STOR ALDERSFORSKJELL: Bo Derek var bare 16 år gammel da hun møtte mannen i sitt liv, John Derek - som var 30 år eldre enn henne. Foto: NTB Scanpix
STOR ALDERSFORSKJELL: Bo Derek var bare 16 år gammel da hun møtte mannen i sitt liv, John Derek - som var 30 år eldre enn henne. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Bo Derek:

Stjernens skandale-forhold med 30 år eldre mann

- Mamma ble hysterisk. Hun klikket fullstendig.

Publisert

Neste år er det 40 år siden Bo Derek (61) trollbandt Dudley Moore og kinopublikum i filmen «Drømmekvinnen 10». Siden den gang har hun selv opplevd å bli enke - og funnet kjærligheten på ny med en yngre mann.

Bo var 16 år gammel da hun møtte sin første store kjærlighet. Han het John Derek, var 46 år gammel - og gift med Linda Evans (75), som senere skulle bli kjent gjennom «Dynastiet».

Bo og John falt pladask for hverandre, og etter ett års hemmelig forhold sto de fram som par.

MOT ALLE ODDS: Bo Derek var John Dereks fjerde kone. På tross av aldersforskjellen varte ekteskapet livet ut. Foto: NTB Scanpix
MOT ALLE ODDS: Bo Derek var John Dereks fjerde kone. På tross av aldersforskjellen varte ekteskapet livet ut. Foto: NTB Scanpix Vis mer
HEMMELIG: Bo og John holdt forholdet sitt hemmelig i ett år før de sto frem som par. Foto: NTB Scanpix
HEMMELIG: Bo og John holdt forholdet sitt hemmelig i ett år før de sto frem som par. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ble rasende

- Mamma ble hysterisk. Hun klikket fullstendig. Men når du er 17 år, så tror du at du vet alt, har Bo Derek tidligere fortalt om den store aldersforskjellen mellom henne og den 30 år eldre kjæresten.

I 2016 fortalte hun til Daily Mail at hun kan forstå hvorfor folk reagerte på forholdet, spesielt når hun ser tilbake på bilder av seg selv fra den tiden.

Paret flyttet til Tyskland, for å unngå at John skulle bli arrestert for å være sammen med en så ung dame.

Da Bo fylte 18, flyttet de tilbake til USA - og året etter ble de gift. På tross av den store aldersforskjellen, holdt kjærligheten livet ut. John Derek døde av hjertesvikt i 1998, 71 år gammel.

Dårlig samvittighet

I 2016 åpnet Bo opp om skyldfølelsen hun følte etter å ha brutt opp ekteskapet mellom kjærligheten i sitt liv og hans daværende kone. Det gjorde hun i et intervju med Interview Magazine.

- Jeg hater meg selv når jeg tenker på at jeg gjorde det. Det er det verste du kan gjøre. Det var veldig komplisert, og selvfølgelig svært dramatisk.

- Noen sier kanskje at det var skjebnen, i og med at jeg var med han helt til han døde. Men det høres ut som en unnskyldning for meg. Det var feil.

STJERNE: Linda Evans (til venstre) oppnådde stor suksess i serien «Dynastiet». Her med medskuespillerne John Forsythe og Joan Collins. Foto: NTB Scanpix
STJERNE: Linda Evans (til venstre) oppnådde stor suksess i serien «Dynastiet». Her med medskuespillerne John Forsythe og Joan Collins. Foto: NTB Scanpix Vis mer

61-åringen kunne samtidig fortelle at hun i alle år har satt pris på hvor pent Linda har håndtert situasjonen.

- Hun har vært generøs og snill. Jeg så henne senest i går, og hun var like fabelaktig som alltid. Men jeg føler meg alltid som dritt når jeg er rundt henne. Det sitter i meg, så mange år senere. Det vil aldri forandre seg, fortalte hun.

Fant kjærligheten igjen

I årene etter ektemannens død var Bo tilfreds med livet som singel. Det varte til 2002 - da hun sa ja til å gå sammen med «Sex og singelliv»-stjernen John Corbett (57) på Oscar-utdelingen.

- Han banket på døra til hotellrommet mitt, og det var kjærlighet ved første blikk. Han er sjarmerende og morsom - så forskjellig fra ektemannen min. Og så er han yngre enn meg, sa Bo fornøyd til Daily Mail i 2009.

LYKKELIGE: Da Bo og John møttes for første gang, var det kjærlighet ved første blikk. Her avbildet sammen i 2017. Foto: NTB Scanpix
LYKKELIGE: Da Bo og John møttes for første gang, var det kjærlighet ved første blikk. Her avbildet sammen i 2017. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det gode liv

Nå har paret vært sammen i 16 år, og er fremdeles lykkelige på ranchen de eier i Santa Barbara. Der rir de på hester, spiller gitar - og koser seg med schæferne og de irske ulvehundene de er så opptatt av.

- Vårt favoritt-feriested er rett og slett vårt hjem. Det er der romantikken er, sa Bo nylig til Closer Weekly.

- Etter 16 år rusler vi fortsatt forelsket rundt på ranchen, og et par ganger i uken ber vi venner på store deilige grillmiddager. Og Bo ler fremdeles av vitsene mine, selv om hun har hørt dem en million ganger. Vi nyter livet sammen, sa Corbett i det samme intervjuet.

Holder seg godt

Bo Derek var en av 80-tallets største sexsymboler, og hun har tidligere sagt at hun bevisst utnyttet sin skjønnhet i filmbransjen.

- Jeg skjønner hvor kunstig skjønnhet er. Det er i hvert fall helt sikkert at det ikke varer evig, har hun sagt til CBS News.

- Det er tøft å eldes. Bette Davis hadde rett da hun sa at det ikke er for pyser!

FLOTT: Bo Derek er like flott i dag som hun var da hun slo gjennom for 40 år siden. Foto: NTB Scanpix
FLOTT: Bo Derek er like flott i dag som hun var da hun slo gjennom for 40 år siden. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I samme intervju sa hun at hun aldri har fikset på utseendet, men at hun har vært fristet til å gjøre foryngende inngrep.

- Det er en viss forventning. På den ene siden får jeg respekt for ikke å ha tatt en ansiktsløftning, men på den andre siden får jeg høre: «Herregud, hvorfor prøver hun ingenting?». Man blir forvirret. Jeg prøver å være travel og ha andre interesser så jeg ikke trenger å tenke på det, sa hun.

Flette-debatt

I rollen som Jenny Hanley i filmen «Drømmekvinnen 10» fikk Bo Derek sitt store gjennombrudd. Til tross for at det er 40 år siden filmen kom ut, er det tydeligvis enkelte ting fra filmen som har inspirert andre den dag i dag.

FLETTER: Bo Dereks rollefigur i filmen «Drømmekvinnen 10» hadde cornrows - og har visstnok inspirert realitydronningen Kim Kardashian i senere tid. Her er bo avbildet med medskuespiller Dudley Moore under innspillingen. Foto: NTB Scanpix
FLETTER: Bo Dereks rollefigur i filmen «Drømmekvinnen 10» hadde cornrows - og har visstnok inspirert realitydronningen Kim Kardashian i senere tid. Her er bo avbildet med medskuespiller Dudley Moore under innspillingen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I januar la nemlig realitystjernen Kim Kardashian (38) ut et bilde på Instagram med fletter som hun selv omtalte som «Bo Derek-fletter». Med andre ord var Kim angivelig inspirert av Bo sin rollefigur i den populære filmen.

I en serie på seks dristige Instagram-bilder, viste Kim frem sin nye sveis til fansen. Hun hadde bleket håret og tatt fletter med perler på endene.

BO WEST

Et innlegg delt av Kim Kardashian West (@kimkardashian)

Paraplybegrepet for slike fletter er cornrows. Skjønnhetsekspert Toni Love har tidligere uttalt at frisyren stammer fra Afrika, og at flettetypen man velger å ta historisk sett har indikert hvilken stamme du kommer fra. Den populære hårstilen kan spores tilbake til så tidlig som 3000 år før Kristus.

Flere tok seg derfor nær av at Kim, i stedet for å kreditere sveisens korrekte opphav, knagger den på en hvit kvinne som fikset håret sitt til en filmrolle.

«De kalles Fulani-fletter, eller cornrows. Man kan kalle dem begge deler, men ved å kalle dem «Bo Derek-fletter» gir hun en hvit kvinne kred for en svart stil. Du har fått kritikk for dette tidligere», skrev en bruker på Twitter.

Bo selv kastet seg også inn i debatten, og skrev et lengre innlegg på Twitter der hun både adresserte sveisens historie, samt forsvarte Kim Kardashian.

«Hei, det er bare en sveis jeg hadde i filmen «10». Kim Kardashian kaller det «Bo Derek-fletter» fordi hun har kopiert mine fletter. Jeg kopierte det fra Ann-Margrets korist. Og vi alle kopierte dronning Nofretari. Jeg håper hennes kongelige høyhet er smigret», skrev Bo.

LES OGSÅ: Røper detaljer om fødselen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer