«Love Island»

Stopper «Love Island»-innspilling

Etter planen skulle innspillingen av realityserien begynne på Gran Canaria i januar, men grunnet corona blir dette satt på vent.

FULL STOPP: Innspillingen, som skulle starte i januar, er nå stoppet. Det er på grunn av de nye coronatiltakene. Foto: TV 2

FULL STOPP: Innspillingen, som skulle starte i januar, er nå stoppet. Det er på grunn av de nye coronatiltakene. Foto: TV 2

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coronasituasjonen her til lands og i Europa blir stadig mer alvorlig, og fredag formiddag kom det blant annet en rekke strenge tiltak for å hindre spredningen av coronaviruset i hovedstaden.

Blant tiltakene som skal gjelde i Oslo fra mandag kl. 24:00, er at treningssentre, kinoer, teatre, lekeland, bowlinghaller og liknende stenges ned. I tillegg innføres det full skjenkestopp og alle innendørs arrangementer skal opphøre, utenom begravelser og bisettelser.

Kort tid etter pressekonferansen kommer det fram at corona har satt kjepper i hjula for TV 2-programmet «Love Island». VG melder nemlig at innspillingen er stoppet.

KRITIKK: «Love Island»-finalist Thammy Dias har blitt kritisert etter å ha vist seg i offentligheten etter ferietur til Dubai. Video: Rød Løper Vis mer

Uansvarlig

Innspillingen skulle etter planen foregå på Gran Canaria i januar, men dette blir altså ikke noe av.

Overfor avisen forklarer programredaktør Kathrine Haldorsen at til tross for at produksjonsselskapet ITV har lagt omfattende og gode smittevernplaner, som de har følt seg trygge på, vil det være uansvarlig av TV 2 å sende deltakere og crew ut av landet.

- Per i dag fraråder også UD reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land frem til 15. januar. Som norsk mediehus følger TV 2 selvsagt slike reiseråd, fortsetter Haldorsen til avisen.

HÅP: Thammy og Nate gjorde det slutt bare måneder etter innspillingen av «Love Island», men åpner opp for at de kan finne tilbake til hverandre igjen. Vis mer

VGTV-profil Morten Hegseth (34) skulle opprinnelig være programleder for «Love Island», og overfor avisen legger han ikke skjul på at han er skuffet.

- Drømmen om sangria, 20 grader og kaffe baileys i to måneder er offisielt knust, men akkurat nå er det viktigere å høre på UD, WHO, FHI og kloke hoder, enn å lage kjærlighets-TV i Syden, sier han til VG.

SKUFFET: Morten Hegseth legger ikke skjul på at han er skuffet over at det ikke blir noen innspilling av realityprogrammet i januar. Foto: TV 2
SKUFFET: Morten Hegseth legger ikke skjul på at han er skuffet over at det ikke blir noen innspilling av realityprogrammet i januar. Foto: TV 2 Vis mer

«Love Island» går ut på at unge, single mennesker skal bo sammen i en villa, på jakt etter kjærligheten.

Gjennom åtte uker med konkurranser og dater skal de lære hverandre å kjenne. Og til slutt er det seerne som avgjør hvilket par som fortjener seieren - og stikker av med pengepremien.

VANT: I årets sesong var det Nora Haukland og Johannes Klemp som stakk av med seieren. Foto: TV 2
VANT: I årets sesong var det Nora Haukland og Johannes Klemp som stakk av med seieren. Foto: TV 2 Vis mer

Tidligere i år var det Nora Haukland og Johannes Klemp som kunne juble over å bli kåret til vinnerne av Love Island Norge. De reiste dermed hjem fra Argentina som kjærester og 300 000 kroner rikere.

OVERRASKET: Tone Damli hadde ledet én sesong av «Love Island». Så ringte VG. Video: Rød Løper/Vrang produksjonen. Hele podkasten kan høres her: https://open.spotify.com/show/1CwfMwD7ELZ6vToFANE26y?si=rIbcaBXAS6qMw2sFM9dMng Vis mer

Følte seg sparket

Da realityprogrammet «Love Island» ble etablert i norsk drakt i 2018, var Tone Damli (32) plassert i programlederstolen.

Senere, ved presentasjonen av neste sesong året etterpå, var Damli brått erstattet av Hegseth. 32-åringen ble, om vi skal tro henne selv, aldri informert om bråstoppen for «Love Island»-jobben.

- Jeg var ikke klar over det før VG ringte, og måtte bare si at jeg ikke visste noe om det, fortalte Damli i et nylig intervju med NRK-profil Christine Dancke (36).

Intervjuet ble gjort i forbindelse med Danckes podkast, der Damli beskrev opplevelsen av å få vite om programlederavskjeden gjennom media.

- Jeg følte at noen hadde tatt jobben min, på et vis. Det var veldig rart. Det skal sies at TV 2 hadde kjøpt konseptet av TV3, så det var nye folk som styrte, fortalte hun.

SLUTT: Omid og Iselin kom på 2. plass i årets sesong av «Love Island». Nå avslører de at det er slutt mellom dem. Vis mer

Ville ikke ta ansvar

Rettighetsbyttet Damli nevner, som i praksis betydde at TV 2 overtok tv-programmet fra TV3 etter første sesong, har trolig mye med saken å gjøre. Programsjef for sistnevnte, Christian Holst Meinseth, stemmer i.

- Jeg forstår at Tone opplever det som merkelig å få denne informasjonen fra VG. I og med at TV 2 overtok programmet, visste heller ikke vi hvem som var tiltenkt rollen som programleder for «Love Island», før det sto i VG. Det er ikke naturlig at konkurrerende tv-kanaler deler den typen informasjon med hverandre, forklarte Holst Meinseth.

Programlederredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, ville heller ikke ta ansvar for at programlederbyttet aldri ble kommunisert ut til Damli.

- TV 2 valgte å kjøpe rettighetene til dette formatet da det ble klart at TV3 ikke ønsket å lage flere sesonger. Siden Tone Damli var tilknyttet TV3 i den første sesongen, er det naturlig at disse spørsmålene rettes dit, til de som har som oppgave å følge opp programledelsen der, sa hun.

LES OGSÅ: «Love Island UK»-programleder (40) funnet død

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer