NÆRE VENNER: Magne Hoseth (t.h.) og John Arne Riise har hatt mye moro sammen - både på og utenfor fotballbanen. Riise roser kompisen for hans åpenhet. Her er de sammen under en landskamp i 2009 mot Skottland. Foto: Stella Pictures
NÆRE VENNER: Magne Hoseth (t.h.) og John Arne Riise har hatt mye moro sammen - både på og utenfor fotballbanen. Riise roser kompisen for hans åpenhet. Her er de sammen under en landskamp i 2009 mot Skottland. Foto: Stella PicturesVis mer

- Stolt og glad for å ha kjent deg

John Arne Riise er full av ros etter at kompisen Magne Hoseth snakket ut om tragediene som har rammet ham selv og hans nærmeste.

SEOGHØR.NO: Foran kveldens følelsesladede semifinale i cupen mellom Stabæk og Molde, har Magne Hoseth (33) - tidligere Molde, nå Stabæk - snakket ut i Aftenposten om sitt dramatiske liv.

Det har fått John Arne Riise til å skrive følgende på sin egen facebook-side:

"For en mann!! Stolt og glad for å ha kjent deg i 20 år min gode venn:) Du er rå!!"

Hoseth har vært en stor profil i norsk fotball i over 15 år - både på klubb- og landslaget. Men overskriftene har i stor grad handlet om forhold utenfor banen. I vår gikk han og samboer Monica fra hverandre, etter at Monicas lange kreftkamp fikk en lykkelig slutt.

Saken fortsetter under bildet.

GODE VENNER: Magne Hoseth og Monica Eide Møster gikk fra hverandre tidligere i år, men er fortsatt gode venner. Foto: Se og Hør
GODE VENNER: Magne Hoseth og Monica Eide Møster gikk fra hverandre tidligere i år, men er fortsatt gode venner. Foto: Se og Hør Vis mer

- Da støvet hadde lagt seg og solen senket seg, var det tomt fra min side. Jeg hadde brukt så mye krefter på å holde alt sammen. Både hennes, Gabriels og mitt liv. Da hun endelig ble frisk, slappet jeg av.Og da hadde jeg ikke mer å gi.

- Da ble det for lite for henne, og jeg klarte ikke å gjøre noe med det. For plutselig var det ikke flere bekymringer. Det bare ble sånn. Det er rart, det er nesten så jeg skjemmes over å prate om det, men jeg kan ikke skjemmes over utfallet, for det var sånn det ble, sier han til Aftenposten.

BRYLLUPSGJEST: Magne Hoseth var en av gjestene da John Arne Riise tidligere i år giftet seg med Louise Angelica Markussen i Oslo. Foto: FameFlynet Norway
BRYLLUPSGJEST: Magne Hoseth var en av gjestene da John Arne Riise tidligere i år giftet seg med Louise Angelica Markussen i Oslo. Foto: FameFlynet Norway Vis mer

Og problemene har hatt en lei tendens til å ramme den unge mannen. Mystiske mageproblemer har fulgt ham hele karrieren.

I januar 2003 var han døden nær etter en lungekollaps på trening. Så havnet storebror Jan Erik i koma etter en motorsykkelulykke, men overlevde heldigvis.

Bestemoren ble syk og døde, faren fikk kreft, og døde etter å ha kjempet i over ett og et halvt år. Moren ble også rammet av kreft – men ble frisk.

I Januar 2012 ble Magne og Monica foreldre til Gabriel. Men ukene etter fødselen var dramatiske, og Gabriel svevde mellom liv og død. Så ble Monica rammet av kreft - som heldigvis endte godt.

I dag har han et utmerket forhold til Monica. Og han synes det er viktig å være åpen om problemene som har rammet ham.

- Jeg ser ikke noen "downsides" ved å snakke om de delene av livet mitt. Det er livet mitt, det har vært mye, fastslår han overfor Aftenposten.

LES OGSÅ: - Jeg kan tenke at jeg nå får en straff