Michael Jackson og Lisa Marie Presley:

Stjerneromansen «ingen» visste om. På innsiden av det bisarre ekteskapet

Forfulgt av rykteflommer og spekulasjoner.

BERØMT PAR: Få visste om relasjonen mellom berømmelighetene Lisa Marie Presley og Michael Jackson, da de ble smidd i hymens lenker. Her er de avbildet sammen i 1994, samme år som de giftet seg. Foto: NTB Scanpix
BERØMT PAR: Få visste om relasjonen mellom berømmelighetene Lisa Marie Presley og Michael Jackson, da de ble smidd i hymens lenker. Her er de avbildet sammen i 1994, samme år som de giftet seg. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I kjølvannet av den første runden med overgrepsanklager mot Michael Jackson på 90-tallet, tok popkongens liv en noe overraskende, og snodig vending.

De færreste visste om relasjonen mellom Jackson og Lisa Marie Presley (51) - datteren til selveste Elvis Presley - da duoen plutselig inngikk ekteskap sommeren 1994. Bryllupet sto i Karibien, noen måneder etter at Jackson angivelig skal ha fridd over telefon.

ET AV DE FØRSTE BILDENE: Lisa Marie Presley og Michael Jackson avbildet sammen på flyplassen i Budapest, en drøy måned etter at paret hadde bekreftet ekteskapet. Den gang var Presley 26 år, mens Jackson var 36. Foto: NTB Scanpix
ET AV DE FØRSTE BILDENE: Lisa Marie Presley og Michael Jackson avbildet sammen på flyplassen i Budapest, en drøy måned etter at paret hadde bekreftet ekteskapet. Den gang var Presley 26 år, mens Jackson var 36. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg er veldig forelsket i Michael, og vil dedikere livet mitt til å være hans kone. Jeg forstår og støtter ham, og vi ser begge fram til å danne en familie, og leve et lykkelig og sunt liv sammen. Vi håper venner og fans vil møte oss med forståelse og respekt for privatlivets fred, lød ekteskapsbekreftelsen fra Presley, som ble sendt til amerikansk presse først noen måneder etter bryllupet.

Spesielt tidspunkt

Verdensstjerner som finner sammen er intet - og var heller ikke den gang - noe nytt fenomen. Det var riktignok timingen for ekteskapet, og det faktum at romansen hadde gått under «alles» radar, som fikk mange til å sperre opp øynene.

IDYLLISK: Presley og Jackson smilte til fotografene som hadde møtt opp ved Jacksons berømte Neverland-gods i 1995. Foto: NTB Scanpix
IDYLLISK: Presley og Jackson smilte til fotografene som hadde møtt opp ved Jacksons berømte Neverland-gods i 1995. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Bare måneder i forveien hadde popkongen blitt anklaget for å ha begått overgrep mot 13 år gamle Jordy Chandler, en gutt han hadde tilbrakt mye tid sammen med.

Beskyldningene sendte sjokkbølger gjennom underholdningsbransjen, og ga Jacksons omdømme en solid ripe i lakken - på tross av at saken aldri havnet i retten.

Mange amerikanske medier, deriblant CNN, spekulerte på om ekteskapet bare var et forsøk på å rette opp i inntrykket, og at det hele var et PR-stunt for å fjerne mistanken rundt de påståtte overgrepene.

Dette så ekteparet seg nødt til å avvise flere ganger. Den ellers så private Jackson stilte velvillig opp i flere intervjuer, der han ofte gikk langt i å røpe intime detaljer om forholdet. I 1995 var paret også å se i en av Jacksons musikkvideoer, der begge, til tabloidmedienes store fryd, dukket opp i bare nettoen.

Snakket om barn

- Om vi har sex? Ja, ja, ja, medga Jackson samme år, da han og Presley var gjester hos Diane Sawyer og talkshowet «PrimeTime Live», ifølge Washington Post.

I samme intervju forsikret ekteparet at de var svært forelsket, og at de prøvde å få barn sammen. Påstandene om PR-stunt ble kraftig tilbakevist.

SNAKKET OM FRAMTIDEN: Presley og Jackson avbildet under et besøk på et barnesykehus. Selv snakket de flere ganger om å få egne barn. Det skjedde imidlertid aldri. Foto: NTB Scanpix
SNAKKET OM FRAMTIDEN: Presley og Jackson avbildet under et besøk på et barnesykehus. Selv snakket de flere ganger om å få egne barn. Det skjedde imidlertid aldri. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hvordan kan man leve på en løgn, 24 timer i døgnet? Med en person du sover og våkner opp sammen med? Jeg giftet meg for en eneste grunn, nemlig kjærligheten, konstaterte Presley.

Ifølge australske News møttes ekteparet allerede i 1974, da Jackson var 16 år og Presley var 6. De to skal senere ha tatt opp kontakten igjen over telefon i 1992, noe som senere utviklet seg til et vennskap - og påfølgende ekteskap.

Nyheten om bryllupet slo som nevnt ned som en bombe, da verken pressen eller publikum - ifølge nettstedet - var klar over at den verdensberømte duoen engang hadde stiftet bekjentskap. I tillegg hadde det bare gått noen uker siden Presley fullførte skilsmissen fra sin forrige ektemann, musikeren Danny Keogh (71).

Idyllen brast

- Ingen trodde dette skulle vare. Tenk på det, bedyret Jackson i et intervju med MTV tre måneder inn i ekteskapet med Presley, før han pakket armene rundt kona og kysset henne.

KLINTE TIL: Jackson og Presley viste følelser for hverandre under MTV Video Music Awards i 1994. Foto: NTB Scanpix
KLINTE TIL: Jackson og Presley viste følelser for hverandre under MTV Video Music Awards i 1994. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Og der alt virket overstadig rosenrødt, skulle popkongens kritikere imidlertid få rett - bare halvannet år etter bryllupet. Skilsmissen ble begrunnet med standardfrasen «uforenlige forskjeller», ifølge CNN, og paret var ellers ordknappe om årsaken til bruddet.

I et intervju med Oprah Winfrey (65) i 2010, året etter at Jackson gikk bort, erkjente riktignok Presley at popkongen var «noe vanskelig å leve med».

- Det kom til et punkt i ekteskapet der Michael måtte ta et valg. Var det pillene og vampyrene (Presleys beskrivelse av mennesker med dårlig innflytelse) som skulle drive ham, eller var det meg? Til slutt valgte han meg bort, sa hun i intervjuet, gjengitt av Huffington Post.

- Grunnløse anklager

Ekteskapet mellom Jackson og Presley er også tema i den rystende dokumentaren «Leaving Neverland», som gjenoppliver overgrepsanklagene mot popkongen, nesten ti år etter hans død.

Saken fortsetter under.

FØLER SKYLD: De to mennene som beskylder Michael Jackson for å ha misbrukt dem seksuelt da de var barn i en HBO-dokumentar, blir intervjuet av Oprah Winfrey i spesialprogrammet «After Neverland». Video: HBO / CNN Vis mer

I dokumentaren hevder to menn å ha blitt systematisk misbrukt av popkongen som barn, også i perioden der verdensstjerna var gift med Elvis-dattera.

Lisa Marie Presley har ikke uttalt seg om det som presenteres i dokumentaren, som var sett av 200 000 nordmenn dagen etter den ble sluppet hos NRK.

51-åringen har riktignok uttalt seg om anklagene tidligere, der hun har tatt Jackson i forsvar.

- Jeg tror ikke han gjorde noe galt, og er sikker på at anklagene er grunnløse, uttalte Presley i boka om Michael Jacksons liv fra 2003, «The Magic And The Madness», ifølge Cosmopolitan.

Jacksons familie, representert ved forvalterne av Jacksons arv, fordømmer for øvrig «Leaving Neverland», og kaller den et «tabloid karakterdrap» av popikonet. Dokumentaren har generelt sett skapt sterke reaksjoner over hele verden, der tilhengere av Jackson har vært i harnisk, mens andre er blitt rystet av filmens innhold.

LES OGSÅ: Avslørte milliongjeld

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer