<strong>BEKLAGER MANGLENDE INVITASJON:</strong> Statsminister Jens Stoltenberg beklager nå at kong Harald ikke ble bedt til utdelingen av Krigskorset 8. mai. Her er de to sammen under et arrangement i 2007. Foto: SCANPIX
BEKLAGER MANGLENDE INVITASJON: Statsminister Jens Stoltenberg beklager nå at kong Harald ikke ble bedt til utdelingen av Krigskorset 8. mai. Her er de to sammen under et arrangement i 2007. Foto: SCANPIX Vis mer

Stoltenberg legger seg flat etter kongetabben

- Jeg erkjenner at dette ble feil, sier Jens Stoltenberg.

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO:  Statsminister Jens Stoltenberg har fått mye kritikk etter at kong Harald ikke ble bedt til utdelingen av den militære utmerkelsen Krigskorset 8. mai.

Etter først å ha hevdet at det var avklart på forhånd hvem som skulle stå for utdelingen, valgte Stoltenberg i går å beklage at kongen ikke var blitt bedt.

- Jeg erkjenner at dette ble feil. Nå ser vi jo at det blir mer oppmerksomhet rundt hvem som overrekker medaljene enn hvem som mottar dem.. Det blir helt feil. Vi ønsker ikke strid og uenighet om dett, vi ønsker jo enighet, samhold og anerkjennelse. Derfor legger vi til rette for at kongen kan delta på framtidige overrekkelser av Krigskorset, sier statsministeren til Dagbladet.

Ifølge avisen var det Stoltenberg selv som ga kongen beskjed om at kongen ikke var ønsket på medaljeoverrekkelsen, under en samtale på Slottet mellom kun de to.

Kong Harald valgte å støtte det opprinnelige vedtaket om ikke å be ham, da han møtte pressen under et statsbesøk i Slovakia tirsdag.

Han avslørte imidlertid at han vil be alle de som ble hedret, til en audiens på Slottet.

- Jeg forstår at det er noe hjemme dere er opptatt av, og til det vil jeg si om den saken er at dette er noe statsministeren og jeg var blitt enig om. Nå vil jeg ta initiativ til å invitere de som fikk krigskorset til audiens på slottet, sa Kong Harald under et pressemøte på statsbesøk i Slovenia tirsdag.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:  Vil be de hedrete på audiens

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer