«Stjernekamp»

Sto opp midt på natta for å øve på koreografien naken

Gode tilbakemeldinger har gjort Ulrikke Brandstorp enda mer sulten på å gjøre det godt i «Stjernekamp».

ØVDE OM NATTA: Lørdagens «Stjernekamp»-sending på NRK blir i hiphop'ens navn. I kveld blir det ekstra viktig at dansetrinnene sitter som de skal, og det har fått deltakerne til å ta ekstra grep. Ulrikke Brandsdal har for eksempel våknet midt på natta for å øve på koreografien sin. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
ØVDE OM NATTA: Lørdagens «Stjernekamp»-sending på NRK blir i hiphop'ens navn. I kveld blir det ekstra viktig at dansetrinnene sitter som de skal, og det har fått deltakerne til å ta ekstra grep. Ulrikke Brandsdal har for eksempel våknet midt på natta for å øve på koreografien sin. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Akkurat nå pågår tredje episode av NRKs «Stjernekamp». Ti artister er allerede blitt ni, og etter kveldens konkurranse er det bare åtte igjen i kampen om å bli Norges ultimate entertainer.

Nå har deltakerne begynt å kjenne at dette er en konkurranse.

- Jeg har virkelig kjent det denne uka som vi har så mye koreografi - shit, nå er vi i gang! Herregud, jeg har følt meg mye mer nervøs. Det er så mye som kan føre til totalt mageplask, sier «Stjernekamp»-deltaker Ulrikke Brandstorp til Se og Hør.

Kveldens tema er blitt en klassiker i programmets historie - nemlig hip hop. Her holder det ikke å framføre teksten og tonene riktig. Denne uka har deltakerne brukt enormt mye tid på å trene inn dans og bevegelser.

Våknet i panikk

Lørdag skal Brandstorp framføre «I like it» med Cardi B, Bad Bunny & J. Balvin. Hun ble dommernes favoritt det aller første programmet, og er hittil den eneste som har fått to terningkast fem av Dagbladets anmelder.

ÅRETS TI ARTISTER: Det er en godt variert gjeng som er med i årets sesong av «Stjernekamp». Foto: NTB Scanpix
ÅRETS TI ARTISTER: Det er en godt variert gjeng som er med i årets sesong av «Stjernekamp». Foto: NTB Scanpix Vis mer

De gode tilbakemeldingene har gjort henne enda mer sulten på å prestere. Men det har også ført til noen litt merkelige situasjoner.

- Jeg kjenner at jeg er sulten på dette, og jeg vil så gjerne, og da jobber hjernen på høygir. Det er «Stjernekamp» frokost, middag og lunsj. Tidligere denne uka våknet jeg midt på natta i panikk, sto opp og begynte å øve koreografi inne på rommet i all min nakenhet, forteller hun.

Men det stoppet ikke med det. Trangen til å øve kom også plutselig over henne mens hun kjørte bil midt i Oslo sentrum. Da så hun ikke noe annet valg enn å stoppe bilen, gå ut og øve.

- Jeg hadde koreografien på hjernen, så jeg måtte bare gå ut på fortauet bare øve litt. Der måtte ho Brandstorp øve litt på hip hop-salsa. Det sto ikke bare én i vinduene og så på, men tre!, ler hun, og fortsetter:

- Jeg blir ikke flau. Nei, man er så inn i det, så man bryr seg ikke. Jeg skal på TV på lørdag, så jeg må ha litt kontroll!

Måtte leie dansesal

Også deltaker Hilde Louise Asbjørnsen (42) forteller at hun har kjent på utfordringer knyttet til hiphop-temaet. Det er mye som skal på plass.

PINLIG: Klipp fra NRK-programmet «Stjernekamp» der Helene Bøksle ringer broren sin for å få hjelp til «Your Mama..»-vitser. Vis mer Vis mer Vis mer

- Det blir veldig altoppslukende, og man sover drittdårlig. For det er ikke bare tekst som surrer rundt i hodet, det er dansetrinn også. Jeg måtte leie meg en sal på Bårdar for å øve litt alene - soverommet ble litt for lite for å ta ut den koreografien vi har planlagt, sier hun til Se og Hør.

Asbjørnsen er den eneste som har valgt å synge en norsk hiphop-låt, med sin tolkning av Lars Vaulars «Rett opp og ned» fra 2010. For anledningen har hun fått gjennom en eget konsept, hvor hun og danserne skal være kledd opp i dresser og hatter, som gangstere i New York på 1940-tallet.

- Jeg hadde lyst til å gjøre norsk rap, og trålet meg gjennom en del. I løpet av den tida ble jeg kjempefan av Vaular. Låten handler om nådeløsheten i bransjen og jaget etter å få en hit, og hvor kort det varer. Jeg har skrevet den litt om for å kunne formidle den som meg sjøl - så jeg synger fra meg til ham - det blir dissing med respekt, sier hun.

- Kan bli andpusten

Det mest utfordrende med sjangeren, bortsett fra dansingen, mener Asbjørnsen er pusteteknikken.

- Det er masse teknikk i rap, så jeg jobber med å finne ut akkurat når jeg kan puste. Men det er utrolig mange sterke artister her, og jeg tror folk kommer til å bli overrasket over hvor mange som håndterer denne sjangeren med overbevisning, sier hun.

Saken fortsetter under.

Det er deltaker Ole Børud (41) enig i. Han beskriver pustingen som den største utfordringen han har møtt på denne uka.

- Jeg er ikke vant til å rappe. Det er en annen måte å jobbe og tenke på, og det er krevende å porsjonere ut pusten, samtidig som man skal bevege seg rundt på scenen. Man kan fort bli andpusten, sier han til Se og Hør.

- Ikke vant til å danse

Børud begynte sin karriere som kristen barne- og ungdomsstjerne, men har også gitt ut flere plater i et funky vestkystpop-landskap under eget navn. Han har også spilt i flere kristne metalband, og er broren til Lisa Børud, som kom på fjerdeplass i «Stjernekamp» i fjor.

I kveld skal han spille låten «Fight the Power» med Public Enemy fra 1989.

- Jeg husker da den kom ut, under oppveksten min på 80-tallet. Selv om jeg aldri hørt mye på hip hop, så tenkte jeg at «dette var fett». Jeg må innrømme at jeg synes den oldschool-beaten er innmari kul, og jeg synes faktisk det kult at låten er politisk ladet og litt sint, sier han.

Selv om han selv ikke har sunget særlig mye rap eller hip hop, forteller han at han likevel kan relatere til sjangeren musikalsk sett, fordi hip hop kommer fra en afroamerikansk musikkultur.

Saken fortsetter under.

TÅRER: «Stjernekamp»-artistene skulle synge opera, noe Nicoline Berg synes var ekstra skummelt. - Jeg gruer meg helt jævlig, sa hun. Video: NRK Vis mer Vis mer

- Jeg er glad i ting som er fylt med sjel, som soul og punk. Hip hop er nært beslektet med det. Men jeg er ikke vant til å danse. Jeg har øvd så mye jeg kunnet, for at det skal bli en totalopplevelse som går hjem, og så nært opptil autentisk som det går an for en hvit fyr, sier han, og legger til:

- Jeg har jo utvilsomt kveldens eldste bidrag, og også kveldens mest sinte bidrag – med tanke på at det et budskap. Det er kanskje ikke så lettbeint, men jeg synes det helt OK. Opplevelsen skal likevel være lettbeint for folk som ser på, for det er en utrolig «feelgood» beat.

LES OGSÅ: Åpner seg om skrekkøyeblikket

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer