Halyna Hutchins' død:

Stjernesønnens familie rystet: - Skal ikke skje

Bruce Lees sønn døde på filmsett i 1993. Nå uttaler familien seg om Halyna Hutchins-tragedien.

DØDE: Bruce Lees sønn, Brandon Lee, døde tragisk på et filmsett i 1993. Foto: Shutterstock / NTB
DØDE: Bruce Lees sønn, Brandon Lee, døde tragisk på et filmsett i 1993. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag morgen våknet verden til den tragiske nyheten om at filmfotograf Halyna Hutchins (42) mistet livet etter en ulykke med et rekvisitt-våpen under en filminnspilling i New Mexico.

Fotografen ble fløyet til sykehus, der hun senere ble bekreftet død. Filmens regissør, Joel Souza (48), fikk akuttbehandling ved sykehuset, men skal nå ha blitt utskrevet.

Det var skuespiller Alec Baldwin (63) som håndterte våpenet da den fatale hendelsen inntraff torsdag ettermiddag, lokal tid.

SKUTT: Her avfyrte skuespiller Alec Baldwin skudd ved et uhell under filminnspilling. En person døde i hendelsen. Video: AP Vis mer

- Ingen skal bli drept av pistol på et filmsett

Dette er imidlertid ikke første gang ting går så fryktelig galt under en filminnspilling.

I 1993 ble Bruces Lees 28 år gamle sønn, Brandon, drept etter å ha blitt truffet av det som skulle vært et løsskudd. Det skjedde under filmingen av en dødsscene til filmen «The Crow». Under obduksjonen ble det funnet en ekte kule i ryggen hans.

FØR ULYKKEN: Brandon Lee under innspilling av «The Crow». Foto: Rex / Shutterstock / NTB
FØR ULYKKEN: Brandon Lee under innspilling av «The Crow». Foto: Rex / Shutterstock / NTB Vis mer

Gårsdagens hendelse har fått flere til å huske de liknende omstendighetene rundt Brandons død, noe som har ført til at hans navn hyppig dukket opp på Twitter fredag.

Nå har den avdøde 28-åringens familie uttalt seg etter Hutchins' død. Det melder Independent.

Brandons søster, Shannon Lee, driver en Twitter-konto som en hyllest til hennes avdøde brors arv. I et innlegg som ble delt på kontoen tidligere i dag, skriver hun følgende:

«Vår kjærlighet går til familiene til Halyna Hutchins og Joel Souza og alle som er involvert i hendelsen på 'Rust'-settet. Ingen skal noen gang bli drept av en pistol på et filmsett. Punktum».

- Et forferdelig tap

Halyna Hutchins blir beskrevet som en kommende stjerne, og ble i 2019 framhevet som nettopp dette av magasinet American Cinematographer.

Den grusomme ulykken skjedde mens hun jobbet som kamerasjef på westernfilmen «Rust» på ranchen Bonanza Creek Ranch. Hun har delt flere bilder fra innspillingen på sosiale medier, senest for to dager siden.

- Hele rollebesetningen og crewet er fullstendig knust av dagens tragedie, og vi sender våre dypeste kondolanser til Halynas familie og kjære, sier filmproduksjonen i en uttalelse, ifølge People.

Produksjonen er midlertidig stanset og det understrekes at de samarbeider med politiet. Filmingen skulle egentlig fortsatt ut i november.

Ifølge Los Angeles Times omtaler filmfotograf Elle Schneider, en venn av Hutchins, henne som en kommende stjerne. På Twitter skriver Schneider at hun er knust over å høre at Hutchins er død.

- Jeg har ikke ord til å beskrive denne tragedien. Jeg vil ha svar, skriver hun.

Hutchins var medlem av Cinematographers Guild. Foreningens president, John Lindley, sier at de støtter en full etterforskning av «denne tragiske hendelsen».

- Dette er et forferdelig tap. Vi sørger over tapet av et medlem av Guild-familien, sier han, ifølge Deadline.

LES OGSÅ: Skuespilleren skadet i eksplosjon

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer