Aksel Lund Svindal:

Stjernespekket møte i Finnmark

Superalpinisten Aksel Lund Svindal slo seg sammen med Bjørn Dæhlie og «Gutta på tur».

NYE EVENTYR: Aksel Lund Svindal drar med Arne Hjeltnes (t.v) og Bjørn Dæhlie i de ny «Gutta på tur»-episodene som kommer på TV 2 til høsten. Foto: TV 2
NYE EVENTYR: Aksel Lund Svindal drar med Arne Hjeltnes (t.v) og Bjørn Dæhlie i de ny «Gutta på tur»-episodene som kommer på TV 2 til høsten. Foto: TV 2 Vis mer

(Se og Hør): Til høsten kan du glede deg til nye episoder med legendariske «Gutta på tur» på TV 2.

Nylig gjorde Arne Brimi (49) og Vegard Ulvang (53) de første opptakene da de blant annet besteg Galdhøpiggen sammen med langrennshelten Petter Northug (31).

Nå har den populære kvartetten fått med seg enda en skikonge, nemlig alpint-esset Aksel Lund Svindal (34) - og denne gangen har turen gått til nasjonalparken Seiland i Finmark.

- Aksel er en av våre største norske idrettshelter, og en kar som vi hadde lyst til å bli bedre kjent med, forteller Arne Hjeltnes via TV 2.

Saken fortsetter under bildet.

PÅ´N IGJEN: (F.v) Arne Brimi, Vegard Ulvang, Arne Hjeltnes og Bjørn Dæhlie byr på turopplevelser for TV-seerne. Foto: TV 2
PÅ´N IGJEN: (F.v) Arne Brimi, Vegard Ulvang, Arne Hjeltnes og Bjørn Dæhlie byr på turopplevelser for TV-seerne. Foto: TV 2 Vis mer

Skitur og fiske

- Han er snart klar for et imponerende comeback etter skade, og vi er veldig stolte over at han hadde lyst til å bli med oss på tur før han starter sesongforberedelsene for alvor, fortsatte Hjeltnes.

Svindal har blant annet vært med de tidligere langrennsstjernene Dæhlie og Ulvang på skitur til Seilands høyeste punkt, Seilandstuva som ligger 1078 meter over havet.

- Det er fint å kunne vise fram en del av Norge som er ukjent for veldig mange, sier Hjeltnes.

Gjengen skal blant annet også fiske under oppholdet i Finnmark.

- Aksel har vært her oppe før, men aldri fått tid til å fiske så det skal han selvsagt få lov til å oppleve sammen med oss, forteller Hjeltnes til TV 2.

Saken fortsetter under bildet.

TILBAKE: Arne Brimi, Bjørn Dæhlie, Vegard Ulvang og Arne Hjeltnes i «Gutta på tur». Her er «Gutta på tur» i 1995. Foto: TV2
TILBAKE: Arne Brimi, Bjørn Dæhlie, Vegard Ulvang og Arne Hjeltnes i «Gutta på tur». Her er «Gutta på tur» i 1995. Foto: TV2 Vis mer

- Samme oppskrift

«Gutta på tur» med Arne Hjeltnes, Arne Brimi, Bjørn Dæhlie og Vegard Ulvang holdt på mellom 1995 og 2002, og hadde også et spesialprogram med Kong Harald i 2010.

- Vi følger samme oppskrift, og det blir Arne Brimi som tar grytene denne gangen også, fleipet Hjeltnes da det ble kjent at «Gutta på Tur» gjør comeback i mars.

- Det blir moro. Planen er å ta tre turer i Norge, og en tur i utlandet. Hvor er ikke bestemt, men vi skal ha med oss interessante folk på veien. Vi driver jo med andre ting nå, så dette blir et spennende avbrekk i hverdagen, fortsatte han.

TV-RETUR: De sto bak en av de mest populære programseriene på norsk tv i perioden 1995-2002. Nå er Arne Hjeltnes, Arne Brimi, Bjørn Dæhlie og Vegard Ulvang klare for nye «Gutta på tur»-programmer på TV 2.Video: «Norges beste» / TV 2 Vis mer

- En del av retrobølgen

- Det er populært å tråkke opp gamle tv-stier om dagen?

- He he, det er det. Slengbuksene er tilbake, og nå er vel vi også en del av retrobølgen. Vi skal ha med oss litt av det gamle, det må vi ha, men vi skal definitivt lage nye programmer. Det blir mat, natur og gode opplevelser, sa Hjeltnes.

«Gutta på tur» var svært populært, og rundt 800 000 nordmenn fulgte konseptet da det gikk på TV 2. Hjeltnes, Brimi, Dæhlie og Ulvang har vært på godt over 40 turer sammen hittil.

Brøt med TV 2

Ulvang og Dæhlie bestemte seg i 2002 for å bryte samarbeidet med TV 2.

Bakgrunnen var feilaktige påstander om doping under OL i Lillehammer som kom fram i dokumentarprogrammet «Rikets tilstand».

- Det er skader som i utlandet er så å si er helt uopprettelige, sa Dæhlie den gangen.

LES OGSÅ: Jeg får kun i meg flytende føde