<strong>ILDSJELER:</strong>Tvillingbrødrene Michael (t.v.) og Ashton Kutcher føler begge at de på hver sin måte har vært heldige i livet. Nå bruker de mye tid på veldedig arbeid for å vekke engasjement hos andre. Foto: Getty Images
ILDSJELER:Tvillingbrødrene Michael (t.v.) og Ashton Kutcher føler begge at de på hver sin måte har vært heldige i livet. Nå bruker de mye tid på veldedig arbeid for å vekke engasjement hos andre. Foto: Getty Images Vis mer

Ashton Kutcher:

Stjernens ukjente familiedrama

Da tvillingbroren ble dødssyk, ville Hollywoodstjernen ofre sitt eget hjerte for å redde ham.

Publisert

Ashton Kutcher (41) har vært skuespiller helt siden han var 20 år gammel, og er på mange måter blitt voksen i rampelyset. Men det er ikke så mange som er klar over at han har en tvillingbror.

Michael er født med cerebral parese, og brødrene har et spesielt forhold. Michael avslører nå at Ashton, desperat etter å redde livet hans, og at han ville donere sitt eget hjerte.

Dramaet utspilte seg da guttene var 13 år gamle, etter at Michael fikk hjertemuskelbetennelse, og hjertet hans vokste til fire ganger normal størrelse.

Familien fikk beskjed om at Michael bare hadde tre-fire uker igjen å leve hvis de ikke klarte å finne et nytt hjerte til ham. Men kort tid etterpå stanset hjertet plutselig å slå.

Mange fans sperret øynene opp da filmstjernen Ashton Kutcher ut av et blå delte telefonnummeret sitt til sine følgere på Twitter. Vi slo på tråden - og her kan du se hvordan det gikk. Vis mer

Etter at 13-åringen ble gjenopplivet, sa legene at nå var det bare snakk om to døgn til. De to guttene har vært uatskillelige siden fødselen, og har alltid støttet og passet på hverandre. For Ashton var tanken på å miste broren uholdbar, og han foreslo det eneste han kunne komme på: Han ville donere hjertet sitt så broren skulle få leve videre.

- Jeg har ikke ord for hvordan det føltes, sier Michael til US Weekly.

Delte alt

I en følelsesladet tale under en innsamlingsaksjon på et senere tidspunkt delte Ashton sine innerste tanker om forholdet til broren.

- Fra dagen jeg ble født måtte jeg dele alt. Bursdager, julefeiringer, soverommet og klærne mine. Jeg delte alt jeg hadde her i verden, og visste ikke om noe annet - jeg var jo alltid sammen med broren min, fortalte Ashton ifølge Hello! Magazine.

Han forklarte at koblingen mellom dem har formet ham som menneske.

<strong>LYKKELIG GIFT:</strong> Ashton har funnet lykken med Mila Kunis (35) - men har fremdeles et nært forhold til tvillingbroren. Foto: REX/ Shutterstock/ NTB scanpix
LYKKELIG GIFT: Ashton har funnet lykken med Mila Kunis (35) - men har fremdeles et nært forhold til tvillingbroren. Foto: REX/ Shutterstock/ NTB scanpix Vis mer

- Takket være ham har jeg lært at det å være glad i noen, ikke er et valg vi tar. Jeg har også lært at vi mennesker ikke er skapt like. Vi er tvert imot skapt veldig ulike. Men vi har alle den viktige egenskapen i oss at vi kan ha omsorg for hverandre og være glade i hverandre. Er det én ting broren min har lært meg, er det nettopp det, sa han til en fullsatt sal, mens han kjempet mot tårene.

Sterk opplevelse

For Michael var brorens desperate tilbud en svært sterk opplevelse.

- Jeg er så takknemlig for at han var villig til å ofre alt for meg, forteller broren Michael til US Weekly.

Heldigvis dukket et donor-hjerte opp i tide. Og Michael bruker det nye hjertet godt – og han jobber aktivt for å øke bevisstheten rundt organdonasjon.

LES OGSÅ: Slik gikk det med «That '70s Show»-stjernene

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer