James Van Der Beek:

Stjerneparet i sorg igjen

- Vi holdt det for oss selv denne gangen.

I SORG: Skuespiller James Van Der Beek og kona har de siste årene opplevd flere spontanaborter. Nå må han meddele den knusende beskjeden nok en gang. Foto: NTB Scanpix
I SORG: Skuespiller James Van Der Beek og kona har de siste årene opplevd flere spontanaborter. Nå må han meddele den knusende beskjeden nok en gang. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

«Dawson Creek»-stjernen James Van Der Beek (43) har ikke hatt det enkelt de siste årene. I begynnelsen av oktober i fjor kunne han avsløre at han og kona Kimberly Brook ventet sitt sjette barn. Slik skulle det derimot ikke bli.

I november måtte paret kunngjøre at Brook hadde mistet barnet, noe de har vært åpne om at har skjedd flere ganger. I løpet av ekteskapet har de flere ganger opplevd å miste det barnet de har gledet seg til at skal komme, i varierende tidspunkter i svangerskapene.

Nå har skuespilleren valgt å kunngjøre at han og kona nok en gang har gjennomgått det verste. På Instagram åpner han nå opp om den tøffe perioden de prøver å legge bak seg.

I sorg

«Etter å ha gjennomgått en brutal og offentlig spontanabort i november i fjor, ble vi veldige glade av å finne ut at vi var gravide igjen», skriver han, og fortsetter:

«Denne gangen bestemte vi oss for å holde nyheten for oss selv. Men forrige helg, enda en gang, 17 uker på vei … Sjelen vi har gledet oss til å ønske velkommen til verden hadde andre intensjoner enn å komme inn i livene våre i en fysisk kropp», skriver skuespilleren videre.

Vis mer

Dermed blir ikke familien utvidet ytterligere med det første. I kommentarfeltet får de støtte av flere, som skriver at de føler med paret. Flere takker også for åpenheten. Bildet er for øvrig likt av prinsesse Märtha Louise, som kjenner skuespilleren gjennom kjæresten - Durek Verrett. De la ut bilder sammen i mars, hvor Verrett omtalte paret som «mine kreative venner og familie».

Selv om sorgen er stor, har paret flere ganger valgt å være åpne når de har mistet barn. Det i håp om å fjerne stigma og hjelpe andre som går gjennom det samme til å snakke om opplevelsen.

- Min kone Kimberly og jeg gikk gjennom alle vordende foreldres største mareritt. Vi mistet babyen. Den lille sjelen som vi hadde forventet å ønske velkommen inn i familien tok en snarvei til hva enn som befinner seg utenfor, sa han i november.

- Du vet aldri hvorfor disse tingene skjer, det er det jeg har fortalt barna mine. Alt du vet er at det bringer en nærmere hverandre, det bryter deg opp, det åpner hjertet ditt og det utdyper din takknemlighet. Det gjør deg mer menneskelig, fortsatte han.

Ville fjerne stigmaet

Ekteparet giftet seg i 2010, og har de fem barna, Olivia (9), Annabel Leah (6), Emilia (4), Gwendolyn (2) og Joshua (8).

Som tidligere nevnt fortalte James og Kimberly at de hadde vært gjennom tre spontanaborter, da de delte gravidnyheten i oktober.

Under en av de tidligere episodene av «Dancing With The Stars», som han var aktuell med i fjor, fikk skuespilleren spørsmål om hvordan han og kona taklet de hjerteskjærende spontanabortene.

- Det eneste rådet jeg har, er at du ikke kan begrunne deg ut av det, og at du ikke kan snakke deg ut av det. Man må bare la seg selv gå gjennom det, gå gjennom den reisen og være der for hverandre, svarte James, og fortsatte:

- Vit at du ikke kan dømme smertene, du kan ikke dømme prosessen. For oss er vi takknemlige over og også ha tre regnbuebabyer. Det er livet. Og heller ikke vær redd for å snakke om det. Det er et merkelig stigma som fremdeles eksisterer rundt det.

LES OGSÅ: - Var redd for at alt skulle ryke

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer