Mathias Calmeyer er død:

Stjerneregissør er død: - Uvirkelig

Regissør, skuespiller og dramatiker Mathias Calmeyer er død, 57 år gammel.

GÅTT BORT: Mathias Calmeyer gikk bort 23. juli, 57 år gammel. Her mottar han Radioteatrets Blå Fugl-pris i 2014. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
GÅTT BORT: Mathias Calmeyer gikk bort 23. juli, 57 år gammel. Her mottar han Radioteatrets Blå Fugl-pris i 2014. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer
Publisert

Skuespiller, dramatiker og regissør Mathias Calmeyer har gått bort etter lang tids sykdom, 57 år gammel. Det skriver Dagbladet.

Calmeyer er blant annet kjent for å ha regissert populære norske serier som «Himmelblå», «Hotel Cæsar» og «Venner og fiender». Han har også spilt i TV 2-serien «Okkupert».

Calmeyers søster, Gitte Calmeyer, uttaler seg på vegne av familien overfor avisen.

- Mathias var raskere, bedre, først, høyere og sterkest - det var på mange måter vår bror i det berømte nøtteskallet. Men han var langt ifra selvisk og selvsentrert. Den kjærligheten og sjenerøsiteten vi fikk og følte, var god og ekte. Han var både omtenksom og rebell på samme tid, heter det i en felles uttalelse fra Calmeyers søsken til Dagbladet.

I dødsannonsen kommer det frem at Calmeyer døde fredag 23. juli.

DØD: Mathias Calmeyer ble 57 år gammel. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
DØD: Mathias Calmeyer ble 57 år gammel. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer

«Min evige kjærlighet og beste venn, den fineste pappaen, vår alles kjære Mathias Calmeyer døde fredelig hjemme på St. Hanshaugen 23. juli 2021. Stillheten du etterlater deg er nesten ikke til å bære», står det i dødsannonsen.

- Uvirkelig

Skuespillerkollegaen Geir Kvarme (58) er blant dem som har mottatt nyheten om Calmeyers bortgang med stor sorg. De var venner da de gikk på Teaterhøgskolen i sin tid.

- Han var et svært tydelig menneske med et brennende engasjement og dedikasjon. Han har mye ugjort, samtidig som han har gjort så mye også. Han hadde en slags naturlig kraft rundt seg, og tok veldig mye plass - men han fortjente den plassen også, sier Kvarme til Dagbladet, og fortsetter:

- UVIRKELIG: Skuespiller Geir Kvarme beskriver dødsfallet som uvirkelig overfor Dagbladet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
- UVIRKELIG: Skuespiller Geir Kvarme beskriver dødsfallet som uvirkelig overfor Dagbladet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer

- Det oppleves veldig uvirkelig. Jeg kommer til å huske ham veldig godt, og jeg tenker også mye på familien hans som har mistet et anker.

Mathias Calmeyer var sønn av skuespiller Joachim Calmeyer, som gikk bort i 2016. Han etterlater seg kone og to barn.

TRIST: Matt Mauser mistet kona Christina Mauser i helikopterulykken som også tok basketstjerna Kobe Bryants liv. Halvannet år etter står han på scenen i «America's got talent». Reporter/Video: Thea Hope. Vis mer

Calmeyer jobbet som skuespiller på mange av de store scenene i Norge, blant annet Hålogaland teater, Nationaltheatret, Oslo Nye Teater og Riksteatret. I 2014 fikk han Radioteatrets utmerkelse Blå fugl, som er en pris som deles ut hvert år av Radioteatret i NRK til en kunstner som har gjort en ekstraordinær innsats for teateret i året som har gått.

LES OGSÅ: Røper diagnose: - Et sjokk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer