Beyoncé og Jay-Z:

Stjerneparet vekker reaksjoner etter dette

- Tydeligvis har USA undertrykket dem med millioner av dollar og fans, skriver politisk kommentator.

SUPER BOWL: Beyoncé, Jay-Z og dattera Blue Ivy var alle til stede under årets Super Bowl. Da nasjonalsangen ble spilt, valgte de å bli sittende framfor å reise seg - noe som vekker reaksjoner. Her er de avbildet like etter at nasjonalsangen ble spilt. Foto: NTB Scanpix
SUPER BOWL: Beyoncé, Jay-Z og dattera Blue Ivy var alle til stede under årets Super Bowl. Da nasjonalsangen ble spilt, valgte de å bli sittende framfor å reise seg - noe som vekker reaksjoner. Her er de avbildet like etter at nasjonalsangen ble spilt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til mandag norsk tid ble mesterskapsfinalen i amerikansk fotball spilt, der Kansas City Chiefs spilte mot San Francisco 49ers - og vant, for første gang på hele 50 år.

Finalen, som går under navnet Super Bowl, samler hvert år en hel verden foran tv-skjermen, men det er ikke bare fotball som er i sentrum. Før kampen sparkes i gang spilles alltid nasjonalsangen, og i år var det Demi Lovato (27) som framførte «The Star-Spangled Banner».

OPPTRÅDTE SAMMEN: Shakira og Jennifer Lopez sto på scenen under pauseshowet på Super Bowl, men det var en 11-åring som fikk mest oppmerksomhet. Video: NFL via AP Vis mer

Lovato har i ettertid er blitt hyllet for sin opptreden, men det er noe annet som har fått mest oppmerksomhet.

Ble sittende

Til stede i publikum var nemlig en rekke kjendiser, deriblant Jay-Z (50), Beyonce (38) og datteren Blue Ivy (8). Da Lovato sang nasjonalsangen valgte de å bli sittende på plassene sine, noe flere har bitt seg merke i.

Det finnes ingen lov som sier at man reise seg hver gang nasjonalsangen spilles, men det er ikke uvanlig at det blir lagt merke til når det ikke gjøres - spesielt når det er store verdensstjerner i sentrum.

Blant annet vakte NFL-stjerna Colin Kaepernick (32) oppsikt da han i 2016 satte seg ned på kne framfor å bli stående - i protest mot hvordan politiet behandler minoriteter i USA.

Ifølge Fox News fikk Jay-Z kritikk da han i fjor inngikk et samarbeid med NFL, da mange mente det var et svik mot Kaepernick og det han protesterte mot. Det var han uenig i.

- Så lenge mennesker fortsatt blir skadet og mister familiemedlemmer, kan jeg ta noen runder med negativ omtale. Ingen sier at han ikke er blitt behandlet feil. Han ble det. Jeg ville forstått det hvis det var tre måneder siden. Men det er tre år siden, og noen må si: «Hva gjør vi nå?» Fordi folk dør fortsatt, uttalte rapperen da.

På Twitter kan det se ut til at enkelte nå mener at det å bli sittende var 50-åringens egen måte å protestere på.

«Shoutout til Jay Z for å være en ekte amerikaner og bli sittende under nasjonalsangen. Elsker den fyren og kampen hans mot undertrykkelse», skriver en bruker.

En rekke amerikanske medier har omtalt ekteparets valg, deriblant Washington Times, ABC News, USA Today og The Hollywood Reporter.

- Høres tøft ut

Det er ikke kjent hvorfor stjerneparet og dattera ble sittende, men det er altså flere som mener det kan være en støtteerklæring til Kaepernick, som siden protesten i 2016 ikke er blitt signert av noen av lagene i NFL.

Også tidligere har Beyoncé og Jay-Z støttet Kaepernick, og ifølge Evening Standard har førstnevnte takket spilleren for hans «uselviske hjerte», og «personlige offer».

At de ble sittende har fått blandede reaksjoner, og det er både positive og negative taker rundt valget deres.

Den konservative politiske kommentatoren Tomi Lahren (27) er, kanskje ikke så overraskende, blant dem som er svært negative.

«Beyoncé og Jay Z (tidligere doplanger) sitter for nasjonalsangen, for tydeligvis har USA undertrykket dem med millioner av dollar og fans. Høres tøft ut. Kanskje de bør prøve et annet land som gir dem litt mer frihet og suksess?» skriver Lahren.

Andre ser derimot ut til å bry seg fint lite om parets valg:

«Jeg kunne helt ærlig ikke brydd meg mindre. Du kan ikke tvinge fram patriotisme, og dette bør ikke være sjokkerende eller overraskende», lyder meningen til en Twitter-bruker.

LES OGSÅ: Strålte i gjenbruk - men ikke alle brydde seg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer