Stopp for «Svenske Hollywoodfruer»

Den svenske suksesserien legges ned.

OVER OG UT: Tirsdag kom nyheten om at realityprogrammet «Svenske Hollywoodfruer» takker for seg etter ti år. Fra venstre ser man Elena Belle, Åsa Vesterlund, Maria Montazami, Gunilla Persson og Sofie Prydz. Foto: TV3
OVER OG UT: Tirsdag kom nyheten om at realityprogrammet «Svenske Hollywoodfruer» takker for seg etter ti år. Fra venstre ser man Elena Belle, Åsa Vesterlund, Maria Montazami, Gunilla Persson og Sofie Prydz. Foto: TV3 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter ti år takket TV3-programmet «Svenske Hollywoodfruer» for seg og blir ikke lenger å se på tv-skjermen.

Det melder svenske Aftonbladet.

Realityserien, som følger forskjellige svenske kvinner og deres liv i Hollywood, slo gjennom som en bombe i 2009. Siden den gang har serien fått 13 sesonger, men nå bekrefter altså TV3 selv at programmet skrotes.

Klipp fra TV3-programmet "Svenske Hollywoodfruer": Åsa Vesterlund kaster ut Gunilla Persson etter at hun har gått over streken flere ganger. Vis mer

Feiret ti år

Også Susanne Nylén, som er pressesjef i TV3 og Nent Group, bekrefter også at det ikke vil bli spilt inn en ny sesong av realityserien.

- Vi har bestemt oss for å ikke spille inn en sesong til høsten, men tar en pause. Det har vært en ganske naturlig avgjørelse. Med den forrige sesongen feiret «Svenske Hollywoodfruer» ti år, og det er naturlig å trykke på pauseknappen. Jeg tror mange program har godt av å pauses, og så får man se hvordan man tar det derfra, sier pressesjefen til avisen, og legger til at i likhet med andre program, er det færre og færre som ser på tv.

Ifølge Nylén skal profilene i realityprogrammet ha reagert positivt på nyheten, og hun påpeker at de har en god dialog med hver enkelt og at det ikke er noen dårlig stemning.

- Det er trist, men jeg synes likevel at det er på tide, sier Maria Montazami, som man har fått følge i mange år i den aktuelle serien, blant annet.

En som definitivt har skapt liv og røre på tv-skjermen i «Svenske Hollywoodfruer», er Gunilla Persson. Hun har vært med i realityprogrammet siden 2011.

- Jeg savner naturligvis å filme, det er på denne tiden av året at vi pleier å spille inn og det er da det er vakrest i Los Angeles. Det er klart at man savner det, forteller Persson til Aftonbladet.

Den svenske Hollywood-fruen Gunilla Persson skal på Tinder-date, men så stikker morens hjelpepleier av. Det får Gunilla til å tenne på alle pluggene. Vis mer

Under solskinnet og palmetrærne i Los Angeles lever fruene tilsynelatende bekymringsfrie hverdager - som regel, i alle fall.

Selv om tv-profilene tilsynelatende har nok til salt i grøten, og vel så det, har flere av dem tidligere fått kjenne på det å leve under enklere kår.

For en av de mest omtalte og kontroversielle fruene, Gunilla Persson, har veien mot toppen ikke gått helt knirkefritt for seg.

Turbulent forhold

Persson ble født i middelalderbyen Norrköping i Sverige i 1958. I hjemlandet startet hun sin karriere innen radio, hvor hun gjorde små portrettintervjuer med kjendiser. Allerede som ung kvinne visste tv-profilen imidlertid at hun ønsket å satse større.

Det å rive opp røttene og vende nesen mot USA, var ikke et tøft valg for den frittalende tv-profilen.

- Det var janteloven som førte til at jeg ville forlate Sverige som ung jente, fortalte Persson til Sveriges Radio i 2016.

Klipp fra "Svenske Hollywoodfruer": Gunilla Persson må flytte fra New York-leiligheten og bryter sammen. Vis mer

Persson pakket dermed sakene sine, og med 500 dollar i lomma gikk ferden til Dallas. Der møtte hun ifølge Expressen den amerikanske revisoren Stephen Linville i 1983. Kort tid etter giftet paret seg, men forholdet skulle ifølge Linville surne raskt.

I 2011 fortalte Linville til Expressen at det føltes ut som at Persson brukte ham for å få et Green Card (oppholdstillatelse, journ.anm.). Han beskrev også forholdet til Persson tom turbulent som grunnet mye krangling og uenighet, skulle ende i at de to gikk separate veier.

Persson har imidlertid avskrevet eksmannens påstander som løgn.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

På 70- og 80-tallet tilbrakte Persson mye tid i New York, hvor hun blant annet landet en modellkontrakt med Elite Model Management. Hun har også vært undertøysmodell for La Perla.

- Jeg er glad jeg har gjort meg ferdig med modelljobber og alt det der. Jeg har levd «life in the fast lane», som de sier, fortalte hun til Dagbladet i 2016.

Da muligheten bød seg til å være med i «Svenske New York-fruer» i 2010, et program som bare varte i én sesong, ble livet hennes derimot totalforandret.

- Programmet gikk så bra og TV3 likte meg såpass mye at de spurte om jeg ville gjøre det samme, bare i Hollywood. Så da flyttet vi hit i september 2010. Livsstilen her er veldig forskjellig fra den i New York. Jeg elsker Manhattan, men her ute er det rom for å være ute og å jobbe i hagen, sa hun i 2016.

I 2002 fødte Persson for øvrig datteren Erika Persson, som også har medvirket i «Svenske Hollywoodfruer».

KJENDISDATTER: Den svenske Hollywoodfruen Siv Cotton viser gledelig fram sin «up and coming» datter Charlize på sosiale medier. Vis mer

LES OGSÅ: Slik tar de «farvel»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer