- Stolt og glad for å ha kjent deg

John Arne Riise er full av ros etter at kompisen Magne Hoseth snakket ut om tragediene som har rammet ham selv og hans nærmeste.

NÆRE VENNER: Magne Hoseth (t.h.) og John Arne Riise har hatt mye moro sammen - både på og utenfor fotballbanen. Riise roser kompisen for hans åpenhet. Her er de sammen under en landskamp i 2009 mot Skottland. Foto: Stella Pictures
NÆRE VENNER: Magne Hoseth (t.h.) og John Arne Riise har hatt mye moro sammen - både på og utenfor fotballbanen. Riise roser kompisen for hans åpenhet. Her er de sammen under en landskamp i 2009 mot Skottland. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Foran kveldens følelsesladede semifinale i cupen mellom Stabæk og Molde, har Magne Hoseth (33) - tidligere Molde, nå Stabæk - snakket ut i Aftenposten om sitt dramatiske liv.

Det har fått John Arne Riise til å skrive følgende på sin egen facebook-side:

"For en mann!! Stolt og glad for å ha kjent deg i 20 år min gode venn:) Du er rå!!"

Hoseth har vært en stor profil i norsk fotball i over 15 år - både på klubb- og landslaget. Men overskriftene har i stor grad handlet om forhold utenfor banen. I vår gikk han og samboer Monica fra hverandre, etter at Monicas lange kreftkamp fikk en lykkelig slutt.

Saken fortsetter under bildet.

GODE VENNER: Magne Hoseth og Monica Eide Møster gikk fra hverandre tidligere i år, men er fortsatt gode venner. Foto: Se og Hør
GODE VENNER: Magne Hoseth og Monica Eide Møster gikk fra hverandre tidligere i år, men er fortsatt gode venner. Foto: Se og Hør Vis mer

- Da støvet hadde lagt seg og solen senket seg, var det tomt fra min side. Jeg hadde brukt så mye krefter på å holde alt sammen. Både hennes, Gabriels og mitt liv. Da hun endelig ble frisk, slappet jeg av.Og da hadde jeg ikke mer å gi.

- Da ble det for lite for henne, og jeg klarte ikke å gjøre noe med det. For plutselig var det ikke flere bekymringer. Det bare ble sånn. Det er rart, det er nesten så jeg skjemmes over å prate om det, men jeg kan ikke skjemmes over utfallet, for det var sånn det ble, sier han til Aftenposten.

BRYLLUPSGJEST: Magne Hoseth var en av gjestene da John Arne Riise tidligere i år giftet seg med Louise Angelica Markussen i Oslo. Foto: FameFlynet Norway
BRYLLUPSGJEST: Magne Hoseth var en av gjestene da John Arne Riise tidligere i år giftet seg med Louise Angelica Markussen i Oslo. Foto: FameFlynet Norway Vis mer

Og problemene har hatt en lei tendens til å ramme den unge mannen. Mystiske mageproblemer har fulgt ham hele karrieren.

I januar 2003 var han døden nær etter en lungekollaps på trening. Så havnet storebror Jan Erik i koma etter en motorsykkelulykke, men overlevde heldigvis.

Bestemoren ble syk og døde, faren fikk kreft, og døde etter å ha kjempet i over ett og et halvt år. Moren ble også rammet av kreft – men ble frisk.

I Januar 2012 ble Magne og Monica foreldre til Gabriel. Men ukene etter fødselen var dramatiske, og Gabriel svevde mellom liv og død. Så ble Monica rammet av kreft - som heldigvis endte godt.

I dag har han et utmerket forhold til Monica. Og han synes det er viktig å være åpen om problemene som har rammet ham.

- Jeg ser ikke noen "downsides" ved å snakke om de delene av livet mitt. Det er livet mitt, det har vært mye, fastslår han overfor Aftenposten.

LES OGSÅ: - Jeg kan tenke at jeg nå får en straff

 

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer