Kate Moss og Lottie Moss:

Stjernens ukjente Norge-kobling

Supermodellens lillesøster er halvt norsk.

HALVSØSTRE: Lottie Moss er supermodell Katie Moss' lillesøster. Foto: Mark Large/Daily Mail/REX/NTB
HALVSØSTRE: Lottie Moss er supermodell Katie Moss' lillesøster. Foto: Mark Large/Daily Mail/REX/NTB Vis mer
Publisert

Kate Moss (48) slo gjennom som modell på 1990-tallet og har siden den gang tatt verden med storm. På begynnelsen av 2000-tallet hadde hun blitt en av verdens mest ettertraktede modeller.

Moss har i en årrekke skapt overskrifter og medieoppslag, og er kjent for å være både eksentrisk og kontroversiell.

Karrieren har vært preget av både oppturer og nedturer, og gjennom årenes løp har hun stått for mange skandaler.

Blant annet sjokkerte hun en hel verden da det i 2005 ble publisert bilder som viste henne sniffe kokain. Supermodellen har også fått mye oppmerksomhet for en rekke overraskende antrekk.

VITNET: Kate Moss vitnet i rettssaken mellom Johnny Depp og Amber Heard. Video: Reuters Vis mer

Norsk lillesøster

Det som kanskje ikke er like kjent er at 48-åringen har en 24 år yngre lillesøster, Lottie Moss (24), som er halvt norsk.

Peter Moss og Linda Shepherd fikk Kate Moss sammen i 1974, før kjærligheten 13 år senere tok slutt. Modellens far traff etter hvert norske Inger Moss (tidligere Solnordal, journ.anm.), og sammen fikk de datteren Lottie i 1998.

24-åringen har gått i sin storesøsters fotspor. I tillegg til å være modell, dukker hun stadig opp både i internasjonal sladderpresse og på den røde løperen.

På Instagram har Lottie over en halv million følgere og legger jevnlig ut bilder av seg selv hvor hun poserer i ulike antrekk - ofte den lettkledde varianten.

Den norske moren er også på Instagram, hvor hun deler en rekke bilder. Der kan man også se bilder av de to sammen.

Takket storesøster

Lottie startet å jobbe som modell i tidlig alder, og ifølge The Sun skal hun ha gjort en testfotografering da hun bare var 13 år gammel. Dette var for det samme modellbyrået som i sin tid oppdaget storesøsterens talent, nemlig Storm Management. Det skal ha vært foreldrene som sto i bresjen for modellkarrierens spede start.

NORSK MOR: Her er Lottie Moss avbildet sammen med moren, Inger, som er fra Norge. Foto: Richard Young/REX/NTB
NORSK MOR: Her er Lottie Moss avbildet sammen med moren, Inger, som er fra Norge. Foto: Richard Young/REX/NTB Vis mer

Hun debuterte på forsiden av Teen Vogue, og hennes første kampanje var for det berømte motehuset Calvin Klein. I 2015 debuterte Lottie på catwalken under moteuken i Paris, som går for å være blant de viktigste motevisningene i hele verden.

I et intervju med Teen Vogue i 2014, takket Lottie søsteren for at hun entret moteverdenen.

JUKS: Den norske modellen Karoline Bjørnelykke avslørte en hemmelighet fra modellbransjen på sin Tiktok. Video: Tiktok. Reporter: Edward Stenlund. Voice: Signe Elise Morthen Stenersen Vis mer

- Det ligger i familien. Kate var en stor årsak til at jeg startet som modell, sa hun den gang, ifølge The Sun.

Ifølge MinMote er Inger, Kates stemor, fra Asker. I 2016 uttalte hun seg overfor motenettstedet om hvordan det er å ha en supermodell i familien.

- Det er rart hvor normale disse kjendisene blir når man egentlig kjenner dem. Kate er en veldig hyggelig jente, og et godt og nært familiemedlem, fortalte hun den gang.

- Pause fra livet

Ifølge Daily Mail har Lottie over lengre tid bodd i Los Angeles, men i år skal hun ha flyttet til Storbritannia for å bo sammen med moren og faren en periode.

Daily Mail skriver at 24-åringen flyttet tilbake til foreldrene som følge av at hun behandles for et psykisk helseproblem. Tabloidavisen skriver også at dette skjedde noen måneder etter at hun var lagt inn på et rehabiliteringssenter i USA.

STUMPEN BAR: Influenser og glamourmodell Demi Rose er kjent for å legge ut lettkledde bilder. I en video postet fra ferien, overlater hun veldig lite til fansen. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

I starten av september skrev Moss-datteren selv, på Twitter, om grunnen til at hun nå bor hos foreldrene.

«Jeg har bodd hos foreldrene mine for å ta en pause fra livet, det viser seg at jeg virkelig trengte det! Jeg begynte som modell da jeg var rundt 16 og det hadde en skikkelig negativ effekt på min mentale helse. Antallet fester med gratis drikke jeg gikk på, hjalp heller ikke!», skriver hun der og fortsetter:

«Men jeg tror virkelig jeg er på vei mot et mye lykkeligere og bedre liv når jeg nå gjør ting for meg selv. Jeg har blitt fortalt at det å være meg selv ikke var godt nok i årevis, så det er ærlig talt så forfriskende å se hvor mange mennesker som virkelig støtter meg».

På Twitter kan man også se at 24-åringen er veldig takknemlig overfor moren.

IKKE TID: Nyforlovede Anniken Jørgensen og kjæresten Theo strålte på Elle galla i går. De snakket om bryllupet og hva som irriterer dem med hverandre. Reporter: Jenny Emilie Aas. Video: Celina Morken/ Rød Løper Vis mer

«Jeg elsker mamma så høyt. Hun er virkelig den snilleste, søteste sjelen på denne planeten», har Moss blant annet skrevet.

Se og Hør har forsøkt å komme i kontakt med Inger Moss for en kommentar til saken, foreløpig uten hell.

LES OGSÅ: Stjal showet med puppeglipp

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer