TJENER FETT: The Rolling Stones med Mick Jagger i spissen setter pengerekord. Foto: All Over Press
TJENER FETT: The Rolling Stones med Mick Jagger i spissen setter pengerekord. Foto: All Over PressVis mer

Stones tjener stort

De onde tungene som hevder at Rolling Stones bare spiller for pengene, har fått et nytt argument. For nå er de aldrende rockerne det bandet som har spilt inn mest cash på én turne.

«A Bigger Bang»-turneen startet høsten 2005 i USA med utsolgte stadioner, og var i høst innom Bergen, før det ble foreløpig stans i november.


I følge bransjebladet Billboards såkalte Boxscore har Stones-gutta dratt inn hele 437 millioner dollar - eller 2,7 milliarder kroner - i inntekter. Og det til tross for at store deler av turneen i Europa ble lammet av gitarist Keith Richards skader etter et fall fra et tre.


- Ikke verst. Og fortsatt har vi mange avlysninger i Europa som bandet føler seg forpliktet til å bøte på. Så jeg ville ikke blitt overrasket om de fortsetter neste år, sier Michael Cohl, turnésjef for Rolling Stones, til Billboard.com.


U2s «Vertigo»-turné var tidligere den mest innbringende konsertrunden. I 2006 var Madonnas «Confession» nest mest lønnsom. 1,2 millioner mennesker så popstjernen i løpet av 60 show, men 1,2 milliarder dollar er langt etter Rolling Stones.