«Paradise Hotel» 2018:

- Stolene fløy gjennom lufta

- Helt grusomt før finalen, sier «Paradise»-Marius.

KLART FOR FINALE: I kveld er det finale i årets «Paradise Hotel», men selve dagen for finalen bød på uante utfordringer på Mexicos vestkyst. Foto: Marie Røssland/ Dagbladet/ Se og Hør.
KLART FOR FINALE: I kveld er det finale i årets «Paradise Hotel», men selve dagen for finalen bød på uante utfordringer på Mexicos vestkyst. Foto: Marie Røssland/ Dagbladet/ Se og Hør. Vis mer

I nærmere tre måneder har seerne fulgt spill, intriger, krangler og festing på «Paradise Hotel», men om noen timer er det klart for den store finalen: Da kåres vinneren av den tiende sesongen av realityserien!

Den siste uka på hotellet har vært heftig preget av hvem som til slutt karrer til seg en finaleplass, og som dermed får holde den gjeve Paradise-kula.

Men opptakten til det siste høydepunktet har vært helt annerledes enn du tror: For det som alltid fremstår som en solfylt, meksikansk idyll, var i virkeligheten noe ganske annet. Under den siste opptaksdagen var det nemlig kaotiske værforhold for de lettkledde deltagerne.

Brøt ut storm

I timene før det skulle rigges opp til den store finalen på hotellet, blåste det nemlig opp til en vill storm. Det var derfor lenge usikkert om finalen i det hele tatt kunne avholdes utendørs - eller om man ble tvunget til å flytte alt inn på «parsplitt-plassen».

Til alles hell gjorde derimot været en helomvending akkurat i tide for opptak, slik at finalen likevel kunne gjennomføres på vanlig måte.

- Finaleseremonien ble utsatt et par timer, som igjen innebar at klokka var 01.00 da vi satte i gang troskapsseremonien, forteller pressekontakt for «Paradise Hotel», Andreas Framnes i TV3.

Det hele fikk likevel konsekvenser for både finalister og jurymedlemmer, som både kom sent i gang med innspillingen, og måtte hutre seg gjennom den anspente finalekvelden.

Saken fortsetter under videoen.

TAPER OG VINNER: Ina Kilnes og Marius Pettersen gjestet denne ukas «Pærra-preik», og var langt ifra enige i hvem som var ukas beste og dårligste spiller. Video: Marie Røssland / Programleder: Kine Falch Se hele programmet her. https://youtu.be/NoH4_-9EdIg Vis mer

- Var et helvete

- På en skala fra 1-10 så var det 70. Det var et helvete, rett og slett helt sykt! sier Marius Pettersen (21).

Han forklarer at stormen herjet flere ganger den siste uken, men at værgudenes herjinger tok fullstendig av først på selve finaledagen.

VILLE VÆRFORHOLD: Her ligger baren i vannet etter stormen. Foto: TV 3
VILLE VÆRFORHOLD: Her ligger baren i vannet etter stormen. Foto: TV 3 Vis mer

- Stoler fløy gjennom lufta og deler av baren hadde havnet i bassenget. Vi kunne heller ikke sitte og prate sammen ute, for da var det umulig for kameraer og mikrofoner å fange opp hva vi sa, sier Marius.

TV 3 understreker også at det var på hengende håret for at det kunne gjennomføres opptak ute.

- Det spøkte lenge for innspillingen, og vi vurderte å legge hele seremonien et annet sted på hotellet. Heldigvis avtok stormen i tide, slik at innspillingen kunne gå som planlagt, sier Framnes i TV3.

- Ikke bare luksus

Og hvis du skulle være i tvil: Det tar lang tid å spille inn «Paradise»-episodene. For deltagerne betyr det lange perioder med venting før produsentene er tilstrekkelig fornøyd. Deltakerne var dermed ikke i seng før neste morgen etter finalekvelden.

Saken fortsetter under videoen.

SLAKTES: Ann Marielle Lipinska og Mathias Pettersen imponerte hverken deltakere eller dommere under kåringen av Mr. og Mrs. Paradise denne uka. Kristian René Johansen gjester 17. mai-utgaven av «Pærra-preik», og det var flere som skuffet han i konkurransen. Video: Marie Røssland / Programleder: Kine Falch Se hele programmet her: https://youtu.be/... Vis mer

Paradise-kjendisene forklarer at de fikk tepper rundt seg i pausene, slik at de i det hele tatt kunne holde varmen. Det er et stykke fra den eksotiske idyllen du får se på TV, og det skapte heller ikke akkurat feststemning i leiren.

- Det er ikke bare luksus i paradis, for å si det sånn, sier Ingrid Fosså Aguiluz (21).

Julie Grindbakken (21) legger til at det hele var kjipt.

- Alle tror at det er full fest og greier, men det er jo ikke sånn. Vi fikk kanskje et halvt glass champagne hver, sier hun til Se og Hør.

Beskyttes mot glasskår

Men selv om været skapte en uventet nerve under opptakten, er det bare å sette seg godt til rette i kveld. Det blir dramatikk, det blir spenning, det blir kuler og alt annet TV-seerne ønsker seg før vinneren kåres.

- Og kulene som holdes under troskapsseremoniene er ikke av det billige slaget, sier pressekontakt Andreas Framnes.

Saken fortsetter nedenfor.

- Bruker man meksikansk realinntekt som pekepinn, er den nokså kostbar.

Ifølge Framnes blir finalistene på forhånd nøye instruert i hvordan de skal holde tak, og eventuelt hva de skal gjøre når de slipper kula. Dette er for å unngå at noen skader seg dersom troskapen viser seg å ikke holde - og glasset spruter.

- Deltagerne får beskjed om at det er bedre at kula faktisk knuser om de bestemmer seg for å slippe. Juryen sitter på god avstand og deltagerne må ha på sko for å unngå skader av alt glasset, sier Andreas Framnes.

LES OGSÅ: - Jeg angrer på måten jeg gjorde det på