo. Men sett i lys av denne saken så er det tydelig at vi ikke kan holde på med dette lengre. Med en slik massiv reaksjon fra norske kinosjefer må TV 2 nå vurdere om vi kan fortsette å finansiere norsk film. Å vise en film på TV to år etter at filmen har gått på kino funker ikke lengre, sier Kvernstrøm i pressemeldingen.

I filmen spiller blant annet Morten Ramm, Henriette Steenstrup, Jon Øigarden, Atle Antonsen, Edward Schultheiss og Bjørn Floberg.

Se trailer her:LES OGSÅ: Ramm oppsøkte filmstjernene